Rinoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır? Fiyatları ve Ameliyat Sonrası Süreçler

Burnunuzdan Şikayetçiyseniz Rinoplasti Ameliyatı Tüm Dertlerinizi Bitirecek. Aynaya Baktığınızda Burnunuz Size Eğri Yada Büyük Geliyorsa Rinoplasti Ameliyatı Sizin Çözümünüz… Rinoplasti Ameliyatı Fiyatları, Ameliyat Sonrası ve İyileşme Süreci Gibi Bir Çok Aklınıza Ta

Rinoplasti Ameliyatı Nasıl yapılır?

Burun estetiğinin tıbbı adı olan Rinoplasti, gerekli durumlarda hastaya yapılan burun operasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ameliyatın yapılmasında hastanın en büyük şikâyeti sadece burnun şeklinin düzeltilmesi olacaktır. Nefes almada sorunu olmayan bu vakalarda hasta kendini burun yapısın beğenmediği için düzeltme yapılması amaçlı yapılan bir operasyon şeklidir. Kapalı ve açık uygulanan bu ameliyatta doktorlar genelde hastalara kapalı ameliyatı önermekte. Ameliyattan sonra silikon tamponlar hastanın burun deliklerine uygulanır. Göz etrafında oluşacak olan morlukları engellemek için hastaya hemen ameliyat sonrası burun ve göz etrafına buz uygulaması yapılır. Hastanın en az bir iki gün hastanede yatması gerekli görülebilir.

rinoplasti-sonrasi-ameliyati-sonrasi5

Rinoplasti İyileşme Süreci Nedir?

Hasta Hastanede burun tamponları alındıktan sonra taburcu edilir. Ama yinede evinde istirahat etmesi öngörülür ve birkaç gün sosyal aktivitelerden uzak durması tavsiye edilir. Bir hafta sonra hasta kontrole çağrılır ve burun içinde yer alan dikişler çıkartılır. Burun üzerine bant yapıştırılır ve bu bantlar sadece bir hafta sonra hastadan tekrar geri çıkartılacaktır. Üç hafta içinde hastanın ameliyat süreci biter ve eski sosyal aktivitelerine rahatlıkla geri dönüş sağlayabilir. Ama bu arada yinede sizler burnunuzu koruyun ve darbe alacak ortamlardan uzak durun, ameliyat sırasında bir miktar koku alma duyununuz da kayıplar olabilir. Bu kayıpları daha sonra yara iyileştikçe düzeleceğini sizlerde fark edebilirisiniz.

rinoplasti-sonrasi-ameliyati-sonrasi

Rinoplasti Ameliyatının Fiyatı Nedir?

Rinoplasti yaptırmaya karar verdiyseniz sizlerde ön araştırma yapabilir ve kendinize uygun olan uzman hekimin seçebilirsiniz. Sizlerde biliyorsunuz ki her uzman doktor kendi fiyatın belirleyici olacaktır. Hastane farklılıkları ve kullanılacak malzemeler her zaman çeşitlilik gösterecektir. Sizlerde kendi doktorunuzdan bu konu hakkında bilgiler alabilir ve aklınızda kalan tüm soruları ve uygulamaları öğrenebilirisiniz. Doktorunuzla her zaman yüz yüze konuşabilirsiniz. Hasta doktor ilişkisi her zaman çok önemlidir.

Rinoplasti Ameliyatı Fiyatı Ortalama olarak 14.000 TL ile 18.000 TL arasında değişen fiyatlara yapılmaktadır.

rinoplasti-sonrasi-ameliyati-sonrasi4

Rinoplasti Ameliyatı Riskleri;

Doktorunuz sizlere her zaman ameliyat öncesi açıklamalar yapmak zorundadır. Ameliyat ne kadar kolay olursa olsun riskleri anlatmak zorunda ve sizlerde onun yönlendirmesi ile karar aşamasında olacaksınız. Ameliyatta bazen kanamalar olabilir. Bunun yanı sıra hemotom görünebilir. Sinüs yapışmaları olabilir. Burun ortasında duvar delikleri olabilir. Bu durumları doktorunuz daha önceden tespit eder ve sizlere her zaman bu konu ile ilgili bilgiler vererek sizlerin rahatlamanı sağlar. Sizlerde kendinizi psikolojik olarak ameliyat öncesi hazırlayabilirsiniz.

rinoplasti-sonrasi-ameliyati

Rinoplastik Ameliyat Sonrası İz Kalır mı?

Ameliyat sonrası her zaman doktorunuz sizlere dinlenmeyi önerecek ve burundan darbe almanızı öneyecek hareketler içinde olmanız isteyeceklerdir. Burun üstüne yatarak kendiniz zor durumda bırakmayın ve banyo yaparken boyundan aşağısını yıkamayı tercih edin. Yüzünüze su tutmayın dikkatli olun. Sigara kullanıyorsanız bir müddette sigarada uzak durun. İlk bir ay güneş alan yerlerden uzak durun ve burnunuzu korumak amaçlı şapka kullanmaya özen gösterin. Doktorunuzun sizlere önerdiği ilaçları her zaman yerinde ve doğru kullanmaya özen gösterin. Ameliyat sonrası burunda iz kalmadığını sizlerde görebilirsiniz.

rinoplasti-sonrasi-ameliyati-sonrasi3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.