Tüvtürk Araç Muayene Fiyatları 2024 (Otomobil, Motorsiklet ,Minibüs, Kamyon Otobüs )

Tüvtürk Araç Muayene Fiyatları 2024, Otomobil Muayene Ücreti, Motorsiklet Muayene Ücreti 2024 ,Minibüs Muayene Fiyatı,Tüvtürk Kamyon Muayene Fiyatı 2024 , Tüvtürk Otobüs Muayene Ücreti

Tüvtürk Araç Muayene Fiyatları 2024

Türkiye’de araç sahibi iseniz aracınızın yaşına göre ortalama 2 senede bir araç muayenesi yaptırmak zorundasınız. Tüvtürk Araç muayene fiyatları 2024 yılında %35 civarında zamlandı. Özellikle son dönemde herkes tüvtürk araç muayene fiyatlarından şikayetçi. Fakat zorunlu olduğu için el mecbur yapılmakta. Günümüzde Tüvtürk istasyonlarında muayene ortalama 15 dakika kadar sürmekte. Fakat randevu saatinde bile gitseniz ortalama olarak 1 saatinizi kesinlikle gözden çıkarmanız gerekiyor.

Özellikle otomobil, motorsiklet , minibüs, kamyon, kamyonet,otobüs sahibi iseniz maalesef ticari araçlarda her yıl araç muayenesi yaptırmak zorundasınız. Bu da araç muayene giderleri olarak yıllık 370 TL ile 680 TL arasında bir rakamı gözden çıkarmanız gerekiyor. Araç muayene ücretleri maalesef üfe oranlarına göre zamlanmakta bu nedenle bu sene çok yüksek bir oranda yani %35 civarında zam yapıldı. Muayene tekrarına kalırsanız 1 ay içinde yaptırmanız durumunda ücretsiz yapılmakta. 1 ayı geçerseniz maalesef tekrar araç muayene ücretini ödemeniz gerekiyor.

Tüvtürk Araç Muayenesine Geldiğinizde Neler Yapılır?

Aşağıdaki video ile Araç muayenesi ile ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.Araç muayene istasyonuna ilk defa gidecekseniz sizi çok iyi bilgilendirecek bir video.

tuvturk-arac-muayene-ucretleri-2022

Tüvtürk Araç Muayene Fiyatları 2023

Tüvtürk istasyonlarında araç muayene fiyatları söyle;

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Otomobil muayene 2024 fiyatı  1821 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Motosiklet ve Motorlu Bisiklet muayene 2024 fiyatı 912 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Minibüs muayene 2024 fiyatı 1791 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Kamyonet muayene 2024 fiyatı 1791 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Arazi Taşıtı muayene 2024 fiyatı 1791 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Römork ve Yarı Römork muayene 2024 fiyatı 1791 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Otobüs muayene 2024 fiyatı 2421 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Kamyon muayene 2024 fiyatı 2421 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Çekici muayene 2024 fiyatı 2421 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Tanker muayene 2024 fiyatı 2421 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu Traktör (Römorklu, Römorksuz) muayene 2024 fiyatı 912 TL olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ödemelerinde yasal mevzuata göre hizmet bedeli alınmaktadır.

tuvturk-arac-muayene-fiyatlari-2022

Muayenesi Geçen Aracınızın Ücreti 2024

Aracınızın şayet muayene süresini geçirdiyseniz maalesef fiyatınız biraz daha artacak. Aylık faiz oranı %5 olarak belirlendi. Yani Ortalama olarak bir otomobilin muayene süresini 1 ay geciktirirseniz ödeyeceğiniz fiyat 388 TL olacaktır. Her ay için bu rakam üzerinden % 5 eklenecektir. Geciken her ay bir önceki ayın faiz eklenmiş rakamının üstüne %5 eklenerek hesaplanmaktadır.

arac-muayene-fiyatlari-2022

Araç Muayenesinde Ağır Kusurlar Nelerdir?

Araç muayenesinde ağır kusurlar genel olarak su şekilde maddeleyebiliriz.

  • Araç ruhsatında yırtık yıpranma değişiklik ve müdahale varsa aracınız ağır kusurlu sayılır.
  • Plakada delik rakam ve yazılarda siliklik, vida deliği ve plakada mühür yoksa araç ağır kusurlu sayılır
  • Aracınızın frenler gereken mesafede tutmuyorsa ,kilitleme yapıyorsa yada ani durma yapıyorsa aracınız ağır kusurlu sayılır.
  • Fren basıncı normalden yüksek yada düşükse aracınız ağır kusurlu sayılmaktadır.
  • Fren hidroliğinde sızma yada eksiklik varsa aracınız ağır kusurlu olarak muayeneden geçemez.
  • ABD uyarı lambasının yanması, ABS üzerinde tadilat ve düzenleme , yada hiç çalışmaması aracınızı ağır kusurlu yapar.
  • El freni çalışmıyorsa teli kopuksa, çekme boşluğu uygun değilse ve standartlara uymuyorsa aracınız muayeneden geçemez.
  • Direksiyonda boşluk varsa geri dönüşü olmuyorsa kilitlenme yaşanıyorsa aracınız ağır kusurlu sayılır.
  • Rot kollarında hasar bükülme yada farklı bir montaj ve düzenleme varsa araç muayeneden geçemez.
  • Orjinal far haricinde Halojen far ,Zenon ya da Bi-Zenon far olan araçlar araç muayenesinden ağır kusurlu olarak kalır.
  • Farda su birikintisi , Far lambalarında yanma ,hasar ve kısmen yanmama gibi sorunlar varsa aracınız muayeneden geçemez.

Yukarıdaki ağır kusurlar aracınızda varsa muayene tekrarı yapmanız gerekiyor. Hızlı bir şekilde aracınızın sorununa göre tamirciye gitmelisiniz ve 1 ay içinde tekrar muayene tarihi almanız gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.