Van Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Van Kedisi Özellikleri Neler, Van Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Van Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Van Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Van Kedisi Tüy Döker Mi?, Van Kedisi Eğitimi, Van Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Van Kedisi Fiyatları 2024 Van Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Van Kedisi

Ülkemizin dağlık bölgesinde uzun tüylü kedilerin varlığı uzun zamandır biliniyordu. 1950’lerde iki İngiliz kadın tarafından keşfedilen Van kedisi daha sonra İngiltere’ye götürüldü ve Avrupa’da da bilinen bir kedi ırkı haline geldi. İki İngiliz, kedilerin suyu ne kadar sevmediği düşünüldüğünde Van kedilerinin suda oynadığını gördüklerinde çok şaşırmışlardı.

Munchkin kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Munchkin kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Munchkin kedisi alacaksanız Van kedisi Özellikleri Neler, Van kedisi Bakımı Kolay Mı?, Van kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Van kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?,Van kedisi Tüy Döker Mi?, Van kedisi Eğitimi, Van kedisi Fiyatları 2024, Yavru van kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Van Gölü civarında ortaya çıkan bu kedi cinsinin en dikkat çekici yönü gözlerinin renklerinin birbirinden farklı oluşudur. Güzel ve sempatik yüzü, çok iyi derecede yüzücülüğü ile çok ilgi çekici bir kedi ırkıdır. Son derecede akıllı ve hareketli bir kedi cinsidir. Karizmatik, naif, sadık ve sakin yapısı ile dikkat çeken Van kedileri kendilerine has özellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

Van Kedisi Özellikleri

Yerli kedi cinsimiz olan Van kedisi özellikleri şu şekildedir:

  • Orta ile büyük boy arasında olan bir kedi türüdür.
  • Beyaz rengindedir; ancak kuyruk ve başında renkli yamalı tüyler bulunur.
  • Gözleri ceviz şeklinde ve büyüktür. Göz renkleri ise mavi – kehribar şeklindedir.
  • Su geçirmez, özel bir posta sahiptir; yüzmeyi ve suyu bu kadar çok sevmelerinin nedeni de budur.
  • Kulak yapısı kama şeklinde yuvarlak bir hatta sahiptir. Yine kuyrukları başlarının oldukça üstte yer alır.
  • Görünüşü küçük bir aslanı andıran Van kedisinin bol tüylü bir kuyruğu vardır.
  • Çok asil görünen bu kedi ırkı oldukça iyi yüzücüdür.
  • Safkan bir kedi ırkıdır.
  • Van’ın tescilli bir markası olan Van kedileri, 1992 yılında kurulan Van Kedisi Araştırma Merkezi tarafından araştırılmaktadır. Van dışındaki Van kedilerinin de takibi yapılmaktadır.

van-kedisi-omru-ne-kadar

Van Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Kısa tüylü Van kedisi bakımı oldukça kolaydır. Haftada 2 – 3 kez kedi tarağı ile tüyleri taranırsa, düzenli olarak aşıları yaptırılırsa oldukça sağlıklı bir kediye sahip olursunuz. Gözlerinin etrafındaki tüyler uzun olduğundan kir tutmaya müsaittir. Bu nedenle göz çevresi düzenli olarak temizlenmelidir.

Van Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Karizmatik ve asil Van kedisinin karakter özelliklerine değinmemiz gerekirse:

  • Oldukça dost canlısı ve sıcakkanlı bir kedi ırkıdır.
  • İnsanlarla, diğer evcil hayvanlarla ve çocuklar ile çok iyi anlaşır.
  • Yavru olarak sahiplenilirse ailesini hemen benimser.
  • Oldukça uyumlu bir kedi cinsidir. Evine, çevresine, insanlara çok hızlı adapte olur.
  • Oldukça duygusal bir mizaca sahip olan Van kedisi karakteri yoğun duygusal bağlar kurmak ister. Bu nedenle Van kedinizden ilginizi esirgememeniz gerekir.
  • Sahibinin duygularını sezer; üzgün ve mutsuz olduğunuzda bunu hemen anlar.
  • Ailesini sahiplenir ve tüm aile üyeleriyle teker teker ilgilenen bir kedi cinsidir.
  • Çok oyuncudur. Oyun oynamaktan ve sizinle vakit geçirmekten çok keyif alır.

Van Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

İyi bakıldığında Van kedisinin ömrü oldukça uzundur. 15 yıl ile 17 yıl arası ortalama ömre sahip olan Van kedisi oldukça güçlü bir anatomiye sahiptir. Bu nedenle diğer pek çok cins kedinin aksine kolay kolay hastalanmaz.

Van Kedisi Eğitimi

Çok zeki ve empati yeteneği yüksek kediler olduklarından Van kedisi cinsi eğitime oldukça yatkın bir kedi ırkıdır. Özellikle oyunlar eşliğinde kedinizin ilgisini canlı tutabilir ve vermek istediğiniz komutları onlara öğretebilirsiniz. Her ne kadar hareketli olsa da saldırgan davranışlar göstermez. Bu nedenle sahibini izleyerek hareketlerini ölçer; verdiğiniz eğitim ve komutları kolayca öğrenir.

van-kedisi-fiyatlari-2023

Van Kedisi Tüy Döker Mi?

Uzun olmayan tüylere sahip olduğundan Van kedisinin çok tüy dökmediğini söyleyebiliriz. Ancak tüyleri beyaz olduğundan özellikle koyu renk mobilyalarda çok belli olabilir. Mevsim geçişlerinde diğer kediler gibi daha fazla tüy dökebilir. Bu dönemlerde kedinizi daha sık tarayarak tüy dökülmesi sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Van Kedisi Fiyatları 2024

Ülkemizdeki en popüler yerli cinslerden birisi olan Van kedisi fiyatları 2022 itibariyle 1700 – 3000 TL arasında değişmektedir. Kedinin fiyatının belirlenmesinde kedinin yaşı, cinsiyeti, safkanlık durumu gibi faktörler rol oynamaktadır.

van-kedisi-ozellikleri-evde-bakimi

Yavru Van Kedisi Fiyatları 2024

Yavru kediler yetişkinlere kıyasla çok daha fazla tercih edilmektedir. Daha sevecen ve tatlı görünen yavru Van kedilerinin sahiplenmesinde en çok etkili olan faktör yavru kedilerin eğitiminin daha kolay olmasıdır. Yavru kediler daha çok tercih edildiğinden yavru Van kedisi fiyatı yetişkinlere kıyasla biraz daha yüksek olabilmektedir. Ortalama olarak 3.000 TL ile 4.000 TL arasında değişen fiyatları vardır. Petshoplarda genellikle 3.500 TL civarına satılmakta.

van-kedisi-apartmanda-bakimi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.