Süleymancılar Kimdir? Süleymancılık Tarikatı Özellikleri ve Kuralları

Süleymancılar Kurucusu Kimdir? Süleymancılar Tarikatının Başındaki Kim Var? Süleymancıların Kurucusu Kimdir?
Süleymancılık Tarikatının Özellikleri? Süleymancılar Tarikatı Kuralları Neler? Süleymancıların Yurtları Hangileri? Süleymancılar Tarikatı İle İlgili Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Süleymancılar Kimdir?

Süleymancılar Tarikatı Türkiye’nin en bilindik cemaatlerinden biridir. Kendisinden en çok 2010 yılından sonra söz ettirmeye başlamıştır. Süleymancılar ismi ise Süleyman Hilmi Tunahan’dan almaktadır. Aynı zamanda Süleymancılar tarikatının kurucusu da Süleyman Hilmi Tunahan’dır.  Türkiye dışında ülkede faaliyet göstermektedir. Bunların başında Almanya ,Amerika , Belçika ve Hollanda gelmektedir.

Süleymancıların Başına Ahmet Denizolgun’un vefat etmesinden sonra yerine ablasının oğlu , 1979 doğumlu Alihan Kuriş geçti. Alihan Kuriş  hala Süleymancılar tarikatının lideridir.

Süleymancılar Tarikatınına gönül vermiş Mürid sayısı 2 Milyon civarında olduğu bilinmektedir.

suleymancilik-nedir
Süleymancılar Tarikatının Kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan Kimdir?

Osmanlı Devletinin himayesi altında olan Bulgaristan’ın Silistre şehrinde doğmuştur. İlk okul ve orta öğretimini Silitre’de de görmüştür. 1907 yılında medrese eğitimi için İstanbul’a gelmiştir. Bir çok camide görev almıştır.  Nakşibendiye Silsile-i Saadat tarikatının büyüklerinden olup 33. ve son halkası olarak  çok değerli ve sevenleri olan biridir. Son görev yeri Sultan Ahmet Camiidir. 16 Eylül 1959, İstanbul’da vefat etmiştir. Karacaahmet mezarlığında türbesi bulunmaktadır.

suleymancilik-lideri-kimdir

Süleymancılar Nasıl Giyinir?

Süleymancılık tarikatının giyim tarzı kadınlarda genellikle çengelli iğne kullanılmaz ve kırmızı başörtüsü takarlar. Genellikle çene altından bağlarlar. Erkeklerde ise kot pantolon kesinlikle giyilmez. Gömlek Kumaş pantolon ve çeket giyilir. Ayrıca kravat takılmaz. Genellikle sigara içmezler içenleri dışlarlar.

suleymancilarin-kurallari-ve-giyim-tarzlari

Süleymancılık Tarikatı Özellikleri;

süleymancı denmesine sevmezler. süleymanlı denilmesini isterler. Süleymancılar kendilerini gerçek islamcılar olarak tanımlamaktadır. Genellikle sessiz ve sakin kişilikleri vardır. Zikirlerini sessiz bir şekilde yapar dağılırlar. Aşırı derecede Osmanlı Sevdalısıdırlar. Müzik dinlemek yasaktır. Saç sakal uzatmazlar. Koyu mavi takke takmaları ile meşhurdur.

Süleymancılık Tarikatının Faaliyetleri;

Genellikle dünya genelinde yurtlar ile yayılmaktadır. Türkiye’de her ilde yurtları olduğu bilinmektedir. Ayrıca Almanya ve Amerika’da bir çok yurtları bulunmaktadır. Tarikatta genellikle kurban derisi toplanır. Toplanan kurban derilerinin paraları genellikle yurt yapımında kullanılır. Genellikle Trakya bölgesinde çok daha yaygındır.

Türkiye’de 900  civarında dernek ve bu derneklerce işletilen 1300 civarında yurt ve pansiyon , 20 civarında vakıf ve 30’un üzerinde şirket bulunmaktadır. Yıl içinde ortalama 100.000 öğrenciye eğitim vermektedir.

Yazılı basın tarafında Genç Akademi Dergisi,  Tepe Edebiyat Dergisi,  Genç Atılım Dergisi,  Gökkuşağı Dergisi, Milli Kültür Dergisi , Ufuk Dergisi isimli dergileri bulunmaktadır.


Haberimiz internet üzerindeki kaynaklardan derlenmiştir. Amacımız Herhangi bir cemaati övmek yada yermek değildir. Sadece Genel bilgi olarak bu haber hazırlanmıştır. İstediğiniz düzeltmeler yada fikirleriniz varsa lütfen yorum kısmından bize yazınız…

 

Yorumlar
  1. Mustafa5657 dedi ki:

    Güzel memnun oldum yazndan

  2. ünal özcan dedi ki:

    selamelevküm hocam bende sızınle yurumek ıstıyorum kabul buyrursanız ızmır ödemişdeyım sohbetlerınıze katılmak ıstıyorum

    1. Cemil ağı dedi ki:

      Valah cok etkilendim ben ticaretle ugraşan adamim tum araştirfim bunu cemati cok begendim istanbol dan saygilar ama bizati tanismak isterim bu guzel kalpli insanlari nasil oolcak yerleri nerde bilmiyorum

  3. Sacit sönmez dedi ki:

    Selamun alaykum. Ben Size katılmak istiyorum…

  4. Sacit sönmez dedi ki:

    Selamun alaykum. Ben Size katılmak istiyorum… Sohbetletinize katılmak istiyorum

  5. Sacit sönmez dedi ki:

    Selamun alaykum. Ben Size katılmak istiyorum. Sohbetletinize katılmak istiyorum Istanbul Sultanbeyli de yaşıyorum.

  6. Mehdi Ateş dedi ki:

    Verdiğiniz bilgiler kısmen doğru fakat yanlış bilgiler var. Kırmızı eşarp demişsiniz, tam tersi kırmızı kullanılmaz, onun dışında her renkten eşarp kullanılır. Kravat takılmaz demişsiniz, kravat takmak mecburidir. Devlet kurumlarında bile kravat takılmazken, cemaatin yurtlarında hocalar kravatsız duramazlar.

  7. ismail dedi ki:

    Yunanistan batitrakyada merkezi varmi katilabilmek icin