Türkiye Korona Virüs İller Haritası ,Korona Virüsü Türkiye Ayak İzleri

Türkiye Korona Virüs İller Haritası ,Hangi İllerde Daha Çok Korona Virüsüne Rastlandı? Korona Virüsü Türkiye Ayak İzleri, Hangi İllerde Korona Virüsü Daha Çok Görülüyor?

Korona Virüs tüm dünyada son hızla yayılmaya devam ediyor. Tabi ki Türkiye’de yaşayanların akıllarındaki en büyük soru ise hangi ilde kaç korona hastası olduğu. Sağlık Bakanlığı şuan herhangi bir açıklama yapmasa da genel olarak herkesin tahmin edebileceği gibi ilk sırayı İstanbul , İzmir ve Ankara çekmekte. Özellikle İstanbul maalesef Korona Virüs konusunda çok fazla hasta barındırmakta.

Aralık 2019 ‘da Çin Wuhan kentinden yayılan ve Antarktika kıtası dışında Tüm kıtalarda görünen Korona Virüsü Türkiye’yede 9 Mart 2020 tarihi ile birlikte İstanbul’dan giriş yaptı. İstanbul’daki ilk vaka ile birlikte vakanın tüm ailesi ve temasa geçtiği herkese test yapılarak vakaların arttığı görüldü ve gün geçtikçe hızlı bir şekilde tüm Türkiye’de görüldü.

Aslında 9 Mart 2020 den öncede Korona Virüsü Türkiye’de olduğu tahmin edilmekte.

Peki Sağlık Bakanlığı illerdeki Korona Virüsü Hangi illerde daha fazla. Bunu da Veloxity isimli uygulama Türkiye’ye gelen korona hastalarının ayak izlerini çıkardı. Ve hangi illerin daha tehlikeli olduğunu harita olarak yayınladı.

Özellikle Almanya’dan çok fazla Türkiye’ye giriş yapıldığı görülmekte. Tabi ki ilk sırada İstanbul başı çekiyor. Sonrasında İse İzmir ve Ege bölgesi çok fazla ziyaret aldığı görülmekte. Özellikle İranlı turistler Neredeyse 40 üzerinde ilde dolaştıkları görülmekte. İran’lı turistler özellikle İstanbul Avrupa yakasında çok fazla ziyareti görülmekte. İtalyan turistlerin ise özellikle Antalya İzmir ve İstanbul’da çok fazla bulunduğu görülmekte. Aslında bu haritaya göre en ilginç veri İspanyol turistler İstanbul ve Karadeniz bölgesinde çok yoğun ziyaretleri olması

Virüsün şuan kontrolden çıktığı İtalya, İspanya ve İran’dan bu kadar turist gelmesi maalesef Özellikle İstanbul ,İzmir , Ankara , Antalya, Samsun, Çanakkale illerinde çok fazla Korona Virüs olduğu tahmin edilmekte.

Özellikle Marmara ve Akdeniz bölgeleri öne çıkmakta.

Zaten aldığımız ve iletişime geçtiğimiz doktorlara göre de Sıralama yapılacaksa İlk sırada İstanbul İkinci Sırada İzmir Üçüncü Sırada Ankara Dördüncü sırada ise Antalya bölgesi olduğu söylenmekte. Şuan doğu illerinde çok fazla hastaya rastlanmadığı belirtilmekte. İç Anadolu Bölgesinde Ankara hariç şuan çok fazla Korona Hastasına rastlanmamakta.

Gelişmeler oldukça sitemizden bilgi verilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.