Temel Üstü Vizesi Ücreti 2024, Nedir ,Ne İşe Yarar?

Temel Üstü Vizesi Nedir?,Temel üstü vizesi Ücreti 2024, Temel Üstü Vizesi Alınmazsa Ne Olur?, Temel Üstü Vizesi Gerekli Evraklar, Temel üstü vizesi kaç günde çıkar? , Temel üstü vizesi ne zaman alınır?, Temel üstü vizesi ne işe yarar?, Temel vizesi ne demek?, Temel vizesi nereden alınır?,

Temel Üstü Vizesi Nedir?

Temel üstü vizesi aslında bir belediye onayıdır. Teleme dökülen betonun ve kullanılan demirlerin kalitesini ve doğruluğunu onaylamak için verilen bir vizedir. Bu işlem için yapı denetim ile çalışıyorsanız yapı denetim firması , yapı denetim ile çalışmıyorsanız kendiniz başvurmanız gerekmektedir. Bu işlem öncesinde tüm vizelerin ve ruhsatların alınmış olması gerekmektedir. Aslında işleyiş şu şekilde yapınızın hafriyatı alınmış, temel demirlerinin montajı yapılmış çevrenin emniyeti sağlanmış ise temel vizesi alabilirsiniz.

Belediye tarafından yapının temelinin krokiye göre doğru aplike edildiği ve demir montajlarının projeye uygun olarak bağlandığı tutanaklarla belirtilir ve bu işlemden sonra üst katların betonunun atılmasına izin verilmektedir. Aslında temel vizesi dediğimiz bir kontrol ve onaydır. Bu haberimizde Temel Üstü Vizesi Nedir?, Temel Üstü Vizesi Alınmazsa Ne Olur?, Temel Üstü Vizesi Gerekli Evraklar, Temel üstü vizesi kaç günde çıkar? , Temel üstü vizesi ne zaman alınır?, Temel üstü vizesi ne işe yarar?, Temel vizesi ne demek?, Temel vizesi nereden alınır?, Temel üstü vizesi Ücreti 2024 sorularının tüm cevaplarını bulabileceksiniz.

temel-ustu-vizesi-ucreti

Temel Üstü Vizesi Alınmazsa Ne Olur?

Temel üstü vizesi alınmaz ise inşaat üst katlara devam edemez. Özellikle 2 yıl içinde bu vize onayı alınmaz ise ruhsat iptal edilmektedir. Yapının tüm kontrollerinin Yapı denetim tarafından kontrol edilmiş olması ve yapı denetim sorumlusu tarafından raporlanmış olması gerekmektedir. Temel üstü vizesi kesinliklikle alınması gerekmektedir. Günümüzde belediyelerde hızlı bir şekilde işleme alınmaktadır. Ayrıca yapı temel üstü vizesi alınmadan yapılmaya devam ederse belediye ekipleri tarafından mühürlenip durdurulabilir.

Temel üstü vizesi tüm inşaatlar için alınması gereken bir vizedir. İhmal etmeyiniz daha sonrasında belediye tarafından sorun yaşayabilirsiniz.

Temel Üstü Vizesi Gerekli Evraklar

Temel üstü vizesi için her belediye farklı evraklar istemektedir. Fakat genel olarak aşağıdaki evrakları hazırlamanız yeterlidir.

  • İski kanal bağlantı uygunluk yazısı
  • Sgk işyeri bildirgesi
  • Kontur gabari temel üstü ölçü krokisi(yapı denetim ve tus imzalı)
  • Ruhsat aslı
  • 7/28 günlük beton numunesi sonuç Raporu
  • Temel üstü vizesi ücreti (belediyede yatırılıyor dekont teslim alınacak)

temel-vizesi-nasil-alinir

Temel üstü vizesi kaç günde çıkar?

Temel üstü vizesi belediyelerin çalışma şekline göre değişmektedir. Fakat ortalama olarak 3 gün ile 5 gün arasında rahatlıkla alabilirsiniz. Evraklarınız tam olması halinde bir gün sonraya bile Temel vizesini alabilirsiniz.

Temel üstü vizesi ne zaman alınır?

Temel üstü vizesi normal şartlarda temel dökülmeden önce demir bağlantıları yapıldıktan sonra çevre güvenliği sağlanıp ,yapının doğru şekilde harita aplikasyonuna uygun şekilde aplike edildiği durumda Temel üstü vizesi alınabilir. Tabi ki bu işlem temel atıldıktan sonrada yapılabilir. Genel olarak belediyelerin para kazanma kapılarından biridir.

Temel üstü vizesi ne işe yarar?

Temel üstü vizesi ne işe yarar diye bir çok soru var. Aslında sadece kontrol amaçlı ve belediyelere para kazandırma amaçlı bir uyulamadır. Zaten yapı denetim firmaları bu kontrolleri yapmaktadır. Fakat belediyeler inşaat sahiplerinden koparabildikleri kadar para koparmak için bu temel üstü vizeyi çıkarmıştır.

temel-ustu-vizesi-gerekli-evraklar

Temel vizesi ne demek?

Temel üstü vizesi sizin temelinizin yapı şartlarına uygun olduğu doğru bağlandığı ve yapının krokiye göre uygun konumlandırıldığı anlamına gelir. Yapı denetim firması ile çalışıyorsanız Belediyeler çok fazla önemsemez.

Temel vizesi nereden alınır?

Temel vizesi Belediyelerden alınmaktadır. Belediyelerin Fen işleri bölümüne başvurarak temel vizenizi alabilirsiniz.

Temel üstü vizesi Ücreti 2024

Temel üstü vizesi ücreti 2024 yılında belediyelerin harç rakamlarına göre değişmektedir. Büyük belediyelerde ortalama 5.500 TL ile 7.000 TL arasında değişmektedir. Küçük belde belediyelerinde ise bu rakamlar 1.800 TL ile 2.900 TL arasında değişir. Bu tamamen belediyelerin meclislerinde alınan kararlar ve harç ücretleri ile alakalıdır. Bu rakamlar tamamen belediyenin kasasına gitmektedir. Bazı belediyeler inşaata kontrol için personel bile göndermemektedir. Tam net 2024 Temel üstü vizesi fiyatını öğrenmek için Belediyenizin İmar Bölümünden bölge Mühendisiniz ile görüşerek bilgi alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.