Sgk Çalışma Saatleri, Sgk Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor

Sigortalı Sigortasız Herkesin Fakat En Çok Firma Sahiplerinin Kapısını Çaldığı SGK Müdürlükleri Hakkında Tüm Ayrıntılar… SGK Müdürlükleri Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor, SGK Müdürlükleri Çalışma Saatleri ve Mesai Saatleri Hakkındaki Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

SGK Ne İş Yapar? 

             Öncelikle SGK’nın Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kısaltılmış hali olduğunu belirtmek gerekir. Bu kurum Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı bir kurumdur. SGK’nın yapacak olduğu görevler 5502 sayılı Kanunun 3. maddesine göre belirlenmiştir. Bunlar: SGK, sosyal güvenlikle ilgili konularda uluslararası gelişmeleri takip edip bu gelişmeleri değerlendirir. SGK, bu kuruma bağlı olan gerçek veya tüzel kişilere hak ve yükümlülükleri ile ilgili hizmet ve bilgi vermekle sorumludur.

Sosyal güvenlik alanında kamu idareleri ile iş birliği yapar. SGK, gelişim ve değişimleri dikkate alarak ulusal kalkınma politikaları ve yıllık uygulama programları gibi sosyal güvenlik politikaları uygular. Bu politikaları uygularken daha güncel ve eskisine göre daha iyi olmasına dikkat eder. SGK, sosyal güvenlik alanında yabancı ülkelerle yapılacak olan sözleşmeleri yürütür ve bu konuda çalışmalar yapar. SGK, bu kanun ile veya başka kanunlar ile verilen görevleri yerine getirir, yani kanuna göre çalışmalarını yürütür. SGK’ da yapılan işler üç gruptan oluşmaktadır. Bunlar: Kısa vadeli sigorta kolları kapsamında kısa vadeli sigorta kolları, uzun vadeli sigorta kapsamında uzun vadeli sigorta kolları ve genel sağlık sigortasıdır. Kısa vadeli sigorta kolları kapsamında bu kuruma bağlı sigortalılar ve hak sahiplerine, SGK şu işlemleri yapar: Geçici iş görememe ödeneği verir.

Sürekli iş görmemezlik geliri bağlar. İş kazası veya meslek hastalığı sonucu hayatını kaybeden sigortalının hak sahiplerine gelir bağlar. Cenaze için ödenek öder. Annelik sigortası kapsamında bakıldığında emzirme ödeneği verir. Erkeklere askerlik ve kadınlara doğum borçlanması hakları verir. Uzun vadeli sigorta kolları kapsamında; malullük aylığı, yaşlılık aylığı, yaşlılık sigortası kapsamında bakıldığında toptan ödeme, ölüm aylığı, ölüm aylığı almakta olan kız çocuklarına evlenme ödeneği ile cenaze ödeneği hakları verilmektedir. Genel Sağlık Sigortası kapsamında ise; SGK, genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilere finansmanı sağlayan hizmet ve ürünleri verir.

SGK Çalışma Saatleri

Sgk Sabah Çalışmaya Başlama Saati : 08:00
Sgk Öğle Arası : 12:00 ile 13:00 arası
Sgk Öğleden Sonra 13:00 ile 17:00  arasında çalışmaktadır.

SGK’ da hangi işlemler yapılır?

             SGK’ da, sigortalama ve tescil işlemleri, işyeri tescil ve e-sigortalama işlemleri, prim, tahakkuk ve tahsilat işlemleri, kısa vadeli sigorta (iş kazası, analık, emzirme) gibi yardım işlemleri, genel sağlık sigortası işlemleri, emeklilik işlemleri, borçlanma işlemleri yapılır. 4A, 4B,4C maaş bordrosu ve maaş hesaplamaları yapılır. Sağlık aktivasyon işlemleri, şahıs ödemeleri, yurt dışı tedavi giderleri, ithal ilaç ve fatura ödemeleri ile ilgili işlemler, eczane, fatura ve reçeteler ile ilgili işlemler yapılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.