1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç Muayeneden Geçer mi ? 1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? 1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç Muayene Sorun Çıkarır mı?

Cam Filmi Araç Muayeneden Geçer mi ?

Cam filmleri arabayı çok farklı bir havaya sokmaktadır. Tüm arabaların hepsine çok farklı bir hava katar. Özellikle yeni model araçlarda orijinal olarak cam filmli olarak satışa sunulmaktadır. Fakat bir çok model araçta sonradan cam filmi uygulaması yapılmaktadır. Cam filmlerinin numaraları vardır. 1 numara cam filmi en açık renk cam filmidir. 4 numara cam filmi ise en koyu renk cam filmidir.

Peki gelelim en çok soruların başında gelen 1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç muayeneden geçer mi? 1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç muayeneye giderken çıkarılmalı mı? 1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç Kusurlu mu Hafif kusurlu mu olarak muayeneden geçer?

Tüvtürk muayene uzmanlarından Yasin bey bu konuda tüm detayları anlattı.

1/2/3/4 Numara Cam Filmi Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer mi ?

Cam filmleri maalesef bir çok kez yasaklanmış ve sonradan tekrar serbest bırakılmıştır. Ön cam filmi olan araçlar genellikle fabrika çıkışıdır ve 43 R damgası bulunur. Bu araçlar muayeneden sorunsuz olarak geçmektedir. Fakat muayene kağıdına hafif kusurlu olarak yazılmaktadır. Cam filmlerinin numaraları bulunmaktadır. Bu numaralara göre cam filmlerinin geçip geçmemesi belirlenir. Fakat son yasaya göre ön cam hariç yan camlar 3 numara filme kadar hafif kusurlu olarak geçmektedir. Yani 1/2/3 numaralı cam filmleri araç muayenesinden hafif kusurlu olarak geçer. 4 Numaralı cam filmleri ise kesinlikle muayeneden geçmemektedir. Aynı şekilde Aynalı cam filmleri de muayeneden geçmemektedir. 

cam-filmi-arac-muayeneden-kusurlumu-gecer

Cam Filmi Cezaya Tabi midir?

Cam filmleri konusunda bir çok belirsizlik bulunmaktadır. Fakat son çıkan yasa ile ön cam haricinde yapılan cam filmlerine ceza yazılmamaktadır. Aslında genel olarak polisler cam filmlerini çok fazla sevmemektedir. Fakat yasa gereği kesinlikle ceza yazılmamakta. Fakat 4 numara cam filmleri konusunda bir belirsizlik vardır. Bazı polis memurları ceza yazabilmektedir. Çünkü 4 numara cam filmleri tamamen kapkaradır.

1-2-3-4-numara-cam-filmi-muayeneden-gecermi

Cam filmi yaptıracaksanız ön yan camlara 1 numara arka yan camlara ise 2 numara cam filmi ile kaplatabilirsiniz. Arka cama ise 2 numara cam filmi hem görüş hemde kullanımı herhangi bir engel teşkil etmez. Cam filmleri genellikle gece araç kullananlar için çok fazla tavsiye edilmemekte. Ayrıca yaşlılarca cam filmleri ile görüşlerinin azaldığını dile getirmektedir. Cam filmi için en ideal numara 1 numara cam filmi olduğunu unutmamak gerekmektedir.

cam-filmi-arac-muayenesinden-gecermi

Cam Filmi Nedir?

Cam filmi aslında camların şaffaf renkli folyo ile kaplanması ile sağlanan işlemdir. Özellikle geçirgenliğe göre farklı seviyeleri bulunur. 1/2/3/4 numara gibi çeşitleri bulunmaktadır. Görselliği haricinde en çok faydası güneş ışınlarını araç içine girmesini engeller ve araç içine giren güneş ışınlarını azaltır. Bu sayede klima daha az çalışır. Cam filmlerinin dezavantajı ise geceleri araba kullanımını biraz engellemektedir. Cam filmleri kesinlikle ön cama uygulanmamalıdır. Cezaya tabidir.

arac-cam-filmi-muayeneden-gecermi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.