Sarımsaklı Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğukmu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı?

Sarımsaklı Denizi Nasıl? Sarımsaklı Deniz Sıcaklığı Nedir? Sarımsaklı Plajlarına Giriş Ücretlimi? Sarımsaklı Denizi Haziran Temmuz Ağustos Ve Eylül Ayında Nasıl Olur? Sarımsaklıda Tatil İçin En İdeal Zaman ve Ay Ne Zaman? Sarımsaklı Denizi Sığ mı Hemen Derinleşir mi? Sarımsaklı Denizi Soğuk mu Sıcak mı? Sarımsaklı Denizi Kum mu Taşlık mı? Sarımsaklı Denizinde Akıntı Var mı? Sarımsaklı Denizi Dalgalı mı Durgun mu? Sarımsaklı Denizi ve Sahilleri İle İlgili Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Türkiye’de ege sahilleri denildiğinde hele birde uygun fiyatlı bir tatil düşünüldüğünde ilk akla gelen yerlerin başında Balıkesir Ayvalık ilçesinin en güzel yeri Sarımsaklı geliyor. Sarımsaklı Plajları aslında dünyaca ünlü bir plaj. Mavi bayraklı ve muhteşem temiz bir denize sahip. Tüm oteller neredeyse denize 0 denilebilir. Sarımsaklı bölgesinde en uzak otel bile denize maksimum 5 dakika yürüyüş mesafesinde.

Tabi ki denizin güzel olması yetmemekte. Sarımsaklıda deniz haziran temmuz ağustos ve eylül aylarında nasıl? Artık tatilciler gittikleri tatil bölgesinin denizini de yakından inceleyerek plan yapmakta. Özellikle çabuk üşüyen ,fazla yüzme bilmeyen, boğulma korkusu olan ve çocuklu aileler için kesinlikle denizin özellikleri çok önemli. Aslında deniz konusunda bir kaç kriter bulunmakta.

Bunlar ; Deniz temiz mi? ,Deniz dalgalı mı durgun mu?, Deniz Soğuk mu sıcak mı?, Denizde Akıntı Var mı? Deniz sığ mı yoksa hemen derinleşiyor mu?Denizi taşlık mı kumluk mu? Sahil ve Plaj girişleri Ücretli mi? Aslında bu sorular güzel ve keyifli bir tatil geçirmek için kesinlikle çok önemli detaylar. Sizler için Sarımsaklı da neredeyse her sene tatil yapan yazarlarımızdan Ekrem Beyin Özel yorumlarını derledik.

Sarımsaklı dünyada uzunluk ve temizlik bakımından son derece meşhur bir tatil bölgesi. Kum kumsalı olması tatilcileri çok rahat ettiriyor. Aslında bir çok tatil bölgesinde deniz içi ve sahilleri çakıl ile karışık olmakta. Fakat sarımsaklı denizi ve sahilleri kum. Bu nedenle çok rahat edebilirsiniz. Ayağınızı kesecek herhangi bir taşa denk gelmek zor. Ayrıca denizin içi de kum olduğu için deniz içinde yürürken çok büyük keyif verebilmekte.

Sarımsaklı Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Sarımsaklı denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sarımsaklı denizi ege olmasından dolayı diğer bölgelere göre biraz daha soğuk bir deniz. Hatta ege bölgesinin en soğuk denizi diyebiliriz.

Sarımsaklı denizi Haziran aylarında deniz sıcaklığı 21-23 derece civarındadır. Temmuz ayında sarımsaklı denizi sıcaklığı 23-25 derece civarında olur . Ağustos ayında sarımsaklı deniz sıcaklığı ortalama 25-28 derecedir. Eylül ayında sarımsaklı deniz sıcaklığı 22-23 derece civarındadır.

Sarımsaklı sahillerinde denizin temizliğine zaten laf edilemez. Kesilikle muhteşem ve Ege bölgesinin en temiz sahillerinden biri.

Sarımsaklı denize girilen alanında kesinlikle akıntı yok. Herhangi bir çukur vs bulunmamakta.

Sarımsaklı denizi sığ bir deniz. Yani sahilden ortalama 50 ile 70 metre ilerlediğinizde bile kesinlikle boyunuzu geçmiyor. Fakat 70 metre sonrasında su boy mesafesini geçmekte. Bu nedenle yüzme bilmiyorsanız dikkat etmekte fayda var.

Sarımsaklı denizi genelde durgun olmakta. Fakat haziran başında ve eylül ayında bazen rüzgar nedeniyle dalgalı olabilmekte. Bu nedenle haziran 15’i ile Eylül 15 arasında Sarımsaklıda tatil en ideali.

Sarımsaklı ‘da tatil için en ideal zaman ise kesinlikle Temmuz 15 ile Ağustos 15 arasıdır. 

Sarımsaklı sahilleri kum . Pırıl pırıl bir kumsalı bulunmakta.

Sarımsaklı Plajlarına giriş ücretlimi? En Çok soruların başında geliyor. Sarımsaklı sahillerine giriş ücretsiz. Yani istediğiniz gibi şemsiyenizi havlunuzu alıp istediğiniz bölgesinde güneşlenebilirsiniz. Fakat Oteller bölgesin de sahil tamamen otellerin belediyeden kiraladıkları şezlong ve şemsiyelerle kaplı. Bu bölümlerde denize girebilmek için şezlong ve şemsiye başı 20 Tl ile 40 TL arasında ücret ödemeniz gerekmekte. Fakat bazı plajlara girerken biri size hangi otel diye sorduğunda arkadaki otellerden birinin ismini söylerseniz rahatlıkla girebilirsiniz. Özellikle Grand Milano Otell’de kalıyoruz derseniz Sarımsaklı Sahilinin baş tarafındaki şezlongları rahatça kullanabilirsiniz.

 

Sarımsaklı plaklarına genellikle Almanya, Hollanda ve Belçika’da bulunan gurbetçiler çok fazla ilgi göstermekte. Ayrıca Yerli orta direk dediğimiz vatandaşlarında yazın vazgeçilmez adreslerinden biri olmakta. Sarımsaklı sahilleri ağıklıklı olarak aileler tarafından tercih edilmekte.

Yorumlar
  1. Kemal kirar dedi ki:

    Sarımsaklı denizi bence muhteşem. Kesinlikle tavsiye ederim. Fakat sarımsaklıya kesinlikle temmuz ayında gidin. Deniz harika oluyor. Pırıl pırıl parlayan bir deniz. Bence Ege’nin en güzel denizi