Sidefer Damla Fiyatı 2024 , Kullanıcı Yorumları ve Kullanımı ve Tüm Detaylar

Sidefer Damla Fiyatı 2024 ,Sidefer Damla Kullanıcı Yorumları ,Sidefer Damla Nasıl Kullanılır?,Sidefer Damla Bebeklere zararı Var mı, Sidefer Demir Takviye Damlası Kabızlık Yapar mı?Sidefer Damla Bebeklerde Kaç Damla Kullanılır?

Sidefer Damla (Takviye Edici Gıda)

Günümüzde bebeklerde ve çocuklarda en çok demir eksikliği görülmekte. Bu nedenle bebeklerde 4 aydan sonra demir takviyesine başlanmakta. Bu takviye ortalama olarak 4 yaş ile 10 yaşına kadar demir depolarının durumuna göre devam etmekte. Demir çocuklarda ve bebeklerde gelişim için son derece gerekli. Bu nedenle kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmekte. Bebeklerde ve çocuklarda bir çok demir ilacı takviyesi bulunmakta. Hatta 20 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlara demir ilaçları bulunuyor. Fakat maalesef bir çok demir ilacı bebeklerde kabızlık problemi yapabilmekte.

Sizlere bu nedenle önerebileceğimiz en iyi demir takviyesi Sidefer damla . Son dönemde kabızlık sorunu çeken ve demir takviyesi alan bebeklerde çok fazla tercih edilmeye başlandı. Evet fiyat olarak diğer demir ilaçlarından biraz pahalı fakat maalesef kabızlık sorununu çekmektense bebeğiniz para vermeyi yeğliyorsunuz. Google üzerinde sidefer damla ile ilgili Sidefer Damla Fiyatı 2024 ,Sidefer Damla Kullanıcı Yorumları ,Sidefer Damla Nasıl Kullanılır?,Sidefer Damla Bebeklere zararı Var mı, Sidefer Demir Takviye Damlası Kabızlık Yapar mı?Sidefer Damla Bebeklerde Kaç Damla Kullanılır? tarzda bir çok arama yapılmakta. Tüm sorularınızın cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Sidefer-demir-ilaci-fiyati

Bu gibi demir takviyeleri bebeklerde 4. aydan itibaren kullanılmakta. Aslında daha öncesinde bebeklerde 6 ayda kan testi yapılarak demir depolarının durumlarına bakılır ve o şekilde demir takviyesi yapılırdı. Fakat günümüzde artık 4 aydan itibaren demir ilacı takviyesine başlanmakta. Sizlere bizimde bebeğimizde kullandığımız ve memnun kaldığımız kabızlık sorunu yaşatmayan yada diğer annelerin yorumlarına göre az kabız yapan demir ilacının detaylarını iletelim.

Sidefer Damla Bebeklerde Kaç Damla ve Nasıl Kullanılır?

Sidefer damla kullanımı çok basittir. Fakat kullanımı ile ilgili bir çok yorum ve yanlış bilgi vardır. Normalde şişe üzerinde 4 yaş üstü yazsa da bebeklerde rahatlıkla sidefer damlayı kullanabilirsiniz. Ayrıca Bebeklerde sidefer damla kullanımı bebeğin kilosuna göre uygulanmaktadır. Bazı sitelerde bebeğinizin ayına göre damla damlatmalısınız dense de bunun doğrusu sidefer damla bebeğinizin kilosu kadar damlatılır. Örnek vermek gerekirse 8.5 kilo bir bebeğiniz varsa 8 damla vermeniz yeterlidir.

Kutudan bir adet aplicatör damlatma aparatı, 1 adet toz şase ve bir şişe sıvı çıkmakta. Bu toz paketi şişenin içine döküp iyice çalkalamanız gerekmektedir. Bu işlemden sonra her bebeğinize bu ilacı vermeden önce çalkalamayı unutmayınız. İçerisindeki kimyasal dibe çöke bilmektedir. Belirtilen dozun üstünde kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu takviyeyi karışım hazırladıktan sonra buzdolabının kapağında tutmanız gerekmektedir. Bebeğinize vereceğiniz zaman ortalama 1 saat önceden ev ortamında ısıtabilirsiniz. 

Sidefer-demir-ilaci-kullananlarin-yorumlari

Kabızlık sorunu en az yaşatan demir ilacı desek de siz yinede bu ilaca başlarken doktorunuzun kullanım tavsiyesini dinleyiniz. Özellikle doktorlar şu şekilde takviyeye başlatmaktadır. 1. gün damlayı verin 2 gün bekleyin 4. gün damlayı verin 2 gün bekleyin. 7 gün damlayı verin. Daha sonrasında ise 1 gün verip 1 gün vermeyin ve kabızlık durumunu izleyin. Eğer kabızlık yaşanmıyorsa 1 gün verip 1 gün vermeden devam edebilirsiniz. Demir eksikliği çıkmış ise bebeğinizde her gün verebilirsiniz. Sidefer damla 30 ml ambalajında satışa sunulmaktadır.

Bebek Kilosu Kullanılacak Damla Sayısı
4-5 Kilo Arası 4 Damla
5-6 Kilo Arası 5 Damla
6-7 Kilo Arası 6 Damla
7-8 Kilo Arası 7 Damla
8-9 Kilo Arası
8 Damla

Sidefer damla ve diğer damla ilaçlarını kullanmadan önce en az 2 saat süt ve süt ürünü bebeğinize vermemeniz gerekmektedir.

Sidefer Damla Ne İşe Yarar?

Sidefer damlanın kullanım amacı vücuttaki demir eksikliğini gidermek ve demir depolarını doldurmaktır. Doktor tavsiyesi ile kullanılır ve doktorun belirttiği ölçülerde kullanılmalıdır.

Sidefer Damla Yorumları

Sidefer damla kullanan annelerin yorumları genel olarak memnun ve kabızlık sorunu neredeyse olmadığını belirtiyorlar. Kaliteli bir marka ve kaliteli bir demir ilacı takviyesi. Özellikle bebeklerde kullanımı son derece kolay ve güvenilir. Bu nedenle fiyatı diğer demir ilaçlarına göre biraz yüksek olsa da  demir ilacından dolayı kabızlık sorunu yaşamaktansa sidefer damlayı kullanmak son derece mantıklı. Sidefer damlanın bebeklere herhangi bir zararı yoktur.

Sidefer Damla İçeriği

Sidefer damla içeriği Su, tatlandırıcı maddeler: sukroz, kıvam arttırıcı Maddeler: maltodekstrin, aroma verici maddeler: süt aroması, koruyucu: potasyum sorbat (E202), kıvam arttırıcı maddeler: ksantan gam (E415), koruyucu maddeler: sodyum benzoat (E211), asitlik düzenleyici maddeler: sitrik asit (E330), emülgatör ürünleri : yağ asitlerinin sukroz esterleri içeriğinde bulunmaktadır.

Sidefer Damla Bebeklerde Kabızlık Yapar mı?

Sidefer damla bebeklerde ve çocuklarda kabızlık yapar mı sorusu demir takviyesi olduğu için çok fazla sorulmakta. Şunu çok net söyleyebiliriz. Sidefer damla diğer demir ilaçlarına göre çok kabızlık sorununu en az yaşatan damlalardan biridir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yinede doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanmaya özen gösteriniz. Herhangi bir kabızlık durumunda ise doktorunuza danışarak ilacı vermeyi kesebilirsiniz.

Sidefer Damla Yan Etkisi ve Zararları

Sidefer damlanın en büyük yan etkisi kabızlıktır. Fakat tüm demir ilaçları kabızlık yapmaktadır. Fakat sidefer demir takviyesi demir ilaçları arasında en az kabızlığa sebep veren ilaçlardan biridir. Herhangi bir başka yan etkisi görünmemektedir. Bazen bebeğin ağzında mavilik yapabilir fakat geçici bir durumdur.

Sidefer-demir-ilaci-nasil-kullanilir

Sidefer Damla Fiyatı 2024

Sidefer demir takviye edici fiyatı 2024 yılında 300 TL’dir Bu fiyat eczanelerden alabileceğiniz fiyattır. İnternet üzerinde 220 TL civarına bulabilirsiniz. Ortalama Sidefer ilacı fiyatı 220 TL ile 124 TL arasında değişmektedir. Sgk tarafından karşılanmadığı için tam ödeme yapılmaktadır.

Sidefer Damla Sgk Karşılıyor mu?

Sidefer damla devlet tarafından karşılanmamaktadır. Herhangi bir devlet katkısı bulunmamaktadır. Eczanelerden ve internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Reçete gerekmemektedir.


Yukarıdaki bilgiler tamamen doktorlardan danışılarak alınmış bilgilerdir. En doğru bilgileri bebeğinizin doktorundan alabilirsiniz. Bilgilendirme amaçlı bu makale yazılmıştır.