Sakal Kıranı Geçiren En Etkili İlaç Tedavisi, Sakalkıran Neden Olur?

Erkeklerde Yaygın Olarak Görülen Sakal Kıran Tedavisi Zor Bir Hastalıktır. Sabır ve Süre Gerektirmektedir. Sakal Kıran Tedavisi ve Sakal Kıran Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Sakalkıran Nedir?

Tıptaki ismi Alopecia Areata olan saçkıran hastalığının halk arasında bilinen diğer adı ile Sakalkıran hastalığı, saçlarda ve sakallarda bölgesel dökülmelerinin meydana gelmesiyle oluşan hastalıktır. Cinsiyet ayrımı olmadan daha çok çocuk ve gençlerde görülebilen bir durumdur. Özellikle erkeklerde görülen sakal kıran denilen hastalık da aslında saçkıran hastalığıdır. Saçlarda görülmesinin yanında sakal ve bazen de kaçlarda görülmektedir. Bulaşıcı bir hastalık olmayan Sakalkıran hastalığı, kişinin bağışıklık sistemiyle alakalı bir durumdur. Hiç kimseye bulaşma gibi bir durum söz konusu değildir. Çok ciddi kalıcı bir hastalık olmamakla beraber bu hastalığa yakalananların %98’lik büyük bir kısmı iyileşmektedir. Uzun sürece aksatmadan uyan kişilerin tedavi süreci kolaylıkla atlatılmaktadır.

Sakalkıran Nasıl Olur?

Sakalkıran hastalığına neyin sebep olduğu bilinmemekle beraber, araştırmalar sonucunda bilim insanları stres, üzüntü ve moral bozukluklarının bu hastalığa neden olduğu görüşünde yaygın fikirlere sahiptir. Ani üzüntülerin getirdiği reaksiyonlara bağlı olarak gelişen hastalık, yine aynı şekilde üzüntülü ve stresli durumlardan kaçınılarak hafifletilmektedir. Stres ve üzüntü altına girmekten kaçınılarak bir yaşam sürüldüğü takdirde %35olarak bu hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğu söylenmektedir. Bu durumların yanı sıra tedavi için bitkisel ve bilimsel yollarla da tedavi sürecini güçlendirmek gerekmektedir. Bu şekilde çok hızlı bir şekilde sakalkıran hastalığından kurtulmak mümkündür.

Sakalkıran Belirtileri Nedir?

Kısa süre içerisinde ortaya çıkan Sakalkıran hastalığı, belli bölgelerde hafif dairesel bir alanda veya birçok alanda açılmaların görülmesiyle anlaşılır. Hastalık meydana gelmeden önce anlaşılabilecek bir belirti yoktur. Fakat bu hastalıktan korunarak gelmesini engellemek için, aşırı stres ve üzüntü hallerinden uzak durarak moral bozukluklarına kapılmamak gerekir.

Sakalkıran Nasıl Geçer? Sakalkıran Tedavisi

Sakalkıran hastalığı için öncelikle yapılması gereken şey aşırı stresten kaçınmak olmalıdır. Bunun yanında bilimsel ya da bitkisel tedavi yöntemlerine de başvurarak hastalığı atlatmak mümkündür. Tedavi süreci yaklaşık olarak en az 2 ay gibi bir süre alırken, tedavi sürekliliğine ve yaşam şartlarına göre artış gösterebilmektedir.

Bitkisel Sakalkıran Tedavileri

Kelliğe neden olan bir hastalık olmayan Sakalkıran hastalığı, atlatılabilmek için bitkisel ve bilimsel yöntemlerin etkili bir şekilde işe yaradığı bir hastalıktır. Sakalkıran tedavisi için en bilinen ve etkili bitkisel yöntem sarımsak tedavisidir. Kolay bir şekilde uygulanabilen bu tedavinin olumlu cevap verme olasılığı %50’dir. En az 2 ay gibi bir süre devam edilmesi gereken bu tedavi yöntemi, ortadan ikiye bölünen sarımsak, Sakalkıran olan bölgeye tahriş olana kadar sürülerek gerçekleştirilir. Birkaç gün içinde tepki vermeyecek olan bu tedavi yöntemine uzun süre devam etmelisiniz.

Bilimsel Sakalkıran Tedavileri

Bitkisel sarımsak tedavisini 2 ay kadar deneyip sonuç alınamadığı takdirde bilimsel tedavi yöntemine geçilmesi gerekmektedir. Bilimsel tedavi süreci için birkaç yöntem bulunan bu hastalık için en etkili yöntemin DPCP ve SADBE yöntemleri olduğu saptanmıştır. Bunun dışında deneme yöntemi olan Kortizon merhem ve enjeksiyonu kullanımı tedaviyi  %70’e kadar olumlu etkilemektedir.

Sakalkıran Şampuan ve İlaçları

Sakalkıran hastalığı için en etkili yöntem SADBE yöntemidir. Avrupa’da en sık kullanılan yöntem olan bu durumda, özel olarak hazırlanan bir ilaç hastaya uygulatılmaktadır. Ucuz olmamasından dolayı ulaşmakta sıkıntı yaşanılan bu ilaç, girişimciler tarafından geliştirilerek, Roll-on ilaç olarak artık eczanelerde satılmaktadır. %78 gibi bir başarı durumu vardır.

DPCP yöntemi için kullanılan ilaçlara Türkiye’de ulaşmak mümkün değildir. Etkisinin yanı sıra kısırlık gibi bir yan etkisinin de olduğu için Türkiye’de onay verilmemiştir.

Sakalkıran hastalığı için en çok bilinen şampuan ise Dermozinc şampuanlarıdır. Bunun yanında Dermovote Losyon da işe yaramaktadır.