WhatsApp’ta Engelleme Nasıl Anlaşılır?Engelleyen Kişi Bulma

Günümüzün En Kolay İletişim Araçlarından Whatsapp… Peki Bunu Kötüye Kullananları Nasıl Engellersiniz yada Whatsapp’ta Engellendiğinizi Nasıl Öğrenirsiniz?

WhatsApp’ta Engellediğimi Nasıl Anlarım?

WhatsApp çıktı çıkalı ve sosyal medya çıktı çıkalı her zaman mertliğin bozulduğunu, ikiyüzlülüğün arttığını söylemişimdir. Söylemlerimde genellikle haklı çıktığım yanlar vardır Tartışan iki sevgili, kavga eden iki arkadaş, ya da sadece ailesinden olmayan kişilerin bu uygulamadan engellendiğini görürüz.

Tartışan iki sevgiliyi her zaman anlarım birbirini engellemelerini. Sebep çok bariz belli aslında. Yazma isteklerini uyandırmamak, yüzünü bir daha görmemek ya da gözden olan gönülden de ırak olur felsefesini uyguluyorlar her zamanki gibi. Ve mantıklı da aslında. Ancak bir de iki arkadaşın kavga etmesi ya da tartışması üzerine küçük çocuklar gibi direkt WhatsApp’tan birbirini engelleyen insanları da gördüm. Ayrıca bu iki kişi de erkek. Yahu derdiniz nedir? Etmişsiniz kavgayı ya da tartışmayı, bunu sosyal Medya’ya neden taşıyorsunuz?

Bunun dışında bir de medya önünde olan tanıdığım birisinin sadece ailesinden olan kişileri WhatsApp’ta tuttuğunu görmekteyim. Şaka değil gerçekten, sadece ailesi haricindeki bütün herkesi WhatsApp’tan engellemiş bulunmakta değerli arkadaşımız. Geri kalan kişilerle SMS yoluyla ya da telefonla arama şekliyle idare edebildiğini söylüyor kendileri.
Peki, engelleyen birey olarak WhatsApp’ta Engellediğimi Nasıl Anlarım? diye sorarsanız yanıtı aslında çok basit. Programda engelleyen taraf olarak karşı tarafı engellediğimiz ile ilgili bir buton yoktur. Ancak kişi üzerine geldiğinizde ve “engelle” butonuna tıkladığınızda, karşı taraf tarafından artık hiçbir WhatsApp üzerinden hiçbir şekilde eğer ediyorsa, rahatsız edici cümleler duymayacaksınız, bundan sonraki süreçte siz engeli kaldırmadığınız sürece size artık hiçbir şekilde bir cümle yazamayacak olup, resim, müzik, video gönderemeyecektir. Bunun yanı sıra profil fotoğrafınızda yapmış olduğunuz değişiklik ile ilgili hiçbir şekilde bilgisi olmayacaktır. Engellediğinizde sizin tarafınızda da onunla ilgili son görülme zamanını göremeyeceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.