31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi Başvuru Tarihi ve Ücretler

31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi Başvuru Tarihleri, 2019 Yerel Seçimde Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? , 31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi ücretleri, 31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi kaç para alacak, 31 Mart 2019 Yerel Seçimde Partililerden Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? 31 Mart 2019 Yerel Seçimde Sandık Başkanı Nasıl Olunur?

2019 yılının 31 Mart Günü yerel seçimler yapılacak. Bu seçimde il Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları , Muhtar Adayları seçilecek. Partiler adaylarını bir bir açıklıyor. Yerel Seçim YSK Sandık görevlisi başvuruları ile vatandaşlar seçimlerde görev alabilmekte. 31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi başvuruları 15 Şubatta itibaren İlçe seçim kurullarında yapılmaya başlanacak. Sadece kimliğinizle gidip bir başvuru dilekçesi doldurmanız yeterlidir. Dilekçede kişisel bilgileriniz doğum tarihi Tc no v.s bulunmaktadır. Ayrıca daha önceki seçimlerde görev alıp almadığınız sorulmaktadır. Bu sorulara göre seçimde görev alma ihtimaliniz artar. Tabi ki seçimde görevli olmanız tamamen yerel mahkemelerin hakimlerinin seçmesi ile gerçekleşmekte. Kısacası sizi seçimde atayan Yüksek seçim kurulu değil Yerel Mahkeme Hakimidir.

Seçimde Yüksek Seçim Kurulu Sandık Kurulu Başkanı ,Sandık Kurulu Memuru ve Müşahitleri sandık başında görevlendirir. Sandıklarda genellikle 1 Sandık Başkanı 1 Memur Üye 2 Müşahit olmaktadır. Ayrıca her partiden 1 Müşahit sandık kurulunda görev alır.

Çoğu kişi aslında sandık başı görevini maddi olarak bir gelir sağlamak için yapar. Fakat sandık kurulunda görev almak ve manevi açıdan büyük bir huzur verir hemde şeref namus üzerine yemin edilerek seçimin güvenilir hilesiz yapılması için elinden gelenin yapılması ile huzur verir. Bu nedenle YSK tarafından görevlendirilip Sandık kurulunda yer aldıysanız kesinlikle sandığınıza son dakikaya kadar sahip çıkmalısınız. Şüphelendiğiniz durumlarda kesinlikle YSK tarafından görevlendirilmiş okul başkanlarına bilgi vermelisiniz.

Partilerin Seçim Sandığı görevlisi olmak için ise partilerin ilçe başkanlıklarına müracaat etmek gerekmekte. Ak Parti , CHP , MHP , İyi Parti ve HDP öncelik olarak kendi üyelerini sandıklarda görevli yapmakta. Fakat partilere üye değilseniz partilerin ilçe teşkilatlarına 15 Şubat 2019 – 8 Mart 2019 arasında başvurabilirsiniz.

31 Mart 2019 Yerel Seçim Kursları ise seçime 2 hafta kala seçim bürolarında yapılmaktadır. YSK kurslarını kesinlikle kaçırmamak gerekiyor. Çünkü bu seçimler kesinlikle Milletvekili seçimlerinden çok daha  bu sene çok daha fazla önemli olacak. Çünkü yeni seçim sisteminde çok fazla bilinmeyen var. Tecrübeli seçim görevlileri bile sorun yaşayabilir. Bu nedenle YSK kurslarına kesinlikle katılmak gerekmekte.

31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi Başvuru Tarihleri

31 Mart 2019 Yerel Seçim başvuru tarihleri 15 Şubat 2019 pazartesi günü ile 8 Mart 2019 Pazartesi günleri arasında başvurular kabul edilecektir. Her başvuru yapan vatandaşın YSK tarafından görevli olma şansı yok. Tamamen başvuruların durumuna göre değerlendirilecektir. Daha önceki seçimlerde görev alanlar ise bir adım önde olmaktadır. Ayrıca erken başvurularda son derece önemlidir. Bazen son günlerde yapılan başvurular doluluk nedeniyle kabul edilmemektedir.

31 Mart 2019 Yerel Seçimde YSK Sandık Görevlisi Ücretleri

  1. Kursa katılan sandık kurulu başkanlarının ücreti 3 (üç): 3×128 TL= 384 TL
  2. Kursa katılmayan sandık kurulu başkanlarının ücreti 2 (iki): 2×128 TL = 256 TL
  3. Devlet memuru olan ve kursa katılan üye ücreti 2 (iki): 2×128 TL = 256 TL
  4. Kursa katılmayan sandık kurulu memur üye ücreti 1 (bir): 1×128 TL = 128 TL
  5. Siyasi parti üye ücreti 1 (bir): 1×128 TL = 128 TL
  6. Seçim Gününde Görev Alan Bina Sorumluları : 128 TL
  7. Siyasi Parti Temsilcileri ve Birinci Derecede Sorumlu Görevliler (Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı) : 128 TL

31 Mart 2019 Yerel Seçimde Kimler YSK Sandık Görevlisi Olamaz?

İdari amirleri, zabıta amirleri ve memurları, Milletvekilleri ve Milletvekili adayları sandık görevlisi yapılmamaktadır.

31 Mart 2019 Yerel Seçimde Sandık Kurulu Başkanı Yada Memur Üye Seçimde Yer Almazsa Cezası Nedir?

Sandık Kurulu başkanı seçime gelmemesi durumunda hakkında dava açılabilir ve 5.000  TL ile 25.000 TL arasında cezaya çarptırıla bilmektedir. Ayrıca 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası bulunmaktadır.

Yorumlar
  1. Ahmet gökce dedi ki:

    Sandık görevlisi olmak istiyorum

  2. mehmet bakioğlu dedi ki:

    sandık gürevlisi olmak istiyorum 0555 025 96 64

  3. Hamdi Yalçın dedi ki:

    NİÇİN ?

    Hiçbir siyasi partiye üye kaydı bulunmayan ve partilerin seçim kurullarına bildirdikleri listede yer almak istemeyen emekli kamu görevlisine sandık kurullarında kesinlikle görev verilmeyeceği, YSK’nın bu yönde bir karar aldığı İlçe Seçim Kurulu görevlisi tarafından ifade edilmiş, ancak ben yine de böyle bir kararın olabileceğine inanmak istememiştim.

    Bu duruma göre yıllarca kamuda çalışan bir genel müdür, bir daire başkanı, şube müdürü, şef, memur, hizmetli vs.uzun yıllar şerefiyle görev yaparak emekli olması halinde sandık kurulunda görev alamıyorsa; yazık, çok yazık ülkeme, çok acı, yirminci yüzyılda bu kararın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor ve yetkililere sesleniyorum:

    Bir köy ve mahalle muhtarı olabilmek için okur-yazar olması yeterli olurken, bir milletvekili olabilmek için en az ilköğrenim mezunu olma şartı aranırken, yıllarca kamu kurumunda çalışarak emekli olan bir kamu görevlisi maalesef sandık kurulunda görev yapamayacak öyle mi? İlgililerin neden böyle bir yasaklama getirdiklerini anlamakta zorlanıyorum.

    Ünlü iş adamı merhum Sakıp Sabancı’nın şu sözünü söylemeden geçemiyeceğim:

    “Vah vah vah memleketime diyorum, böyle niye yaptılar.…”

  4. Nidem özbey dedi ki:

    Sandik gorevlisi olmak istiyorum

  5. Nidem özbey dedi ki:

    Sandim gorevlisi olmak istiyorumm

  6. Arife batkal dedi ki:

    Sandık görev yapmak istiyorum

  7. Arife batkal dedi ki:

    Sandık görev yapmak istiyorum 05362827066

  8. Ayla uçarsu dedi ki:

    Sandık görevlisi olmak istiyorum

  9. Fatih ortanç@gemil.com dedi ki:

    Sandık görevlisi olmak istiyorum 0544 858 96 87

  10. SARİYENUR VAROL dedi ki:

    Sandık görevlisi olmak istiyorum.