Sfenks Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Sfenks Kedisi Özellikleri Neler, Sfenks Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Sfenks Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Sfenks Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Sfenks Kedisi Tüy Döker Mi?, Sfenks Kedisi Eğitimi, Sfenks Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Sfenks Kedisi Fiyatları 2024 Sfenks Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Sfenks Kedisi

1960’larda tesadüf eseri farklı cins kedilerin çiftleşmesi ile ortaya çıkan Sfenks kedisi tüysüz olması ve asil duruşu ile pek çok hayvan severin dikkatini çeken bir cinstir. Tüyü olmayan birkaç kedi cinsinden olan Sfenksler’in anavatanı Kana olup sert görünümünün aksine çok sıcakkanlı, sakin ve sevecen bir kedidir. Tüyleri olmadığından soğuğa karşı son derecede dayanıksız olan bu türün bakımında daima sıcak ortam koşullarının sağlanması şarttır. Kuzey Amerika ve Avrupa’daki yetiştiriciler bu cinsi mükemmel hale getirmek ve kalıcılığını sağlamak için en iyi zihinsel ve fiziksel özelliklere sahip olan yavrularla çalışmışlardır. Bu seçici üreme sistemi ile Sfenksler oldukça güçlü ve özel bir kedi cinsi haline gelmiştir.

Sfenks kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Sfenks kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Sfenks kedisi alacaksanız Sfenks Kedisi Özellikleri Neler, Sfenks Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Sfenks Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Sfenks Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Sfenks Kedisi Tüy Döker Mi?, Sfenks Kedisi Eğitimi, Sfenks Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Sfenks Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Sfenks-kedi-mizaci-karakteri

Sfenks Kedisi Özellikleri

Genel olarak Sfenks kedisi özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • En çok dikkat çeken özelliği tüylerinin olmamasıdır.
  • Yaygın olarak mavi gözlü olsalar da pek çok farklı renkte gözlere sahip olabilirler.
  • 3 ile 5 kg arası vücut ağırlığına sahiptirler.
  • Göz biçimi geniş ve üst kısmı hafif eğimli bir görünümdedir.
  • Tüyleri olmadığından derileri kırışık bir görünüme sahiptir.
  • Bazı kedilerde bıyık ve kaşlar olabilir.
  • Kulakları öne bakan ve geniş bir duruşa sahiptir. Bu duruşu ona çok karakteristik bir görünüm sağlar.
  • Özellikle kulak arkasında, ağızda ve omuzlarda derin kırışıklıklar görülür.
  • Göbek kısımları hafif şiş görünür.

Sfenks Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Tüy açısından Sfenks kedisi bakımı kolay olsa da, oldukça sorumluluk gerektiren bir tüydür. Vücutlarında üretilen yağ kürkleri tarafından emilmediği için haftada bir kez banyo yaptırılarak bu fazla yağın alınması gerekir. Aksi takdirde evinizde yağ lekelerine rastlamanız kaçınılmazdır. Mutlaka sıcak ortamlarda bakılmalı ancak cildinin zarar görmemesi için güneşten korunmalıdır. Güneş ışığına çok yoğun olarak maruz kalmak bu kedilerin cildinde güneş yanıklarının oluşmasına yol açacaktır. Sağlık bakımından ise oldukça güçlüdür. Seçici üreme sistemi sayesinde genetik kronik bir rahatsızlığı bulunmamaktadır.

Sfenks-kedi-omru

Sfenks Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Sfenks kedisi karakter bakımından çok ilgi çekici bir kedi cinsidir. Gelin birlikte bu cinsin mizacına ve kişiliğine biraz daha yakından bakalım:

  • Oldukça asil ve durgun bir görünüme sahiptir.
  • Meraklı ve yaramaz bir tür olan Sfenksler çok zekidir.
  • Enerjisi oldukça yüksek olan Sfenksler akrobatik numaralar yapmakta bir numaradır.
  • Kapıya tırmanma, denge oyunları, omza tırmanma ve raflarda gezme gibi huyları vardır.
  • İlgi ve gösterişin üzerinde olmasından çok hoşlanır. Bu nedenle evde sürekli yalnız kalmamaları gerekir.
  • Sıcakkanlı ve dost yanlısı bir kedidir. Diğer kedilerle ve evcil hayvanlarla çok iyi anlaşırlar.
  • Evdeki herkesi sahiplenen Sfenksler kelimenin tam anlamıyla bir aile kedisidir.
  • Denge ve tırmanma konusunda çok yeteneklidirler. Oyun oynamayı çok sevdiklerinden ona oyun alanları yaratmanız çok önemlidir.
  • Son derecede sosyal ve dışa dönül olduklarından sahiplerini sürekli takip ederler.

Sfenks Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Genel olarak Sfenks kedisi cinsi 9 – 10 yıllık bir yaşam ömrüne sahiptirler. Ancak bu süre iyi bir bakım ve beslenme ile 14 – 15 yıla kadar çıkabilecektir.

Sfenks Kedisi Tüy Döker Mi?

Tüysüz bir kedi cinsi olan Sfenksler evinde kedi beslemek isteyen ancak tüy sorunundan çekinen kişiler için ideal bir seçim olacaktır. Sadece bazı türlerinde kaş ve kirpik görülebilir. Ancak diğer kediler gibi vücutlarında tüy bulunmadığından tüy dökümü sorunu yaşamazsınız.

Sfenks-kedi-bakimi

Sfenks Kedisi Eğitimi

Öncelikle Sfenks kedi ırkı çok zeki ve akıllı kedilerden oluşur. Bu nedenle eğitimini vermek son derecede kolaydır. Oyun oynamaya çok meraklı olduklarından kedi oyuncakları ve oyunlar ile onu eğitmenizi öneririz. Özellikle biraz yaramaz olduklarından oyuncaklar temin etmeniz ev eşyalarınızı oyuncağı gibi kullanmasının önüne geçecektir.

Sfenks Kedisi Fiyatları 2024

Nadir bulunan bir kedi ırkı olan Sfenks kedisi fiyatları 2024 yılı için 18.000 TL ile 23.000 TL arası değişmektedir. Kedinin fiyatına etki eden faktörler arasında safkanlık, yaş ve cinsiyet gibi faktörler yer almaktadır.

Yavru Sfenks Kedisi Fiyatları 2024

Yavru Sfenksler yetişkinlere oranla daha çok tercih edilirler. Yavrular hem daha sempatik göründükleri hem de yavruyken sahiplenildiklerinde daha iyi bağ kurabildikleri için pek çok kişi Yavru Sfenks sahiplenmek istemektedir. Eğer yavru Sfenks sahiplenmek istiyorsanız yavru Sfenks kedisi fiyatları yetişkinlere kıyasla biraz daha yüksek olabilmektedir. Bu nedenle kenara biraz daha bütçe ayırmanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.