Adliyelerin Çalışma Saatleri,Adliyeler Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor

Türkiye’deki Adliyeler Hakkında Tüm Bilmek İstedikleriniz. İşinizi Düşmesini İstemeyiz Ama Düşecekse de Kaçta Adliyeler Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor. Adliyeler Ne İş Yapar Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Adliyeler Ne İş Yapar?

Türkiye’deki tüm illerde ve hatta ilçelerde bulunan adliyeler ülke genelinde ki düzeni sağlamak varsa kişiler arasında ki uyuşmazlıkları halletmek üzere kurulmuş devlet dairesidir. İçerisinde mahkeme salonları hakimler savcılar avukatlar barındıran adalet sarayları ülke üzerinde oluşlan kanunsuz tüm olayların cezalandırılmasında kişiler arasında ki sorunların çözülmesinde etkin rol oynamaktadır. Sadece ceza davaları ile ilgilenmekten ziyade kişiler ile iş yerleri arasında oluşan iş uyuşmazlık davalarına kişiler ile devlet arasında oluşan kamu davalarına ve hatta icra davalarına kadar her türlü hukuk işlemlerinizi halledebilirsiniz.

İçerisin de ceza mahkemeleri iş mahkemeleri icra mahkemeleri aile mahkemeleri sulh hukuk mahkemeleri gibi çeşitli mahkeme ve duruşma salonu bulunan adliyelerde aynı zamanda boşanma davaları gibi davalara da bakılabilmektedir. Bunun yanı sıra acil olan adli vakalar için nöbetçi mahkemeler ve savcılıklar da bulunan adliyeler de 24 saat yargılama işlemi yapılabilmektedir. Ayrıca sabıka kaydı ve adli sicil belgesi alacaklarında mutlaka ugraması gereken yerlerin başında adliyeler gelmektedir.

Adliyelerin Çalışma Saatleri?

Kış Dönemi:
Adliyelerin Sabah Çalışmaya Başlama Saati : 08:00
Adliyelerin Öğle Arası : 12:00 ile 13:00 arası
Adliyelerin Akşam Kapanış Saati: 17:00

Yaz Dönemi:
Adliyelerin Sabah Çalışmaya Başlama Saati : 08:30
Adliyelerin Öğle Arası : 12:30 ile 13:30 arası
Adliyelerin Akşam Kapanış Saati: 17:30

Adliyeler Cumartesi ve Pazar Günleri Çalışmamaktadır.

Adliyelerin Görevleri Neler Adliyelerde Hangi İşlemler Yapılır?

Adliyeler de hemen hemen tüm işlemler için ayrı ayrı kurulmuş mahkemeler mevcut olmakla birlikle cumhuriyet başsavcılığı iş davaları için bilir kişiler hakim ve savcılar bulunmaktadır. Adliyeler de itilaflı işlemlerin çözümü noktasında çalışmalar yapılır. Bunun yanı sıra herhangi bir suçtan dolayı tutuklanmış sanıkların yargılanmaları ve cezalandırmaları da yine mahkemelerce adliye salonlarında yapılmaktadır. İşveren ile işçi arasında çözümlenemeyen iş ve tazminat davaları iş mahkemeleri tarafından karara bağlanır. Bunun yanı sıra işyerlerinde yaşanan yaralanma ve ölümle sonuçlanan iş kazalarının tespiti için görevlendirilen bilirkişiler yine adliyelerde bulunan hakim ve savcılar arasından seçilirler. Aynı zaman da mahkemeler de kendini savunmak için avukat tutma imkanı olmayan vatandaşlarımız içinse görevlendirilmek üzere avukatların oluşturduğu barolar yine adliyelerde hizmet vermektedir.

Eğer bir davada tanık iseniz ve ifade vermeniz gerekiyorsa ifade için en yakın adliye de belirtilmiş olan savcılık makamına başvurmanız gerekmektedir. Savcı sizin ifadenize göre mahkeme dosyasını oluşturmakta ve bu durumda işlemlerin daha hızlı yürümesi sağlanmaktadır. Yine gözaltı süresinden sonra polis tarafından ilgili adliye ye sevkiniz yapılır ve burada savcılık tarafından alınan ifadenizin ardından serbest bırakılır veya ceza alırsınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.