Yaz Geldi! Ege Bölgesinin Gezilecek Görülecek Turistik Yerleri

Antik Kentler Şehri Ege, Buz Gibi Serin Suların Kalbi Ege, Mutluluk Huzur Tatil Ege…

Yaz geldi… Yine Yerli Turistin tercihi Ege Bölgesi olacak. Peki Ege bölgesinde nereleri gezmeli ,görülmesi gereken yerleri,En Güzel Deniz Neresinde,Turistik Mekan ve Antik Kentleri…

Ege Bölgesi, Türkiye’nin en batı ucunda yer alan, yüzyıllar boyunca medeniyetin beşiği olarak kabul edilen geniş bir coğrafya üzerinde kuruludur. Denizi, iklimi ve tarihi mekanları ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.

Deniz kıyısında konumlanmış olması ve iç kesimlere kadar uzanan geniş bir coğrafya üzerinde bulunması hem yaz turizminin hem de kış turizminin gelişmesini sağlamıştır. Türkiye’de turizmin henüz bir sektör olarak kabul edilmediği yıllarda bile Ege Bölgesi tarihi ve doğal güzellikleri ile her zaman seyyahların ilgisini çeken bir merkez olmuştur. Denilebilir ki, Türkiye’deki kültür turizminin başlangıç noktası Ege Bölgesi’dir. İlk olarak Efes ve Bergama Antik kentleri ile başlayan kültür turizmi giderek yaygınlaşmış, zamanla kabuk değiştirerek yerini deniz turizmine bırakmıştır. Türkiye’nin ilk tatil köyleri olan Foça ve Kuşadası tatil köyleri, Ege Bölgesi’nin Türk turizmine en büyük katkısı olmuştur.

Bugün Ege bölgesi, yerli ve yabancı binlerce turist için önemli bir çekim merkezidir.  Turizm denince en başta Ege’nin incisi olan İzmir kent merkezinden söz etmek gerekir. Konak Saat Kulesi, Agora Örenyeri, Kadife kale, Kemeraltı Çarşısı, Tarihi Asansör ilk ziyaret edilmesi gereken yerlerdir. İzmir’den biraz uzaklaşıp Selçuk’a doğru ilerledikçe Efes Antik Kenti tüm görkemi ile ziyaretçilerini karşılar. İzmir’e 70 kilometre uzaklıkta bulunan, tarihi M.Ö. 5000 yıllarına kadar uzanan antik kent,  amfitiyatrosu, Artemiz tapınağı ve kütüphanesi ile mutlaka görülmesi gereken bir merkezdir. Manisa’daki Sart Harabeleri, Bergama Antik kenti, Aydın’ın Söke ilçesinde yer alan Priene, Karcasu’da Afrodisyas, Didim’de Miletos Antik kentleri, ziyaretçileri tarihin derinliklerinde yolculuğa çıkararak yüzyıllar öncesine götürmektedir.

Ege Bölgesi, sadece kültür turizmi ile değil, deniz turizmi ile de yerli ve yabancı turisti kendine çeker. İncecik kumları, geniş kumsalları, plajları, doyasıya güneşi, ılık meltemi ile bir cennettir. Nisan ayında başlayan deniz turizmi neredeyse kasımın ortalarına kadar sürer. Çeşme Yarımadası, Foça, Seferihisar, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Dalyan, Güllük, Ölüdeniz, Ege sahillerinden sadece birkaçıdır. 5 yıldızlı otellerin ve tatil köylerinin sıklıkla yer aldığı sahil şeridinde, gündüz deniz keyfi yapılırken, havanın kararmasıyla birlikte gece eğlenceleri başlar.

Kısacası, Ege Bölgesi, Türkiye’nin turizm cenneti olarak mutlaka gezilip görülmesi gereken bölgeleri arasında yerini almaktadır.

Resimlerle Ege Bölgesinde Gezilmesi Görülmesi Gereken Turistik Yerler:

İzmir’in 70 Km Güneyinde Efes Antik Kenti


 

Aydın – AFRODISYAS



İzmir – Bergama



Manisa – Kula 


Aydın – Miletos Antik Kenti



Aydın – Priene

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.