Windows 10 Masaüstüne Bilgisayarım Simgesi Getirme Yöntemi

Windows 10 sürümü ile gelen bir çok yeniliğin yanı sıra bir çok bölümünde yerleri değişmiş durumda. Windows 10 kullanıcılarının bir çoğu bir çok bölüme maalesef ulaşamamakta. Bazen çok küçük  ve basit ayrıntılar bile maalesef sıkıntı yaratabilmekte. Son dönemlerde bize de gelen en büyük şikayetlerden biri Windows 10 bilgisayarım simgesini bulamamak konusunda gelmekte. Aslında Bilgisayarım simgesi windows 7 de çok basit bir şekilde kısayol oluşturarak yada masaüstüne gönder seçenekleri ile yapılabilmekte idi. Fakat Windows 10 ile bilgisayarım simgesini masaüstüne eklemek biraz zorlaştı. Aslında zorlaşmadı yeri değişti.

 

Windows 10 Masaüstüne Bilgisayarım Simgesi Getirme:

  1. Öncelikle aslında bu işlem çok basit. Başlat bölümünden Denetim Masasına Giriş yapalım.
  2. Denetim Masasından Kişiselleştirme Bölümüne girelim.
  3.  Masaüstü simgelerini değiştirin yazısının üstüne tıklayalım.

masaustune-bilgisayarım-simgesi
Açılan ekranda Masaüstü Simgeleri bölümünü göreceksiniz. Bu bölümde Bilgisayarım Sekmesine Check atıp Uygulama Tamam demeniz yeterlidir.

masaustune-bilgisayarım-simgesi2
Bu işlem haricinde çok daha kısa bir yöntem daha var. Windows başlat menüsünde arama kısmına Masaüstündeki Genel simgeleri göster ve ya gizle yazarsanız da yukarıdaki bölüme ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu menüden Kullanıcı Klasörünü, Ağ Bağlantısını ,Geri Dönüşüm Kutusunu da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.