Six Pack Özel Programı ! Six Pack Egzersizleri ve Kas Çalıştırma

Sexy Kaslar Denildiğinde İlk Akla Gelen Six Pack Kaslardır. Karın Altındaki Bu Kaslar Vücudunuzu Çok Sexy Gösterebilmekte. Sizler İçin Six Pack Kaslarınızı Geliştirebileceğiniz Programları Uzmanlarından Öğrenerek Hazırladık.

Kadınlar veya erkekler günümüzde herkes güzel görünen six pack’lere sahip olmak istiyor. Bir çok kişi spor salonuna yazılıyor, bir çok kişi evinde six pack sahibi olmak için çalışmalar yapıyor. Bazılarıysa bu six pack için evlerine büyük çalışma aletleri satın alıyor. Karın kaslarınız çok kolay bir şekilde forma girebilecek olan kaslardan oluşuyor. Yalnız aynı şekilde karın ve kasları hızlı bir şekilde formdan çıkabilir. Yani yediklerinize dikkat ederek formda kalabilir ve hemde six pack’lere sahip olabilirsiniz. Daha çok protein ağırlıklı beslenmeniz gerekmektedir.

Six pack yani altılı karın kası, adındanda anlaşılacağı üzere tamamen karın ve karın kaslarına hitap eden bir çalışma stili. Karın kasları için öncelikle kendinize bir program oluşturmalı ve programınızın ilk aşamasında mekik yer almalı. Mekik çekerken asla vücudunuzu tamamen yukarıya kaldırmayın. Eğer aşırı şekilde vücudunuzu yukarıya doğru kaldırırsanız bu durum hem sağlığınız için tehlike oluşturacaktır hemde karın kaslarınızın hızlı bir şekilde gelişmesine engel olacaktır. Yavaş hareketlerle mekik hareketini çekiyorsunuz ve omuzlarınıza yüklenip, destek alıyorsunuz. Karın bölgenizin daha hızlı ve daha güzel gelişmesi için bir elinize yüklü bir ağırlık alın. Bu ağırlığın bulunduğu elinizi o yöne doğru yatırın ve yükü o tarafa doğru yatırıp beklemede kalın.  Bu hareketle beraber karın kaslarınız hızlı bir şekilde çalışacak ve daha düzgün karın kaslarına sahip olacaksınız.

Yukarıda anlattıklarımızdan harici olarak birde bisiklet hareketini deneyebilirsiniz. Bu hareket diğer hareketlere göre oldukça kolay ve daha kolay yapılabilen bir çalışma stilidir. Sırt üstü yere uzandıktan sonra ellerinizi başınızın arkasına koyun ve bacaklarınızı havaya kaldırın. Bir bisiklet sürüyormuş gibi bacaklarınızı hareket ettirip bu şekilde karın kaslarınızın hareketlenmesine neden olabilirsiniz. Bu hareket hem alt karın kası için hemde üst karın kası için oldukça faydalı olan bir hareket.

Six Pack Kas Yapmak İçin Tüm Hareketler

Kısa bir süre dinlendikten sonra diğer harekete geçiş yapıyorsunuz ve bu hareketin adı Twist hareketi. Twist hareketinde her 2 eldede eşit ağırlıkta bir ağırlık bulunur. Elinizde bulunan ağırlıklarla beraber düz bir şekilde duruyorsunuz ve belden aşağınız sabit kalacak şekilde sağa ve sola doğru dönmeye başlıyorsunuz. Twist hareketi hem bel yağlarınızı yakacak hemde yağlarınızın kasa dönüşmesine olanak sağlayacaktır.

Twist Hareketi

Twist hareketinide sağlıklı bir şekilde yaptıktan sonra bir süre dinleniyoruz ve diğer harekete geçiş yapıyorsunuz. Twist’ten sonra gelen hareketimiz Planck hareketi. Bu harekette yüz üstü bir şekilde yere uzanıyorsunuz fakat dirseklerinizden destek alıyorsunuz.Bacaklarınız ise parmak ucunda oluyor. Bu hareketin kolay olduğunu düşünebilirsiniz fakat diğer hareketlere göre daha zorlu ve sizi daha çok yorabilecek olan hareketlerden bir tanesidir. Bu hareketi yaptıktan sonra karnınızda bir süre sonra yanma hissi hissedebilirsiniz. Eğer böyle bir hisle karşılaşırsanız bilin ki yağlarınız eksiliyor ve yağlarınız hızlı bir şekilde kasa dönüşüyor.

Planck hareketinide yaptık ve az bir şey dinlendikten sonra hemen Knee Raise adlı harekete geçiş yapıyoruz. Bu harekette sizlere bir bar yardımcı oluyor ve bu bara yaslanıp öyle hareketi gerçekleştiriyorsunuz. Karın bölgeniz içeriye doğru çekiliyor. Fakat karın içeri çekildiği andan itibaren dikkat etmeniz gerekir ki karın asla kısa süre boyunca içerde kalmamalı en azından 2 saniye boyunca içeri çekilmiş vaziyette kalmalı. Knee Raise hareketiyle beraber alt karın kaslarınız çalışacaktır.

Knee Raise Hareketi

Son olarakta Barbell Rollout adlı çalışmayı yapıyoruz. Bu hareket ile birlikte egzersiz programınız sona eriyor. Diz üstü bir şekilde yerde duruyorsunuz ve elinizde bulunan bar ile ileri ve geri hareket ediyorsunuz. Bu hareketi yaparken elinizde bulunan barı en uzak noktaya koyun ki işlevi daha uzun sürsün ve daha yararlı bir çalışma stili olsun. Bu harekette hızlılık önemli değil aksine karın kaslarını çalıştırmak daha önemlidir.

Barbell Rollout Hareketi

Bu şekilde çalışarak daha güzel ve daha formlu bir şekilde karın kaslarına yani six pack’lere sahip olabilirsiniz. Elde etmek istediğiniz six pack’lere işte bu kadar kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabiliyor. Fakat bu hareketleri sadece 1 kereliğine değil sürekli olarak tekrar edecek şekilde yapmalısınız ki faydasını görebilesiniz. Soru ve sorunlarınız için yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.