Silecekleri Çalışmayan Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Silecekleri Çalışmayan araç muayeneden geçer mi? Silecekleri Çalışmayan Araç Muayenesinden Geçer mi ? Silecekleri Çalışmayan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Silecekleri Çalışmayan Araç Muayene Kalır mı?

Silecekleri Çalışmayan Araç Muayeneden Geçer mi ?

Silecek aslında aracınızdaki en önemli mekanizmalardan biridir. Sadece yağmur olarak düşünülmemesi gerekiyor. Bir çok durumda silecekler hayat kurtarabilir. Bazen çamurlu ve kirli bir cam bile görüşünüzü etkiler. Bu nedenle araçlarda en önemli mekanizmaların başında gelir. Özellikle tabi ki yağışlı havalarda sileceklerin çalışması çok önemlidir. İyi silmeyen yada çalışmayan silecekler araç ve yolcu güvenliğini tehlikeye atar. Bu nedenle araç muayene istasyonlarında en çok dikkat edilen araç parçalarından biridir. Tabi ki internet üzerinde silecekleri çalışmayan araçların muayeneden geçtiğine dair yazılar olsa da tamamen asılsızdır. Tüvtürk Personelinden Erkan beyden silecekleri çalışmayan araçların muayeneden geçip geçmediğini öğrendik.

Silecekleri Çalışmayan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Araç ve yolcu güvenliği için silecekler olmazsa olmazdır. Tüvtürk araç muayenesinde silecek kontrolü yapılmaktadır. Tabi ki bu kontrol sileceklerin iyi temizlediği değil sileceklerin mekanizmasının düzgün çalışıp çalışmadığıdır. Sileceklerin mekanizması doğru çalışıyorsa aracınız araç muayenesinden sorunsuz olarak geçecektir. Sileceklerininzin plastikleri aşınmış olması araç muayenesinde herhangi bir sorun yaratmaz. Fakat yırtık parçalanmış silecekler araç muayenesinden kalabilir. Burada biraz Tüvtürk personelinin dikkatine ve insiyatifine bırakılmaktadır.

sileceklerin-calismamasi-arac-muayeneden-birakrimi

Otomobil Silecekleri

Özellikle kötü hava koşullarında trafikte seyir halindeysek araç sileceklerinin çalışılır vaziyette olması gereklidir. Trafik içerisinde kaza yapabilir, başka kazalara sebep olabilir ya da trafik cezası alabilirsiniz.

Otomobil Silecekleri Nasıl Çalışır?

Sileceklerin çalışması için araç içinde küçük bir güç motoru bulunmaktadır. Silecek mekanizması içindetek bir noktaya iletilen güç sileceklerin aşağı yukarı hareket etmesini sağlamaktadır. Bu güç sileceklerin hareket etmesini ve silecek lastikleri sayesinde ise cam üzerini temizlemesini sağlamaktadır.

Araç Sileceklerinin Çalışmama Nedenleri Nelerdir?

  • Tahrik kollarının çalışmaması
  • Motor sargılarında fırça aşınması ya da kapanması
  • Röle arızası
  • Kontakların oksidiyonu
  • Konektörlerin ayrılması
  • Tellerin kırılması
  • Sigorta atması
  • Spline sorunları
  • Kontrol ünite anahtarı arızası

Bunların yanında silecek süngeri, silecek kolu motoru, silecek suyu pompası ya da sileceklere gelen elektrikte bir sorun olabilir.

yipranmis-silecekler-arqac-muayeneden-gecermi

Silecekleri Çalışmayan Araçların Cezası Var Mıdır?

Trafikte güvenliğiniz adına gerekli görülen silecekleriniz, çalışamayacak ya da bozuk durumda ise sizin ve trafiğin güvenliğini tehlikeye attığı için cezai işleme tabii görülmektedir.  Silecekleriniz çalışır durumda olsa bile araç camlarınızın yüksek oranda kirliliği dahi ceza aldırabilmektedir.  Bu nedenle sileceklerin daimi olarak kontrol edilmesi ve çalışmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Arka Cam Silecekleri Çalışmayan Araçların Cezası Var Mıdır?

Cezai işlem uygulanması için araçların sadece ön cam sileceklerinin sağlıklı şekilde çalışması gerekli görülmektedir. Arka cam silecekleri bazı marka ve modellerde olsa da bazı araçlarda fabrikasyon çıkışı koyulmuyor. Yine de daha sağlıklı bir trafik akışı ve kendi güvenliğiniz için arka cam sileceklerinin kontrol edilmesi de önemli görülmektedir.

Yorumlar
  1. Mustafa Yaylagül dedi ki:

    Benim aracım 1998 midel r 12 siteyjin Toros arka cam sileceği hiç yok aldığım adam sokmuş muayeneden gecermi