Stafine Krem Fiyatı 2024, Ne İşe Yarar? ,Stafine Krem Kullananlar ve Yorumları

Cilt Egzema ve İhtihapları Tedavisinde Kullanılan Stafine Krem Fiyatı 2024, Stafine Krem İşe Yarıyor mu,Stafine Krem Kullananlar ve Yorumları ,Stafine Krem Ne İşe Yarar, Stafine Krem Faydaları, Stafine Krem Nasıl Kullanılır? Stafine Krem Cilt Egzema ve İhtihapları Tedavisinde Kullanımı

Stafine Krem Nedir?

Stafine krem nedir? Stafine krem, antibakteriyel bir yapıya sahip kremdir.  Cilt üzerine uygulanan bu ürün içeriğindeki bileşenler sayesinde cildin iltihaplanmasına neden olan durumlara karşı savaşmaktadır.

Stafine krem, iltihaplanma, bulaşıcı hastalık, kızarıklık ya da enfeksiyon gibi durumlarda kullanılmaktadır. Cildin zararlı bakteri oluşturması ile savaşan bir üründür. Tıbbi bir ürün olması nedeniyle eczanelerde satışı mevcuttur.

Google üzerinde genellikle Cilt Egzema ve İhtihapları Tedavisinde Olarak Kullanılan Stafine Krem Fiyatı Nedir, Stafine Krem Ne Kadar, Stafine Krem Ne İşe Yarar, Stafine Krem İşe Yarıyor mu, Stafine Krem Ne İçin Kullanılır, Stafine Krem Kullananlar ve Yorumları, Stafine Krem Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Stafine Krem ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

Stafine Krem Ne İçin Kullanılır?

Stafine krem ne için kullanılır? Stafine krem ciltteki hastalıkları tedavi etmektedir. Pek çok kullanım nedeni olan ürünün başlıca faydaları:

  • Ciltteki bakteri nedenli enfeksiyonların tedavi edilmesini sağlar.
  • İltihaplı aknelerin ve kıl köklerindeki iltihapların kısa zamanda iyileşmesini sağlar.
  • Erkeklerin sakallarının diplerindeki iltihaplanmayı geçirir.
  • Enflamatuar egzama rahatsızlığı için kullanılabilir.
  • Deri içerisinde biriken iltihabı kurutur.
  • Enflamasyon başlarken deride oluşan apselerin tedavisinde kullanılır.
  • Enfeksiyon nedenli deri hastalıklarından olan eritaz tedavisi için kullanılır.
  • Ter bezi iltihaplanmalarında kullanılmaktadır.
  • İç uyluk bölgesinde ya da koltuk altında bulunan kırmızı veya kahverengi lekelerin tedavisinde kullanılır.

Stafine krem, iltihaba sahip her türlü cilt rahatsızlığında, akne ve egzama gibi durumların tedavisinde kullanılmaktadır. Ürün tamamen doktor tavsiyesi üzerine kullanılmalıdır. Kendi kendine tedavilerde istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir.

Açık yaralara, yanıklara ürün uygulaması yapılmamalıdır. Cildin hasar görmesine neden olabilir. Aynı zamanda uçuk gibi virüs nedenli durumlarda Stafine krem kullanımı işe yaramayacaktır. Ürünün tamamen reçete edildiği şekilde ve doktorun söylediği alanlarda kullanılması gerekmektedir.

Stafine krem, eczanelerde satılan medikal bir üründür. Reçetesiz de alınabilen bu ürün eczane dışında bir satıcıdan alınmamalıdır. Ürünün yanlış ya da bozuk olması durumunda ciddi sağlık sorunları oluşabilmektedir.

Stafine Krem İçeriği Nedir?

Stafine Krem içeriği nedir? Stafine krem etken maddesi fusidik asittir. 1 gram kremin içerisinde 20 mg fusidik asit ve 10 mg hidrokortizon asetat bulunmaktadır. Fusidik asit güçlü bir antbakteriyeldir. Bakterilerin üremesini sağlayan protein sentezini durdurur. Bu sayede ciltte bakteri oluşumu engellenmiş olmaktadır.

Stafine krem içerisinde bulunan yardımcı maddeler ise vazelin flant N, potasyum sorbat, likit parafin, butil hidroksianizol (E320), gliserol, polisorbat, setil alkol, saf su ve konsantre hidroklorik asittir. Bu yardımcı maddeler etken maddenin gücünü arttırmaktadır. Aynı zamanda etken madde sonucu oluşabilecek yan etkileri önlemektedir. Stafine krem içerisinde bulunan bileşenler ayrıca ürünün krem formda olmasına katkıda bulunmaktadır.

Stafine Krem Yan Etkileri

Stafine krem yan etkileri aşırı doz kullanımında ya da hassas ciltlerde ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca kremin içeriğinde bulunan maddelere alerjisi olan kişilerde de yan etki görülmektedir. Stafine krem hafif yan etkileri:

  • Gözler ve çevresinde şişlik oluşması,
  • Yüzde kızarıklık görülmesi,
  • Ürtiker,
  • Cilt döküntüsü,
  • Ciltte tahriş görülmesi,
  • Ciltte kuruluk,
  • Ciltte yanma,
  • Ciltte batma

olarak sıralanabilir. Hafif yan etiler büyük sorunlara neden olmamaktadır. Ancak kullanıcı herhangi bir yan etki durumunda doktoru ile konuşmalıdır. Stafine krem ciddi yan etkilere de neden olabilir. Bu ciddi yan etkiler nadiren görülmektedir.

Ürünü kullandıktan sonra nefes almada zorluk çekmek ciddi yan etkilerdendir. Aynı zamanda dudaklarda, boğazda, el ve ayak bileklerinde şişlik ciddi yan etkiler arasındadır. Böyle bir yan etki gösteren kişiye acile tıbbi müdahale yapılmalıdır. Boğazda oluşabilecek şişlikler kişinin nefes almasını engelleyebilmektedir.

Stafine Krem Faydaları

Stafine krem faydaları arasında en önemli olanı bakteri oluşumunu engellemesidir. İçeriğinde bulunan fusidin bileşeni sayesinde ciltte zararlı organizma oluşumunu engellemektedir. Oluşabilecek zararlı bakteriler iltihaplı sivilcelere, bakteriyel enfeksiyonlara neden olabilir.

Stafine krem ayrıca kıl köklerinde iltihaplanma durumunda da kullanılabilir. İçeriğindeki bileşenler sayesinde iltihabın kısa sürede dağılmasını sağlamaktadır. Stafine krem doktor reçetesi ile egzama tedavisinde de kullanılabilmektedir. Genel olarak iltihaplı cilt problemlerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Stafine Krem Kullanıcı Yorumları

Stafine krem kullanıcı yorumları arasında üründen memnun olmayan çok az bir kesim bulunmaktadır. Stafine krem kullanıcıları, bu ürünü iltihaplı sivilcelerinin üzerine uyguladığını belirtmiştir. Bu sayede kısa sürede kuruyan sivilceler ile cilt daha sağlıklı bir görünüme kavuşmaktadır.

Cilt üzerinde bulunan neredeyse her iltihaplı durum için Stafine krem kullanmak mümkündür. Ürün iltihabın dağılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda iltihaba neden olan bakterileri de ortadan kaldırır. Bu sayede kısa süre içerisinde tekrar iltihaplanma görüle olasılığı oldukça düşüktür.

Stafine krem kullanan kişiler ürünü saç köklerinde bulunan iltihaplar için de kullandıklarını belirtmiştir. Bu alanda da işe yarayan ürünün kullanılmadığı iltihaplanma durumu bulmak zordur.

Stafine krem kullananalar üründen ne kadar memnun olsa da her bireyin cilt yapısı farklıdır. Bu nedenle ürüne vereceği tepki de farklı olabilir. Ürünün doktor gözetimi altında ve yine doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir. Doktor kişinin hassasiyet ve alerjilerini tespit edecektir. Bu duruma uygun bir talimat tavsiye vermektedir.

Stafine Krem Nereye, Nerelere Sürülür?

Stafine krem nereye, nerelere sürülür? Stafine krem iltihaplanma ve bakteri oluşumu görülen cilt üzerinde uygulanabilir. Yüzde görülebilecek iltihap birikintilerinde, kıl köklerindeki iltihaplanmalarda kullanımı yaygındır. Ürün, aynı zamanda egzama gibi cilt problemleri için de kullanılmaktadır.

Stafine krem iltihaplı cilt üzerine uygulanabilir. Ancak kaşıntı ve kızarıklıkları giderici bir etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle kullanıldığında işe yaramayacaktır. Ürün aynı zamanda mantar tedavisinde de kullanılmamaktadır. Mantarı tedavi edecek hiçbir içeriğe sahip değildir. Mantar problemi olan kişilerin doktor muayenesi olması önerilmektedir.

Stafine krem bebeklerde de kullanılabilmektedir. Ancak güçlü bir yapıya sahip olan bu ürünün hassas ciltli bebeklerde uygun dozda kullanılması gerekir. Uygun doz ayarlanması için doktor tavsiyesi alınmalıdır.

Stafine krem yüzdeki iltihaplı sivilce tedavisi için de kullanılabilmektedir. Ancak ürünün tüm yüze uygulanmaması gerekir. Sadece sorunlu alana ürün uygulamaya dikkat edilmelidir. Ayrıca göz ve göz çevresine ürün uygulanmamalıdır. Ürünün göz ya da ağız ile temasında hızlıca bol su ile durulaması yapılmalıdır.

Stafine krem genital bölgelerdeki kıl kökü iltihaplanmalarında kullanılabilir. Ancak genital bölgenin tamamına sürülmesi uygun değildir. Bu bölgede soruna sahip kişilerin muayene olması önerilmektedir.

Stafine krem açık yaralara uygulanmamalıdır. Açık yara ve yanıklarda büyük sağlık sorunlarına neden olabilir. Aynı zamanda yara izi kalmasına da sebep olabilir. Ürün aynı zamanda buruna ve dudaklara da sürülmemelidir. Stafine krem güçlü bileşenlere saiptir. Bu nedenle vücudun hassas bölgelerine uygulanmamalıdır.

Stafine Krem Etkisi Nedir?

Stafine krem etkisi nedir? Stafine krem içerisinde bulunan fusidin etken maddesi sayesşnde istenmeyen organizmalar ile savaşmaktadır. Fusidin, bakterilerin protein yapılarını bozarak üremelerini engelleyen bir bileşiktir. Bu sayede Stafine krem kullanan kişilerde iltihap oluşumu giderilmektedir.

Yüzde bulunan iltihaplar, sivilceler, kıl köklerindeki iltihaplarda Stafine krem kullanımı etkili olmaktadır. Doktor kontrolünde kullanılan ürün, cildin topladığı iltihabın dağılmasında etkili olmaktadır. Ayrıca dağılan iltihabın tekrar toplanmasını da önler. Bunu iltihaba neden olan mikroorganizmaları ortadan kaldırarak yapmaktadır.

Stafine krem uçuklar üzerinde etki etmemektedir. Uçuklara virüsler neden olur. Bu ürünün virüsler üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Ayrıca Stafine krem, basur (hemoroit) üzerinde de etki etmemektedir. Doktora danışmadan hiçbir durumda kullanılması önerilmez.

Stafine krem uzun süre kullanılmamalıdır. Güçlü bileşenlere sahip ürün uzun süreli kullanımlarda cilde zarar verebilmektedir. Stafine krem etkisini genelde günde 4 defa kullanılması sonucu göstermektedir. Etkilenen bölgeye uygulanan ürün masaj yaparak yedirilmelidir. Uygulama işlemi sonrasında eller kesinlikle yıkanmalıdır. Ürünün göz ya da ağız ile teması zararlıdır.

Stafine Krem 2024 Fiyatı

Stafine krem 2024 fiyatı Temmuz ayında 154,91 Türk Lirası olarak kaydedilmiştir. Stafine krem sigorta tarafından karşılanmaktadır. Reçeteli alımlarda ücret ödenmesi istenmemektedir. Belirtilen ücret reçetesiz ürün alımlarında geçerlidir.

Stafine krem sadece eczanelerde satılmaktadır. Medikal bir ilaç olması nedeniyle başka bir yerden alınması tavsiye edilmemektedir. Ürünün alınmadan önce son kullanma tarihi incelenmelidir. Aynı zamanda açılan ya da yırtılan paketler kullanılmamalıdır.

Stafine krem antibakteriyel bir kremdir. Piyasada muadilleri bulunmaktadır. Piyasadaki muadilleri ile aynı özelliklere sahiptir. Stafine kremin içeriğindeki fusidin maddesi bu ürünlere antibakteriyel özellik vermektedir. Ürün muadilleri ve fiyatları listelenmiştir:

  • Fucidin – 23,17 Türk Lirası
  • Fucidox – 21,80 Türk Lirası
  • Fucitec – 19,68 Türk Lirası
  • Fucithalmic – 19,83 Türk Lirası
  • Fusidas – 23,17 Türk Lirası
  • Fusix – 19,83 Türk Lirası
  • Tiremix – 23,17 Türk Lirası

Stafine krem doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Aksi bir kullanım beklenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir. Ürün 25 derece altında ve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.