Yedikuyular(Maraş) Kayak Merkezi Fiyatları 2024 (Giriş ,Otel , Kayak Takımı Kiralama Ücretleri)

Yedikuyular Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024 , Yedikuyular Kayak Merkezi Nerede? ,Yedikuyular Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Yedikuyular Kayak Merkezine Hava yolu Araba ,Minibüs ve Teleferik İle Ulaşım ,Yedikuyular Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024, Yedikuyular Kayak Merkezi Yemek Fiyatları, Yedikuyular Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri  2024, Yedikuyular Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları, Yedikuyular Kayak Merkezi Pist Uzunlukları, Yedikuyular Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları, Erzurum Yedikuyular Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları, Yedikuyular Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Yedikuyular Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024

Yedikuyular Kayak Merkezi, Türkiye’nin şehir merkezine en yakın kayak merkezleri arasındadır. Yapımına 2016 yılında başlanan tesis 2018 yılının ilk ayında ziyaretçilerini ağırlamaya başlamıştır. Yeni nesil kayak merkezi standartlarına göre dizayn edilen merkezde ön plana çıkan birçok özellik bulunmaktadır.

Yedikuyular Kayak Merkezi nerede, merak edenler için Kahramanmaraş merkeze son derece yakın bir konumda inşa edildiği belirtilmelidir. Yılın 4 ayı kış sporları, geri kalan aylarda ise mesire alanı olarak hizmet veren destinasyon, şehir merkezine sadece 17 km uzaklıktadır. Dolayısıyla şehir merkezinden 20 dakika yol kat ederek kış turizminin ayrıcalıklarını yaşamak mümkündür.

Yedikuyular sadece Kahramanmaraş’ın merkezine yakın konumda değildir. Aynı zaman çevre illerden de Yedikuyular Kayak Merkezine ulaşım son derece kolaydır. Maraş Kayak Merkezi olarak da bilinen Yedikuyular; Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Kayseri ve Sivas gibi önemli yerleşim alanlarına da oldukça yakın bir mesafededir.

Bu kapsamda Yedikuyular Kayak Merkezi ulaşım konusunda tercih edilebilecek birçok alternatif bulunur. Havayolu ya da karayolu ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen merkezde belediyenin destekleriyle inşa edilmiş birçok sosyal donatı alanı ve tesis bulunmaktadır. Ahır Dağı’nın eteklerine inşa edilen tesis aynı zamanda eşsiz bir doğa manzarasına da sahiptir.

Maraş Kayak Merkezi, tarihsel anlamda da oldukça kritik öneme sahip olan özel bir lokasyon üzerine inşa edilmiştir. Şehir merkezi ile Elbistan arasında konumlandırılan merkez, tarihsel süreç boyunca kervanların ya da yayla sakinlerinin geçiş güzergahında yer almıştır. Bölgeye Yedikuyular ismini veren de tam olarak bu alanda bulunan yoğun temiz su kaynaklarıdır.

Keyifli bir kış tatili deneyimi yaşayarak sıra dışı anları bizzat tabiatın içerisinde deneyimlemek isteyenlere özel ayrıcalıklar vadeden Yedikuyular Kayak Merkezi, uzun soluklu kış tatili olanağı sunduğu gibi bölgeye yönelik günübirlikte ziyaretler için de uygundur. Özellikle kış sezonunun açılmasıyla birlikte bölge, yerli ve yabancı turist akınına maruz kalmaktadır.

yedikuyular-kayak-merkezi-teleferik-fiyatlari-2021-2022

Bu Konu ile ilgili Google Aramalarında En Çok Arananlar İse; Yedikuyular Kayak Merkezi Giriş Fiyatları 2024 , Yedikuyular Kayak Merkezi Nerede? ,Yedikuyular Kayak Merkezine Nasıl Gidilir? Yedikuyular Kayak Merkezine Hava yolu Araba ,Minibüs ve Teleferik İle Ulaşım ,Yedikuyular Kayak Merkezine Teleferik Fiyatları 2024, Yedikuyular Kayak Merkezi Yemek Fiyatları, Yedikuyular Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri  2024, Yedikuyular Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları, Yedikuyular Kayak Merkezi Pist Uzunlukları, Yedikuyular Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları, Erzurum Yedikuyular Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları, Yedikuyular Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Yedikuyular Kayak Merkezi konaklama seçenekleri bakımından da oldukça geniş yelpazeli alternatiflere ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede özel sektörün yatırımlarının sürüyor olmasının yanı sıra Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bölgeye yapılan yatırımlar da devam etmektedir. Dolayısıyla şimdilik kapasitesi minimal boyutlarda gibi görünüyor olsa da merkez yakın bir zamanda çok daha efektif bir konuma sahip olacaktır.

Her ne kadar başta konaklama ve tesisleşme alanında yapılan yatırımlar devam ediyor olsa da Yedikuyular Kayak Merkezi konaklama alternatifleri belirtilmiş olduğu gibi yeterli düzeydedir. Günlük olarak 7000 ziyaretçi ağırlayabilme potansiyeline sahip olan tesisleri ve konaklama imkanlarıyla merkez her türden talebe cevap verebilme potansiyeline sahiptir. Üstelik tesis; kafe, restoran, sağlık birimleri, mekanik tesisler ve tuvalet gibi temel sosyal donatı alanlarına ev sahipliği yapmaktadır.

Yedikuyular Kayak Merkezi Nerede?

Yedikuyular Kayak Merkezi nerede, merak edenlerin için başlangıç olarak merkezin Kahramanmaraş il merkezine oldukça yakın bir konumda bulunduğu belirtilmelidir. Şehre komşu olan diğer illerden de kolaylıkla ulaşım sağlanabilen merkez, Kahramanmaraş’a bağlı Dulkadiroğlu ilçesinin Ulutaş Mahallesinde konumlandırılmıştır.

Ayrıca merkezin inşa edildiği bölge, tarihsel ve coğrafi açından da oldukça önemlidir. Yedikuyular Kayak Merkezi nerede sorusuna tesisin Ahır Dağı eteklerine inşa edildiğinin belirtilmesi gerekir. Son derece özel bir konumu bulunan Ahır Dağı’nda; karstik özeliğe sahip coğrafi oluşumlar, eşi olmayan endemik bitkiler ve irili ufaklı birçok gölet yer almaktadır.

Bu bağlamda Yedikuyular hangi dağda sorusuna merkezin Ahır Dağı’nın güney eteklerine inşa edildiği cevabını vermek mümkündür. Üstelik merkezin lokasyonu bölgenin her mevsim ziyaret edilebilmesi için de uygunluk taşır. Özellikle ilkbahar aylarında, Ahır Dağı’nın ilkbaharın gelişini coşkuyla kutladığını gözlemlemeniz oldukça olasıdır.

Tüm bu doğal güzelliklerden dolayı Yedikuyular Kayak Merkezi sadece kış aylarında değil yılın tüm mevsimlerinde hizmet verebilecek biçimde tasarlanmıştır. Dolayısıyla yaz ya da ilkbahar aylarında da bölgeye ziyaretler gerçekleştirerek eşsiz yayla havasında keyifli vakit geçirmek olanaklıdır. Özellikle endemik bitkiler ve tertemiz tabiatın büyüleyici görünümü şaşkınlık verecek niteliktedir.

yedikuyular-kayak-merkezi-giris-ucretleri-2021

İstanbul – Yedikuyular Kayak Merkezi Arası Kaç Km?

İstanbul – Yedikuyular Kayak Merkezi arası kaç km, sorununu yanıtı bölgenin güzelliklerinden etkilenen İstanbulluların en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir. Özellikle bölgeyi özel araçlarıyla ziyaret etmek isteyenleri yakından ilgilendiren İstanbul-Kahramanmaraş arasındaki mesafe uzun ve keyifli yolculuklardan zevk alanlar için oldukça idealdir.

Ayrıca bölgenin diğer yaşam merkezine önemli düzeyde yakın olması nedeniyle de bölgeye farklı merkezlerden ulaşmak mümkündür. Bu noktada Gaziantep Yedikuyular arası kaç kilometre, sorusunun cevabı yoğun olarak merak edilmektedir. Gaziantep’ten merkeze ulaşmak için kat edilmesi gereken mesafe 88 kilometredir. Bu mesafenin yaklaşık olarak 1,5 saatte tamamlanması mümkündür.

Yedikuyular Kayak Merkezi Rakımı Kaç?

Yedikuyular Kayak Merkezi rakımı kaç, sorusuna cevap arayanlar için merkezin deniz seviyesinden yüksekliğinin 2.300 metre olduğu belirtilmelidir. Rakımı diğer kayak merkezlerine oranla daha düşük gibi görünüyor olsa da merkezin toplamda 7 km uzunluğunda, farklı standartlarda hizmet veren pistleri bulunmaktadır.

Yedikuyular Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Yedikuyular Kayak Merkezine nasıl gidilir sorusu merkezle ilgili merak edilen bir başka sorudur. Özellikle karayoluyla özel araçlarını kullanarak ziyarette bulunmak isteyenlerin kullanabilecekleri tek bir alternatif bulunmaktadır. Şehir merkezine gidilerek buradan yaklaşık olarak 20 dakika süren tırmanışla merkeze ulaşmak mümkündür.

Ayrıca Yedikuyular Kayak Merkezine nasıl gidilir, merak edenler için bölgeye şehir içi ulaşım imkanlarının bulunduğu da belirtilmelidir. Şehir merkezinden Dulkadiroğlu ilçesine ya da Yedikuyular Kayak Merkezine yönelik yapılan düzenli toplu taşıma seferleriyle tek bir otobüs kullanarak merkeze ulaşmak olanaklıdır.

Yedikuyular Kayak Merkezine Araba İle Ulaşım

Yedikuyular Kayak Merkezine araba ile ulaşım seçeneğinin kullanılması da mümkündür. Toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen ya da bölgeye özel araçlarıyla ziyarette bulunanların öncelikli olarak Kahramanmaraş şehir merkezine oradan da Dulkadiroğlu ilçesine geçiş yaparak 17 kilometrelik mesafeyi kat etmeleri mümkündür.

Özel araçlarla Yedikuyular Kayak Merkezi ulaşım alternatifini kullanacak olanların özellikle kış sezonunda dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunur. Özel araçların kesinlikle kar kış mevsimi hava koşullarına uygun şekilde dizayn edilmiş olması ve zincir kullanımı tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda tırmanış şekilde olan ulaşımda yol boyunca dönemeçlerin yoğun olduğu da belirtilmelidir.

yedikuyular-kayak-merkezi-yeme-icme-fiyatlari

Yedikuyular Kayak Merkezine Havayolu İle Ulaşım

Yedikuyular Kayak Merkezine havayolu ile ulaşım için doğrudan Kahramanmaraş Uluslararası Havalimanı’nın kullanılması olanaklıdır. Yakın bir geçmişe uluslararası uçuşlara açılan havalimanına İstanbul ve Ankara’dan havayolu seferleri düzenlenmektedir. Ziyaretçiler;

  • Sabiha Gökçen Havalimanı
  • İstanbul Havalimanı
  • Esenboğa Havalimanı

Alternatifleri arasında tercihte bulunabilir. Kahramanmaraş Uluslararası Havalimanı’na yönelik belirtilen havalimanlarının dışında herhangi bir uçuş rotası bulunmamaktadır. Dolayısıyla İstanbul ya da Ankara dışından bölgeye ziyarette bulunmak isteyenlerin aktarmalı uçuş rotası oluşturmaları gerekir.

Yedikuyular Kayak Merkezine Minibüs Otobüs İle Ulaşım

Yedikuyular Kayak Merkezine minibüs otobüs ile ulaşım Kahramanmaraş Belediyesi ve Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen toplu ulaşım seferleriyle mümkündür. Şehir merkezine oldukça yakın bir lokasyona inşa edilmiş olan merkeze tek bir toplu taşıma aracı ile ulaşılabilir. Pazar ve cumartesi günü yapılan toplu taşıma seferleri;

  • Sefer Başlangıcı: Büyükşehir Belediyesi Karşısı
  • Sefer Saati: 10:30
  • Merkezden Sefer Saati: 16:00

Şeklindedir ve hafta sonlarında bu seferlerin kullanılarak bölgeye ziyarette bulunulması olanaklıdır.

Yedikuyular Kayak Merkezi Otel Transferi ve Taksi Ücretleri

Yedikuyular Kayak Merkezi otel transferi ve taksi ücretleri açısından da ziyaretçilere önemli düzeyde avantajlar vadetmektedir. Burada Yedikuyular’ın şehir merkezine yakın bir konumda bulunuyor olması ulaşım maliyetlerinin taksi ya da otel transfer alternatiflerinde önemli ölçüde düşük olmasını sağlamıştır.

Merkeze ulaşmak için otel transferi alternatifi kullanmak isteyenlerin ortalama olarak 900 ile 1300 TL arasında ödeme yapmaları gerekir. Taksi ile şehir merkezinden Yedikuyular Kayak Merkezi mevkiine ulaşmak için ise ödenmesi gereken tutar yaklaşık olarak 600-1720 TL aralığındadır.

Yedikuyular Kayak Merkezine Teleferik İle Ulaşım

Yedikuyular Kayak Merkezine Teleferik ile ulaşım mümkün olmadığı gibi merkez içerisinde teleferik alternatifi bulunmaktadır. Teleski ve telesiyej alternatiflerinin bulunduğu merkezde kayış deneyimi yaşamak için zirve noktaya kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Üstelik diğer kayak merkezlerine oranla Yedikuyular’da telesiyej ve teleski ücretleri çok daha düşük maliyetlidir.

Yedikuyular Kayak Merkezi Günübirlik Ne Kadar Tutar?

Yedikuyular Kayak Merkezi günübirlik ne kadar tutar, sorusu özellikle bölgeye yakın konumda ikamet edenler tarafından yaygın olarak merak edilmektedir. Gaziantep, Malatya, Hatay, Sivas ve Osmaniye gibi şehirlerde ikamet edenlerin son derece kısa zaman dilimi içerisinde Yedikuyular Kayak Merkezi’nde eşsiz bir kış tatili deneyimi yaşaması mümkündür.

Merkezin lokasyonuna yakın olan şehirlerden doğrudan günübirlik turlar gerçekleştirilmektedir. Özellikle Gaziantep ve Hatay çıkışlı günübirlik tur seferleri düşük maliyetlerle kayak yapabilme imkanı sunar. Firmalara göre farklılık gösteriyor olsa da Yedikuyular Kayak Merkezi günübirlik ziyaret kapsamında 500 ile 750 TL aralığında ödeme yapılması gerekebilir.

Günübirlik seyahat hizmetini sağlayan firma kadar seyahat kapsamında sunulan hizmetler de fiyatlandırma konusunda önemli bir role sahiptir. Yiyecek ve içecek olanakları bu noktada en temel belirleyicilerden biridir. Aynı zamanda Yedikuyular Kayak Merkezi günübirlik turlar için seyahatin başlangıç noktasının da fiyatlandırma konusunda etkisi yüksektir.

Yedikuyular Kayak Merkezi Yemek Fiyatları 2024

Yedikuyular Kayak Merkezi yemek fiyatları diğer kayak merkezlerine oranla biraz daha düşük maliyetlidir. Bölgenin genel anlamda yemek fiyatları konusunda istikrarlı yapıya sahip olması ve merkezin büyük oranda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla hizmet veriyor olması yemek fiyatlarının düşük seviyelerde tutulmasını sağlamıştır.

Bu kapsamda Yedikuyular Kayak Merkezi yemek fiyatları güncel olarak şu şekilde ifade edilebilir:

  • Yarım ekmek arası Sucuk-Köfte-Döner: 115 ile 160 TL Arası
  •  Su: 15 TL
  • Nescafe: 45-85 TL
  • Türk Kahvesi: 55-70 TL
  • Sıkma Portakal Suyu: 95 TL
  • Çay: 25-45 TL

Tesiste bulunan kafeteryanın güncel yemek fiyatlandırmaları bu şekilde olmakla birlikte farklı alternatifler denemek isteyenler için farklı seçenekler de tesis içerisinde mevcuttur.

Yedikuyular Kayak Merkezi Açılış Kapanış Saatleri 2024

Yedikuyular Kayak Merkezi açılış kapanış saatleri 2024 sezonu için;

  • Açılış Saati: 10:00
  • Kapanış Saati: 16:00

Olarak belirlenmiştir. Günübirlik ya da uzun süreli ziyaretlerde pistlerin açılış ve kapanış saatlerinin gözetilerek bölgeye ziyaretlerin gerçekleştirilmesi önerilir.

yedikuyular-kayak-merkezi-nerede-kalinir

Yedikuyular Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları

Yedikuyular Kayak Merkezi teleferik uzunlukları bölgede yapılan son iyileştirme çalışmalarından sonra şu şekilde belirlenmiştir:

  • Telesiyej Uzunluğu: 760 metre
  • Teleski Uzunluğu: 430 metre
  • Yürüyen Bant Uzunluğu: 200 metre

Merkezde bulunan tesisin belirtilen imkanlarından faydalanmak mümkündür. Belirtilen açılış ve kapanış saatleri içerisinde mekanik tesislerin tamamı hizmet vermektedir.

Yedikuyular Kayak Merkezi Pist Uzunlukları

Yedikuyular Kayak Merkezi pist uzunlukları farklı uzmanlık seviyelerine göre farklı uzunluklardadır. Tesiste farklı eğimlerde toplamda 4 pist bulunmaktadır. Görece diğer kayak merkezlerine oranla oldukça uzun sayılabilecek bu pistlerde bireysel olarak ya da uzman eğitmenler eşliğinde kayış deneyimi yaşamak mümkündür.

Yedikuyular Kayak Merkezi pist uzunlukları, eğimleri ve seviyeleri şu şekildedir:

  • Yüksek Seviye (Kırımızı Pist): 470 metre uzunluk – düz rampa – %38 eğim
  • Orta Seviye (Mavi Pist): 906 metre uzunluk – spiral rampa – %22 eğim
  • Orta Seviye (Mavi Pist): 790 metre uzunluk – tek virajlı rampa – %18 eğim
  • Düşük Seviye (Yeşil Pist): 1179 metre uzunluk – düz rampa – %15 eğim

Kayış deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçilerin kendi seviyelerine uygun biçimde arzu ettikleri pistleri tercih edebilmektedir.

yedikuyular-kayak-merkezi-giris-fiyatlari

Yedikuyular Kayak Merkezi Kayak ve Snowboard Eğitim Fiyatları 2024

Yedikuyular Kayak Merkezi kayak ve snowboard eğitim fiyatları 2024 sezonu için ziyaretçilere düşük maliyetlerle kayış eğitimi alabilme imkanı sunar. Merkez içerisinde yer alan tesis tarafından sunulan bu hizmetlerden faydalanmak için ödenmesi gereken tutar 1170 TL’dir. Bu eğitimlerde kredi kartı ya da banka kartı geçerli değildir. Uzman eğitmenler tarafından verilen kayak eğitimlerinde katılımcı sayısı da belirleyicidir. Katılımcı sayısı arttıkça ödenmesi gereken eğitim ücretleri orantılı olarak düşer.

Yedikuyular Kayak Merkezi Kayak Ekipmanı Kiralama Fiyatları

Yedikuyular Kayak Merkezi ekipman kiralama fiyatları tercih edilecek ekipmana göre farklılık gösterir. Ziyaretçilerin arzu etmeleri durumunda sahip oldukları kendi ekipmanlarıyla tesise gelmeleri ve sadece pistlerden faydalanmaları da mümkündür. Bu tarz taleplerde piste giriş ücretlerinin ödenmesi gerekir.

Yedikuyular Kayak Merkezi kayak ekipmanı kiralama fiyatları merkez içerisinde hizmet sağlayan tesisin ücretlendirmelerine göre şu şekildedir:

  • Kask-Gözlük- Küçük Kızak: 145 TL
  • Orta Boy Kızak: 165 TL
  • Büyük Kızak: 180 TL
  • Kıyafet Takımları ve Kayak Takımı: 180 TL
  • Snowboard Takımı: 220 TL

Kask ve gözlük gibi yardımcı ekipmanlar parça başı hesaplanırken kızak ücretleri saatlik olarak hesaplanmaktadır. Tesiste ekipman kiralamak isteyenler sadece nakit ödemeyle kiralama yapabilmektedir.

Yedikuyular Kayak Merkezi Telesiyej Fiyatları

Yedikuyular Kayak Merkezi telesiyej fiyatları teleski fiyatlarıyla aynıdır. Farklı alternatiflerle merkezin sunduğu mekanik tesislerden faydalanılabilir. Fiyat tarifesi ise şu şekildedir:

  • Yürüyen Bant İçin Tek Seferlik Çıkış: 55 TL
  • Kayakçı Tek Seferlik Çıkış: 92 TL
  • Kayakçı Günlük Çıkışlar: 325 TL
  • Mekanik Tesis İçin Tek Seferlik Çıkış: 140 TL

Ayrıca merkezin mekanik tesislerinden faydalanabilmek adına ziyaretçilerin SkiPass satın almaları da mümkündür.

Yedikuyular’da Nerede Kalınır?

Yedikuyular’da nerede kalınır, merak edenler için bölgenin henüz yeni tesisleşmeye başladığının altı çizilmelidir. Bölgeye yönelik yapılan yatırımlar devam ediyor olmasına karşın hemen her standarttan hizmet talebini karşılayacak tesisler bulunur. Özellikle belediye tarafından son dönemde inşa edilen kişiye ve aileye özel villaların bu kapsamda tercih edilmesi olanaklıdır.

Ayrıca tesisin şehir merkezine sadece 20 dakika uzaklıkta bir konuma sahip olması bölgeye ziyarete gelenlerin konaklamalarda şehir merkezini kullanmalarını da mümkün kılmıştır. Dolayısıyla Yedikuyular’da nerede kalınır, merak edenlerin alternatif arayışındayken Kahramanmaraş şehir merkezinde ya da Dulkadiroğlu ilçe merkezinde bulunan konaklama tesislerini de değerlendirmesi önerilir.

yedikuyular-kayak-merkezi-konaklama-fiyatlari

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi Konaklama Otel Fiyatları

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi konaklama otel fiyatları talep edilen hizmet standartlarına göre farklılık gösterir. Buna karşın hemen her bütçeden ziyaretçinin kendine uygun bir konaklama tesisi bulması olanaklıdır. Özellikle şehir merkezinde konaklama alternatifini kullanacakların oldukça düşük maliyetlerle konaklayabilmeleri mümkündür.

Genel hatlarıyla farklı standartlarda hizmet sağlayan tesisler için Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi konaklama otel fiyatları şu şekilde ifade edilebilir:

  • Tesise 12-13 Kilometre Uzaklıkta Standart Oteller (Günlük): 1120-1230 TL
  • Tesise 13 Kilometreden Uzak Standart Oteller (Günlük): 1100-1150 TL
  • Tesise 12-13 Kilometre Mesafede Orta Seviye Oteller (Günlük): 1230-1350 TL
  • Tesise 12-13 Kilometre Mesafede Yüksek Standartta Oteller (Günlük): 1.370-2.000 TL

Tesise yakın konumda bulunan farklı standartlardaki oteller arasında ziyaretçilerin tercihte bulunarak Yedikuyular Kayak Merkezi imkanlarından faydalanabilir.

Yedikuyular Kayak Merkezine Ne zaman Gidilir?

Tesise ziyarette bulunacak olanların en çok merak ettiği konulardan biri de Yedikuyular Kayak Merkezine ne zaman gidilir, sorusudur. Tesis hemen her mevsim hizmet vermeye uygun şekilde dizayn edildiği gibi kış sporları ile ilgilenmek isteyenlerin 4 aylık dilim içerisinde ziyarette bulunmaları önerilir.

Aralık ayı itibariyle Yedikuyular Kayak Merkezinde sezon açılmaktadır. Hava ve iklim koşullarına göre sezon açılış tarihleri farklılık gösterebiliyor olsa da tesisin faaliyetleri büyük oranda Aralık ayında başlar ve Mart ayına kadar devam eder. Mar ayından itibaren ise farklı aktivitelerle keyifli vakit geçirmek için Yedikuyular Kayak Merkezi ziyaretinde bulunabilirsiniz.

yedikuyular-kayak-merkezi-skipass-fiyatlari

Yedikuyular Kayak Merkezi 2024 Sezonu Ne Zaman Açılıyor?

Ziyaretçilerin bir diğer merak ettiği önemli soru da; Yedikuyular Kayak Merkezi 2024 sezonu ne zaman açılıyor? sorusudur. Tesisin kış turizmi için hizmete başlayacağı tarih Aralık ayı olarak açıklanmıştır. Dolayısıyla iklim ve mevsim koşullarında herhangi bir aksaklık yaşanmaması halinde tesisin 2024 kış sezonu başlangıcı Aralık ayında yapılacaktır.

Yedikuyular Kayak Merkezinde Neler Var?

Yedikuyular Kayak Merkezi, devasa bir yaşam alanı üzerine inşa edilmiştir. Tesisleşmenin henüz başladığı merkezde birçok sosyal donatı alanı bulunur. Misafirlerin konforla kış turizmi deneyimi yaşamaları adına tesisin içerisinde tüm detaylar incelikli olarak düşünülmüştür ve tesis içerisinde dolayısıyla her türden hizmet talebinin karşılanması olanaklıdır.

Yedikuyular Kayak Merkezinde neler var, merak edenler için tesis bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sosyal donatı alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kafe ve Restoran
  • Yaz-Kış faaliyetlerini sürdüren Rekreasyon Alanı
  • Sağlık Birimi
  • Mesire Alanı
  • Danışma ve Yönetim Birimi
  • Bay ve Bayan Tuvalet
  • Mescit
  • Mekanik Tesisler

Kış sporlarında kullanım için 4 aylık dönemde faaliyet gösteren tesis, diğer mevsimlerde farklı aktiviteler gerçekleştirebilmek için uygundur. Tesis, aynı anda toplamda 5.000 kayak severin kayak deneyimi yaşayabilmesini sağlamak amacıyla dizayn edilmiştir.

yedikuyular-kayak-merkezi

Yedikuyular Kayak Merkezi SkiPass Ücretleri

Ziyaretçiler Yedikuyular Kayak Merkezinde bulunan mekanik tesislerden gün boyu ya da belli sürelerde faydalanmak adına SkiPass satın alabilir. Yedikuyular Kayak Merkezi SkiPass ücretleri:

  • Tam Gün SkiPass: 275 TL
  • Yarım Gün SkiPass: 245 TL

Şeklindedir. Bu fiyatları öğrenci ya da sivil ayırt etmeksizin uygulanmaktadır. Tesise ziyarette bulunan öğrencilerin fiyatlandırma konusunda herhangi bir ayrıcalığı bulunmaz.

Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi Telefon Numarası

Yedikuyular Kayak Merkezinin yönetimine ve yetkili personellerine birden fazla iletişim kanalı üzerinde ulaşmanız olanaklıdır. Merkezin resmi web sitesi üzerinden tesis bilgilerine ulaşmak mümkün olduğu gibi Kahramanmaraş Yedikuyular Kayak Merkezi telefon numarası olan:

  • 0344 223 53 97
  • 0344 241 60 79

Numaraları üzerinden tesis yetkilileri ile iletişime geçebilir ve tesis ya da hizmetler hakkında detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Yedikuyular Kayak Merkezi Canlı Kamera İzleme

Yedikuyular Kayak Merkezi canlı kamera izleme olanakları mevcuttur. Dolayısıyla tesisi ziyaret etmek isteyenler ziyaret öncesinde ya da ziyaret esnasında pistlerde dahil olmak üzere merkezin farklı bölgelerini canlı olarak takip edebilir.

Yedikuyular Kayak Merkezi Canlı İzle

yedikuyular-kayak-merkezi-ulasim-ve-konaklama-fiyatlari

Yedikuyular Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Yedikuyular Kayak Merkezi kar kalınlığı mevsim ve iklim özelliklerine göre kış aylarında farklı seviyelere çıkar. Kahramanmaraş’ın genel olarak karasal iklime sahip olması ve tesisin üzerine inşa edildiği Ahır Dağı’nın karakteristik özellikleri nedeniyle yılın 4 ayında tesiste kış sporları yapabilme olanağı bulunmaktadır.

Yedikuyular Kayak Merkezi kar kalınlığı ocak ayında 1 metre seviyesine kadar çıkabilmektedir. Aralık ayında 70 ile 80 cm aralığında olan kar, mevsim koşullarının değişkenlik göstermesiyle birlikte ilkbahar aylarına doğru 50 cm dolaylarına kadar iner. Tesis hizmet verdiği 4 aylık dilim içerisinde kar kalınlığının kış sporları için son derece uygun olduğu belirtilmelidir.


Diğer Kayak Merkezleri İnceleme Yazılarımız

Aşağıdaki makalelerimizde Türkiye’deki En İyi kayak merkezleri ile ilgili tüm detayları bulabileceksiniz. Kayak merkezleri giriş ücretleri otel fiyatları ulaşım fiyatları günübirlik ne kadara mal olacağını, Teleferik Fiyatlarını hatta Kar kalınlıklarına kadar Tüm detaylara ulaşabilirsiniz. İstediğiniz makaleye tıklayarak inceleyebilirsiniz.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.