Son Zamanların Hastalığı Vertigo!! Vertigo Olan Ünlüler…

Son zamanların en çok rastlanan hastalığı vertigo belirtileri ve nedenleri nelerdir?Hangi ünlüler vertigo hastası…

Vertigo, son zamanlarda oldukça sık görülen yada teşhisi kesinleşen halk dilinde baş dönmesi olarak bilinen bir hastalıktır. Teşhisi kesinleşen derken ;baş dönmesi genelde doktorlar tarafından düşük tansiyon ile karıştırılabilir.Son zamanlarda doktorlar bu hastalığın tanısını uzun araştırmalar sonucu kesin olarak koyabiliyorlar.

Vertigo(baş dönmesi) Belirtileri; Oturup kalkarken ,kulaklarda çınlama,başı sağa sola çevirirken yada ayakta sabit dururken hissedilen baş dönmesi ve yerin sallanması hissidir.

Vertigo(baş dönmesi ) Nedenleri;Psikolojik nedenler,yüksek ve düşük tansiyon,Kan değerlerinde düşüşler,omurga ve omurilik yaralanmaları,iç kulak denge sisteminde sorunlar,görme sisteminde yaşanan sorunlar vs…

Başım dönüyor vertigo muyum? Diye düşünüp kendinize bu teşhisini koymamalısınız.Çünkü vertigo’nun birçok nedeni olabilir ki doktorlar bile bu hastalığın teşhisini bazı araştırmalar yaptıktan sonra koyabiliyorlar. Vertigo başka hastalıklarında belirtisi olabilir.Bu durumun neden kaynaklandığı ve tedavisi için böyle bir durumda hemen doktorunuza başvurmalısınız.

Vertigo olduğu bilinen ünlüler;Zafer Algöz,Athena Gökhan ,Nihat Altınkaya…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.