Türkiye’nin En iyi Göğüs Hastalıkları Doktorları(Akciğer Kanseri Astım Hipertansiyon)

Türkiye’nin En iyi Göğüs Hastalıkları Doktorları, Türkiye’nin en iyi Astım, Verem, Bronşit, Astım ve Akciger Kanseri Doktorları, Akciğer Kanserinde En Başarılı Doktorlar, Astım İçin En İyi Doktorlar,

Türkiye’nin En iyi Göğüs Hastalıkları Doktorları

Göğüs hastalıkları aslında doktor branşları arasında en zor branşlardan biri . Özellikle Akciger kanseri son derece zor bir ameliyat belkide en zor kanser ameliyatlarından biri. Fakat Türkiye’de en azından doktor konusunda çok şanslıyız. Dünyada sayılı göğüs hastalıkları doktorları ülkemizde hizmet vermekte. Türkiye’nin en iyi en başarılı göğüs hastalıkları uzmanlarını sizin için derledik.

İnsan vücudunda solunum sistemi, dışarıdan alınan havanın vücut içinde takip ettiği organları ve dokuları içine almaktadır. Bu organlar burun, ağız, geniz, gırtlak, soluk borusu, bronşlar ve akciğerler olmak üzere solunum sistemini oluşturmaktadır. Solunum sistemini oluşturan organlarda ve dokularda çok sık hastalık ortaya çıkmaktadır. Bunun sebebi bu organların ve dokuların çevre ile iç içe olmasıdır. Bu hastalıkların uygun şekilde tanı ve tedavisinin sağlanması için farklı tıp alanlarının birlikte çalışması gerekmektedir. Nefes borusu, bronşlar ve akciğerlerden oluşan kısmına ait hastalıklar genel olarak Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından değerlendirilmektedir.

en-iyi-gogus-hastaliklari-doktorlari Bunun yanında Göğüs Hastalıkları, akciğerlerin çalışma alanına yakın bulunan kalp, solunum kasları, diyafram, göğüs kafesini oluşturan kas-iskelet sistemi dokuları ile bu bölgeye ait sinir sistemi dokularını da Göğüs Hastalıkları kendi alanına dahil etmektedir. Bu alandaki doktorlar tıp fakültesinden mezun olduktan sonra 4 yıllık eğitim alan uzman hekimler tarafından yapılmaktadır.

Göğüs Hastalıkları Doktorları Hangi Hastalıklarla İlgilenir?

Özellikle Göğüs hastalıkları doktorlarına başvuran kişilerin yaşadıkları sorunlar aşağıdaki şikayetler olarak sıralanabilir:

  • Göğüs ağrısı
  • Nefes darlığı
  • Eforla ortaya çıkan nefes darlığı
  • İnatçı öksürük
  • Sık balgam çıkarma veya kanlı balgam
  • Beklenmedik kilo kaybı

Göğüs Hastalıkları’nın ilgi alanına giren yukarıdaki şikayetlerin gelişmesi durumunda ortaya çıkan belli başlı klinik şikâyetlerin varlığında, en yakın sağlık kuruluşuna müracaat ederek Göğüs Hastalıkları uzmanı ile iletişime geçilmesi uygun olacaktır. Göğüs Hastalıkları doktorları aşağıdaki sağlık sorunlarının teşhis, takip ve tedavisinde hizmet vermektedir:

turkiyenin-en-iyi-gogus-hastaliklarprofesorleri

  • Astım ve alerjik hastalıklar
  • Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH)
  • Bronşit, bronşiolit, trakeit, verem gibi alt solunum yolu ve akciğer enfeksiyonları
  • Akciğer kanseri ve akciğerin iyi huylu tümörleri, akciğer nodülleri
  • Tüberküloz yani verem hastalığı
  • COVID-19 ve bağlı hastalıklar
  • Pulmoner tromboemboli
  • Pulmoner Hipertansiyon
  • Silikozis, asbestozis gibi mesleki akciğer hastalıkları
  • İnterstisyel akciğer hastalıkları
  • Obstrüktif uyku apne sendromu
  • Akciğer zarı hastalıkları

Bütün bu hastalıkların tanı, teşhis ve tedavisinde, tedavi sırasında ve tedavi sonrasında takiplerinin yapılması işlemleri için göğüs hastalıkları doktorlarına başvurmak gerekmektedir.

Türkiye’nin En iyi Göğüs Hastalıkları Doktorları Listesi

Türkiye’deki gögüs hastalıkları doktorları son derece başarılı sonuçlara imza atmakta.Özellikle Pulmoner Hipertansiyon, verem hastalığı, Akciğer kanseri ve  Bronşit gibi hastalıklarda son derece tecrübeli başarılı doktorlarımız bulunuyor. Belki onlarca doktor var ama internet üzerindeki yorumlardan derlediğimiz en iyi en başarılı gögüs hastalıkları doktorları listemizi incelemenizi öneririz.

Prof. Dr. Levent Tabak-akciger-kanseri-doktoru

Prof. Dr. Levent Tabak

1984 İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1984-1986 yılları arasında Mardin Midyat’ta Şenköy Sağlık Ocağı’nda mecburi hizmetini yapmıştır. 1986-1987 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. 1987-1991 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı’nda uzmanlığını yaptı. 1991-1994 İstanbul Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı uzman doktor olarak çalıştı. 1993- 1994 arası Pulmonary and Critical Care Unit, Harvard Medical School, Massachusetts General Hospital, Araştırma Görevlisi olarak yurtdışı görevlendirmesi ile Amerika Boston’a gitti.

1995-2001 arasında İstanbul Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doç. Dr. Öğretim Üyesi, 2002-2009 arası İstanbul Tıp Fakültesi, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 2009-2019 arasında Prof. Dr. Bölüm Şefi olarak Amerikan Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde çalıştı. 2011-2019 Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. olarak görev yaptı.  Halen Amerikan Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Bölümü’nde bölüm şefi olarak görev yapmaktadır.

gogus-hastaliklari-akciger-kanseri

Prof. Dr. N. Dilek Bakan

1994 yılında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1997-2001 yılları arasında Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘nde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanlık Eğitimini tamamladı. 2012 yılında Belçika’da Leuven Katolik Üniversitesi’nde Akciğer Transplantasyonu Merkezi’nde gözlemci olarak bulundu. 2013 yılında doçentliğini tamamladı.

Türk Toraks Derneği, Akciğer Nakli Çalışma Grubu Sekreterliği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği, Tüberküloza Karşı Dernekler ve Avrupa Solunum Derneği gibi çeşitli kuruluşlarla iletişim halindedir. Halen Memorial Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Sami Öztürk-astim-alerji-uzmani

Prof. Dr. Sami Öztürk

Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Çamlıca Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanlık Eğitimini yaptı. GATA Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Allerjik Hastalıklar Uzmanlık Eğitimini tamamladı.  GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi ‘nde Doçentlik ve Profesörlüğünü yaptı. 1992-1994 yılları arasında pratisyen doktorluğunu Kıbrıs’ta yaptı. 1994-2001 yılları arsında Çamlıca Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde uzman doktor olarak çalıştı. 2001-2007 arasında GATA Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2007-2016 GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde servis şefi olarak çalıştı. 2007-2012 İstanbul Erdem Hastanesi’nde part time çalıştı. 2014-2016 yılları arasında Bostancı Central Hospital’da part time çalıştı. 2017 Vera Hastanesi, 2018 Gebze Medical Park Hastanesi 2020 Ümraniye Hisar Hospital’da çalıştı. Halen Pendik Medical Park Hastanesi’nde görev yapmaktadır. Prof. Dr. Sami Öztürk’ün ilgi alanları Alerjik hastalıklar astım, ürtiker, gıda alerjileri, ilaç alerjisi, solunum sistemi hastalıkları, sık hastalanma nedenleri, alerji testidir.

Prof. Dr. Levent Kart-solunum-yolu-enfeksiyonu-doktoru

Prof. Dr. Levent Kart

1993 yılında Lisans Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmiştir. 1998 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Uzmanlığını tamamlamıştır. Sağlık Bakanlığı Bezmialem Üniversitesi’nde Yoğun Bakım Uzmanlığını tamamlamıştır. 2001-2004 yılları arasında  Yrd. Doç. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yaptı.  2009-2010 arasında Doç. Dr. Klinik Şefi BAVS Vakıf Gureba Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. 2010 -2013 yılları arsında Prof. Dr. AD Başkanı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde çalışmıştır.

2013- 2016 yılları arasında Prof. Dr. Fatih Üniversitesi Hastanesi’nde çalıştı. 2016-2017 yılları arasında Prof. Dr. Zeytinburnu Özel Avrasya Hastanesi’nde görev yaptı. Prof. Dr. Levent Kart’ın ilgi alanları solunum yetmezliği, solunumsal uyku bozuklukları, girişimsel akciğer uygulamaları, akciğer kanserleri, hava yolu hastalıklar, solunum fonksiyon kapasite ölçümleri, iltihabi akciğer hastalıkları, akciğer zarı hastalıklarıdır.  Medical Park Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Servet Kayhan-akciger-kanseri-en-iyi-doktor

Prof. Dr. Servet Kayhan

İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İngilizce Tıp mezunudur. Uzmanlık eğitimini İstanbul Heybeliada Sanatoryumu, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Öğretim üyesi, Yardımcı, Doçent Dr. olarak çalışmıştır. Recep Tayyip Erdoğan Ünivesitesi, Tıp Fakültesi, Yardımcı Doçent Dr, Doçent Dr. görev aldı.  Altınbaş Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Doçent Dr ve Profesör Dr. olarak çalıştı. 2001-2003 yılları arasında Artvin Devlet Hastanesi,  2003-2011 yılları arasında ise Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde çalışmıştır.

Uzmanlık alanları astım, pulmoner emboli, solunum yoğun bakımı, bronkoskopi ve EBUS (endobronşiyal ultrasonografi), akciğer rehabilitasyon, KOAH (Kronik obstrüktif akciğer hastalığı)dır. ERS (Europian Respiratory School), Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği, Türk Toraks Derneği, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği, Akademik Solunum Derneği, İstanbul Tabip Odası üyelikleri bulunuyor. Liv Hospital’da çalışmaktadır.

Doç. Dr. Sertaç Arslan-gogus-hastaliklari-uzmani

Doç. Dr. Sertaç Arslan

2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2010’da Stockholm Karolinska Institutet Toraxklinik’te bulundu. 2012 yılında Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları’nda uzmanlığını yaptı. 2013 yılında Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi / Uyku Kliniği’nde görev yaptı.

2012-2013 yıllarında Akçakale Devlet Hastanesi ve 2013-2014 yıllarında Çorum Bölge Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde görev yaptı. 2014-2022 yılları arasında Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve 2022 Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalıştı. Halen Acıbadem Sağlık Grubu’nda görev yapmaktadır. İlgi alanları Akciğer Enfeksiyonları – Tüberküloz Solunum Yetmezlikleri Astım – KOAH – Alerjik Astımdır.

Doç. Dr. İlhan Akaslan-astim-uzmani

Doç. Dr. İlhan Akaslan

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Uzmanlık Eğitimini tamamladı.  1998-2007 yılları arası Rize Devlet Hastanesi’nde ve 2010-2017 yılları arasında Özel Çapa Hastanesi’nde çalıştı. 2010-2017 yılları arasında Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde görev aldı.

Türk Göğüs Cerrahisi Derneği, Türk Toraks Derneği, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği, Cardiothoracic Surgery Network üyeliği bulunmaktadır. Tıbbi ilgi alanları Sempatik Sinir Sistemi (Hiperhidrozis-Terleme Cerrahisi),  Akciğer Cerrahisi, Mediasten Cerrahisi, Pektus Cerahisi bulunmaktadır. Doç. Dr. İlhan Akaslan halen Biruni Üniversite Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.