Şarkköy Denizi Nasıl? Suyu Soğuk mu? Derin mi? Taşlık mı? Dalgalı mı? Temiz mi?

Şarkköy Denizi Nasıl? , Şarkköy Denizinin Suyu Sıcak mı? Şarkköy Denizi Soğuk mu? Şarkköy Denizi Dalgalı mı? Şarkköy Denizi Derin mi? Şarkköy Denizi Sığ mı? Şarkköy Denizi Temiz mi? Şarkköy Denizi Tuzlu mu? Şarkköy’deki Oteller Plajlar ve Koylar

Tekirdağ’in incisi Şarkköy. Temiz havasının yanında muhteşem denizi ile Hafta sonları İstanbul’dan insanların akın akın geldiği küçük ama güzel bir sahil bölgesi. Deniz olarak size Ege bölgesini aratmaz hatta daha sıcak bir denizi vardır. İstanbul’a neredeyse 1.5 saat uzaklıktadır.

Özellikle İstanbul’da yaşayan bir çok kişinin burada yazlıkları vardır. Bir çok İstanbullu ise hafta sonları dost akrabalarının yazlıkları için Şarkköy’e gelmekte. Şarkköyde bir çok pansiyon ve küçük çapta Oteller bulunmakta. Oteller ve pansiyonlar ise fiyatları son derece uygundur. Ortalama pansiyon ücretleri günlük kişi başı 50 -60 TL civarındadır. Otellerde 100 ile 150 TL arasın değişmektedir. Otellerde ve Pansiyonlarda Rahatlıkla yer bulabilirsiniz. Özellikle 2018 yılından sonra Belediye atık su tesisleri ile birlikte çok daha temiz bir hale gelmiştir.

Şarkköy Denizi Nasıl?

Şarkköy denizi temiz mi? Aslında en çok sorulan soru bu. Şarkköy bölgenin en temiz denizi olarak bilinmekte. Bazı zamanlarda hafif dalgalar ile özellikle öğleden sonra yosunlar gelebilmektedir. Fakat sadece kıyı kısımlarda olmaktadır. Açıklar son derece temizdir. Genellikle yazlıkçılar Hafta içi denize girmekte çünkü Hafta sonları İstanbul ve çevre illerden aşırı günübirlik tatilci gelmekte. Fakat güzel bir denizin tadını Şarkköyde çıkarabilirsiniz.

Şarkköy denizi genel olarak az tuzludur. Yüzerken rahatlıkla gözünüzü suda açabilirsiniz. Üzerinizde tuz lekesi kalmaz.

Şarkköy Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Şarkköy denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Şarkköy  Suyu Soğuk mu? Taşlık mı? Dalgalı mı?

Şarkköy denizi fazla dalgalı değildir. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında son derece dalgasız hatta öğleden önce çarşaf gibi bir denize girebilirsiniz.  Öğleden sonraları bazen hava rüzgarlı ise hafif dalga olabilir ama yüzmeye engel değildir.

Şarkköy denizi sahilleri ve denizin içi kumluktur. Sadece bazı bölgelerde sahilde taşlıklar olabilir. Fakat genel olarak sahil kumdan oluşur. Rahatlıkla denizin içinde yürüyebilirsiniz. Deniz terliğine ihtiyaç yoktur.

Şarkköy denizinin suyu ılıktır. Üşümeden Yaz aylarında rahatlıkla yüzebilirsiniz. Temmuz ve Ağustos aylarında ise en sıcak dönemidir. Çocuklar ve çabuk üşüyenler için son derece ideal bir denizdir.

Şarkköy ve çevresindeki denizler sığ denizlerdir. En az 100 metre gitseniz bile kesinlikle boyunuzu geçmez. Sadece bazı bölgelerde kum çekilmeleri olabilmektedir. Anında derinleşen bölgeler olabilir bu nedenle boyunuzu geçen yerlere gitmemekte fayda var.

Şarkköy’de hafta sonu tatili için gideceklere bir kaç uyarımız olacaktır. Özellikle sabah erken saatlerde gitmelisiniz. Çünkü sahiller çok kalabalık ayrıca yolda trafik olabilmekte bu nedenle İstanbul’dan gelecekseniz 7:00 dan önce çıkmanız gerekmektedir. Akşam saatlerinde ise trafik 17:00 gibi başlar. Çıkış yapacaksanız ya bu saatten önce çıkın  yada akşam 23:00 civarını beklemelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.