Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları 2024 (Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır Tüm Detaylar)

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları 2024, Yüz Germe Ameliyatı Kaç Yıl Gider, Yüz Germe Ameliyatı Kaç saat Sürer, Yüz Germe Ameliyatı Dikiş İzi Kalır mı? Yüz Germe Ameliyatı Yaptıranların Yorumları, Yüz Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası Resim ve Fotoğraflar

Yüz Germe Ameliyatı

Yüz germe ameliyatı konusunda yaygın bilinen yanlış durumlar bulunmaktadır. Öncelikle operasyon yalnızca yaşlılık kaygısı nedeni ile ve estetik kaygılar nedeni ile yapılmamaktadır.

Bazı durumlarda bireye hekimi tarafından daha sağlıklı bir mimik yapısına ya da geçirilen yüz travmalarının düzeltilebilmesi adına da uygulanması gerekli görülebilir.

Ancak genellikle hem kadınlar hem de erkekler arasında kırışıklık ve sarkmaları gidermek için uygulanan bir tekniktir. Bu tekniği ileri yaşa bağlı yüz derisinde görülen semptomlara bağlı yaptırmayan bir başka yaygın grup ise hızlı kilo veren kişilerdir.

Özellikle obeziteyi yenmiş olan bireyler kilolarını hızlı bir şekilde verdiklerinde yüz bölgesinde de ani zayıflama nedeni ile deri kendini çok salabilir. Bu durumda da yine kişiye yüz germe ameliyatı gerekli görülecektir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz germe ameliyatında en önemli ana odak noktası yüzün kaybettiği gençlik özelliklerini yeniden kazanmasını sağlamaktır. Kişide var olan göz altı torbaları, boyun yağlanması, çenenin eski çizgisini kaybetmiş olması, yanaklarda çökme ve derinin çok yumuşak sarkık bir hal alması gibi durumlar yüz germe ameliyatının içerisine girmektedir.

Peki, yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?

Yüz germe ameliyatının yapımında yüzün gerisi gerdirilerek saçın iç kısımlarında bazı bölgelere görünmeyecek şekilde birleştirilmektedir.

Nadiren de deri fazlalığı oluşursa bu kısımlar kesilir, sonrasında saç içi kısımlara sabitlenir. Bu sayede dışarıdan bakıldığında asla operasyon geçirdiğiniz belli olmamaktadır.

Yüz Germe Ameliyatı Yaptıranların Yorumları

Yüz germe ameliyatı yaptıranlar sanılanın aksine yalnızca kadın hastalardan oluşan bir kitle değildir. Aynı zamanda erkek hastalar da bu işleme ihtiyaç duyabilmektedir.

Uygulamayı yaptıran kişiler genellikle sonuçtan maksimum düzeyde verim alırlar. İşlem öncesinde hekiminiz tarafından zaten gerekli tetkikler yapılacağından sizin uygulamaya uygun bir yapıda olup olmadığınıza ve verim alıp alamayacağınıza göre gerekli yönlendirmeler yapılacaktır.

Bu aşamada eğer yüz germe ameliyatı sizin için uygun görülmezse başka bir estetik cerrahi tekniğinden söz edilebilir. Hekiminiz bu konuda gerekli bilgilendirmeyi yapacaktır. Genel olarak yüz germe ameliyatı yaptıranların yorumlarını incelediğimizde özellikle 50 yaşına kadar olan kadın ve erkeklerde çok başarılı sonuçlar alındığı söylenmekte. Fakat 60 yaş üstü yüz germe ameliyatı yaptıranların her 3 ile 5 senede bir tekrar onarma ameliyatı olması gerekebilmektedir. Yaş ilerlemesinden dolayı sarkmaların hızlanması ve yıpranmanın artması nedeniyle.

Yüz Germe Sonrası

Yüz germe sonrası dönemde dikkat edilmesi gereken birtakım durumlar vardır. İlk uygulama sonrası dönemde bir miktar ödem ve şişlik olması son derece normal bir durumdur. Bu nedenle endişelenmenize ve işlemin olumsuz sonuçlandığına dair düşünceleriniz tamamen yersizdir.

Morluk, kızarıklıklar ve ödem durumları bir süre sonra kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

İlk ameliyattan çıkıldığında yüzde korse uygulaması bulunmaktadır. Bu korse uygulamasının yapılmasının nedeni deri altında kanama olmasının önüne geçmektir. Bu aşamada ara ara cildin yapısı kontrol edilir.

Korse uygulaması ilk 24 saat boyunca devam etmektedir. Ardından doktorunuz tarafından çıkarılır.

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Saat Sürer

Yüz germe ameliyatı konusunda akıllara takılan sorulardan biri de yüz germe ameliyatı kaç saat sürer biçimindedir. Operasyonun yapılış süresi bireyden bireye farklılık arz etmektedir. Bunun en büyük nedeni hastanın yaşadığı kırışıklık problemlerinin yüzün hangi bölgelerinde olduğunun farklılık göstermesidir.

Örnek olarak bir kişide boyunca ciddi anlamda sarkma ve yağlanma sorunu olabilir. Başka bir bireyde ise göz altı torbaları ve gözlerde kararma olabilir. Bu iki durumda kişinin sorunları ile ilgilenirken farklı sürelerden söz edilebilir.

Eğer kendi işleminiz hakkında bir bilginiz varsa ve hekiminiz tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulduysanız bu sorunun en doğru kaynağı hekiminiz olacaktır. Kendisine operasyon öncesi ya da sonrası herhangi bir işlem aşamasında işlemin yaklaşık olarak kaç saat sürebileceğini sorabilirsiniz.

Yüz Germe Ameliyatı Kaç Yıl Etkisi Sürer

Yüz germe ameliyatı kaç yıl sürer sorusunun yanıtının kişiden kişiye değiştiğini belirterek başlayalım. Bunun nedeni kendinize ve bedeninize ne kadar ilgi gösterdiğinizdir. Bir birey kendisine hekimi tarafından söylenen uyarıları dikkate alırsa uzun yıllar boyunca herhangi bir sorun olmadan gergin yüz yapısını koruyabilir.

Ancak elbette ki yaş ilerledikçe bir miktar daha yüzde sarkma ve kırışıklık hali meydana gelebilir. Bu durumda da yapılması gereken işlemin yeniden tekrarlanıp tekrarlanamayacağı konusunda doktorunuzdan bilgi almaktır.

Eğer doktorunuzun size belirttiği durumlara gereken hassasiyeti göstermezseniz yüz germe ameliyatından elde ettiğiniz sonucunuz konusunda sıkıntıya düşebilirsiniz.

Örnek olarak mevcut kilonuzu koruyamazsanız ve yüzünüzde dahil olmak üzere kilo almaya başlarsanız, sonra bu kilolarınızı da ani bir hızda vermeye başlarsanız bu durumda yine yüzünüzde cildiniz esneyecektir ve açılacaktır.

Cildimiz esneklik özelliğine sahiptir ve siz ne kadar kilo alırsanız o da o kadar kendisini esnetir. Bu nedenle yüzünüzün gerginliğini kaybetmemesi adına çok fazla kilo almamaya ve verirken de diyetinizi haftada 1 – 1,5 kilo kaybedecek şekilde ayarladığınızdan emin olmalısınız.

Yüz Germe Ameliyatı Fiyatları 2024

Yüz germe ameliyatı hakkında gelen sorulardan biri de yüz germe ameliyatı ne kadar, sorusudur. Ameliyatın fiyatları hakkında hekim tarafından kişi ön değerlendirmeye alınmadıkça bir şey söylemek mümkün değildir.

Çünkü bireyler genellikle yüzleri ile ilgili bir sorun yaşadıklarında komplike operasyonları tercih etmektedir. Bununla kast ettiğimiz estetik cerrahide bazı durumlarda birden fazla sorunun aynı operasyon içerisinde uygulanabiliyor olmasıdır.

Bu nedenle hem uygulamanın yapılış şekli hem de uygulamanın ücreti bireysel anlamda farklı olmaktadır. Günümüzde yüz germe ameliyatları ortalama fiyat aralığı 18.500 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir. Yinede bazı operasyonlar yaş ve deri yapısına göre daha yüksek fiyatlara çıkabilmektedir.

Yüz Germe Ameliyatının Kalıcılık Süresi Nedir?

Yüz germe ameliyatına ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz ve aklınıza yüz germe ameliyatının kalıcılık süresi nedir, şeklinde bir soru takıldı.

Bu sorunun yanıtı sizin operasyon sonrasındaki davranışlarınıza bağlıdır. Ancak maksimum olarak bir yanıt vermemiz gerekirse ortalama 10 yıla kadar operasyonun etkilerinin kalıcı olduğu gözlemlenmiştir.

Operasyonun etkilerinin daha uzun süre kalıcı olabilmesi biraz da sizin genetik faktörlerinize ve hangi yaşınızda ameliyat olduğunuza bağlıdır.

Örnek üzerinden gidecek olursak 20 yaşlarında bir birey yüz gerdirme ameliyatını hızlı kilo kaybı nedeni ile yaptırabilir. Bu kişide operasyonun etkileri 10 yıldan çok daha fazla süre için kalıcı olacaktır. Ancak öte yandan 50 yaşında bir hastanın yüzündeki kırışıklıklar zaman içerisinde yine artacağından birkaç yıl içerisinde işlemin yeniden ele alınması söz konusu olabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Günlük Hayata Ne Zaman Dönülür?

Yüz germe ameliyatı sonrası dönemde kişilerin yaşadıkları ödem ve morluklar kendilerini birkaç gün eve kapatmak istemelerine neden olabilmektedir.

Toplumumuzda hala estetik operasyonlar kişiler arasında birtakım esprilere ve kişiyi utandıracak biçimde konuşmalara ortak edilmektedir.

Bu nedenle de yüz germe ameliyatı sonrası günlük hayata ne zaman dönülür sorusu aklınıza takılan konulardan biri haline gelebilir.

Operasyon sonrasında kişinin ilk 1 ya da 2 gün hastanede kalması gerekebilir. Ardından kişi direkt olarak normal günlük yaşantısına dönebilir.

Yüzde oluşan ödem ve morluklar ilk 2 – 3 gün sonrasında kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Ancak iş hayatınıza yeniden adapte olabilmeniz için evde istirahat etmeniz gereken süre 7 – 10 gün arasında farklılık göstermektedir.

Tüm işlemin istenilen ve beklenen sonuç halini alması için ise geçmesi gereken süre 45 gün – 60 gün arasında değişir. Dokularınızın toparlanma hızınız çok iyi düzeyde ise 45 günden daha erken ya da tam tersi geç ise 60 günden daha fazla sürdüğü de nadiren gözlemlenen durumlar arasındadır.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi Sonrası Fotoğraflar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.