Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Stepnesi Olmayan araç muayeneden geçer mi? Stepnesi Olmayan Araç Muayenesinden Geçer mi ? Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Stepnesi Olmayan Araç Muayene Kalır mı?

Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi ?

Araçların en önemli ekipmanlarından biride stepnedir. Özellikle uzun yola çıkıyorsanız stepne aracınızda kesinlikle bulundurmanız gerekmekte. Tabi ki son dönemlerde stepne yerine lastik tamir kitleri öne çıkmaya başladı. Lastik tamir kiti bulunduruyorsanız en azından sizi lastikçiye götürecek kadar size fırsat verebilmekte. Tabi ki araç muayenesinde stepne konusu bir muamma. Özellikle bagajda stepne olan araçlar ve hatcback araçlarda genellikle stepne lastikler çıkarılmaktadır. Özellikle internet üzerinde bazı kullanıcılar stepneden muayeneden kaldıklarını yazıyorlar. Bu konuda bir çok google araması da mevcut. Özellikle Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Geçer mi ? , Stepne Olmayan Araç Muayeneden Kalır mı Geçer mi? Stepnesi Olmayan Muayenede Sorun Çıkarır mı?  gibi bir çok arama bulunmakta. Sizler için bu konuda en yetkili isim olan Tüvtürk personeli Erkan beyden tüm detayları öğrendik.

Stepnesi Olmayan Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Stepnesi olmayan araçlar araç muayenesinden geçer mi sorusu çok fazla sorulmakta. Araç muayenelerinde stepne kontrolü yapılmamaktadır. Fakat stepne özellikle yola çıkıyorsanız kesinlikle aracınızda olması gereken bir ekipman. Fakat Tüvtürk araç muayenelerinde stepne olup olmadığına bakılmaması nedeniyle aracınız araç muayenesinden stepne konusunda sorunsuz olarak geçecektir. 

stepne-olmadan-arac-muayenesinden-arac-gecermi

Stepne Nedir ?

Stepne, araçlarda bulundurulması gereken yedek lastik anlamına gelmektedir. Araçların trafikte daha sağlıklı hareket emesi adına araç muayenelerinde ve trafik halinde bir çok kural geçerli durumdadır. Araç için hayati önem taşın parçalarının sağlam ve çalışır halde olması gerekmektedir. Uzun yollarda yaşanan lastik patlamalarının yaşanması durumunda ise stepne taşıma zorunluluğu getirilmiştir.

Stepne Bulundurmamanın Cezası Var Mıdır ?

Geçmiş yıllarda araçlarda mutlaka bulundurulması gereken ekipmanlardan bir tanesi stepneydi. Özellikle uzun yolculuklarda yaşanabilecek talihsiz durumlarda tekerlek değiştirmek adına bir tane yedek lastik bulundurulmalıdır. Herhangi bir durumda yaşanacak kaza ile kendi güvenliğinize ya da trafikte ki diğer araçların güvenliğini tehlikeye atılabilir. Bu sebeplerle , trafikte stepne bulundurmayan araçlar trafiğin akışını tehlikeye attığı gerekçesi ile ceza alabilir. Ancak günümüzde teknolojinin de etkisi ile gelişen güçlü tekerlek modelleri ile araçlar sıfırdan daha güçlü üretilmektedir. Ayrıca lastik tamirlerini kolayca gerçekleştirebilecek lastik tamir kitleri de piyasaya sürülmüştür. Sonuç olarak lastik tamir kiti taşımak kaydı ile stepne taşımamak cezai yaptırımdan kurtarmaktadır.

stepne-lastik-olmayan-arac-muayeneden-gecermi

Lastik Tamir Kiti Nedir ?

Lastik patlamaları durumunda patlayan bölgeye sprey ile müdahale edilmesini sağlayan, muayenelerden geçmek ve ceza almamak adına taşınması gerekmektedir. Patlayan bölgeye uygulanan sprey, bir müddet lastiğin dayanması sağlamaktadır. Ancak yine de servise gidilip lastik için yardım alınması gerekmektedir

Stepne Yerine Lastik Tamir Kiti Taşımak Zorunlu Mudur ?

Stepne ve lastik tamir kitinden en az bir tanesi de araçlarda bulundurulmalıdır. Ancak bazı marka ve modeller artık stepne alanı yaratılmayan araçlar üretmektedir. Sebebi ise araçlarda yakıt tasarrufu sağlamak ve ağırlığı azalmak istemeleridir. Stepne yada lastik kiti taşıma mecburiyeti yoktur. Herhangi bir cezaya tabii değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.