Spoiler Muayeneden Geçer mi Kalır mı? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Spoiler Muayeneden Geçer mi Kalır mı? Spoiler Takılı Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer? Arabadaki Spoiler Muayeneden Geçer mi Kalır mı?

Spoiler Takılı Araç Muayeneden Geçer mi?

Genellikle gençler tarafından araçlarında en çok şekil olsun diye kullandıkları parçaların başında spoiler gelmektedir. Araçlara ayrı bir hava katan spoiler özellikle modifiye meraklılarının vazgeçilmezi. Gerçekten de spoiler arabanıza çok farklı bir hava katmaktadır.

Fakat spoiler takılı araçları bekleyen bir tehlike var. Özellikle internet üzerinde çok fazla yorum bulunmakta. Fakat spoiler takılı araçlar muayeneden geçer mi? spoiler muayeneden geçer mi kalır mı? spoiler muayeneden ağır kusurlu mu hafif kusurlu mu geçer?

Spoiler konusunda en doğru bilgiyi Tüvtürk personeli Erkan beyden aldık.

Spoiler Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Spoiler takılı araçlar araç muayenesinde AĞIR KUSURLU sayılarak muayeneden geçemez. Sadece orjinal olarak fabrika çıkışı olan spoiler ruhsatta kayıtlı ise aracınız muayeneden sorunsuz olarak geçmektedir. Sonradan takılan Spoiler muayeneden geçişi sorunsuz olması için özel olarak projelendirilmeli ve tadilat olarak ruhsata işlenmelidir. Bu şekilde yapılan işlemler muayeneden sorunsuz geçer. Fakat internet üzerinde bir çok araç sahibi spoiler takılı olduğu halde muayeneden geçtiğini ve sorun olmadığını belirtmekte. Bu durum tamamen Tüvtürk personelinin insiyatifi ile geçmiş uygulamalardır. 

Spoiler’ın Cezası Var mı ?

Spoiler normal şartlarda trafikte de cezaya tabiidir. Fakat genellikle trafik polisleri çok fazla önemsememekte. Fakat yasal olarak araçlarda harici bir aparat ile yolculuk edemez. Sadece ruhsatta işlenmiş ve orijinal fabrika çıkışı olan araçlar sorun yaşamamaktadır.

Spoiler Nedir? Ne İşe Yarar?

Spoiler aerodinamik yani rüzgar direncini aracınız seyir halinde iken iyileştirmek için kullanılır. Bu sayede araç yola daha iyi oturmakta ve hızlı giden araçların daha stabil ve tehlikesiz bir şekilde yolculuk etmesini sağlamaktadır. Yüksek hızlarda spoilerin yere uyguladığı güö ortalama 400 kilograma kadar ulaşabilmektedir. Araçların kalkışlarda daha hızlı olması ve yükske hızlara çok daha hızlı bir şekilde çıkması için tasarlanmıştır. Tasarımcısı Lamborghini mühendisleridir. Tabi ki spoiler alırken aracınızla uyumlu olmasına ve rüzgar direncine dikkat etmek gerekebilir. Bazen yanlış takılan spoilerlar aracın dengesini bozabilir ve kazaya sebep verebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.