Adet Nasıl Geciktirilir? İlaçsız ve İlaçlı Sağlıklı Regl Geciktirme Yöntemleri

Adet Nasıl Geciktirilir? ,Adet Geciktirici Doğal Bitkisel Yöntemler Nelerdir? ,İlaçsız Adet Geciktirme, Adet Geciktirici İlaç Nasıl Kullanılır?, Adet Geciktirici İlaçlar Ne Zaman Kullanılır? , Adet Geciktirici İlaçların Yan Etkileri ve Zararları, Adet Geciktirici İlaçları Kimler Kullanılmamalı? ,Adet Geciktirici Hamilelikten Korur mu? , Adet Ne Kadar Geciktirilebilir?, Adet Geciktirici Olarak Kullanılan Diğer yöntemler ve Tüm Detaylar

Günümüzde özellikle kadınlar tarafından en çok sorulan soruların başında Adet Nasıl Geciktirilir? sorusu gelmekte. Özellikle yazın bir tatil aldıysanız ve o tatil planınız adet gününüze geliyorsa tüm tatiliniz zehir olabilir. Bazen kadınlarda adet günleri kayabilmekte bu nedenle ne kadar plan yaparsanız yapın aldığınız tarihler standart adet gününüz olmasa da  tatil gününüze denk gelebilir. Yada daha farklı bir örnek olarak evlenecek bayanlar düğün tarihinde regl olmak istemez bu nedenle geciktirmek isteyebilmekte. Ayrıca sosyal bazı sebeplerden yada iş hayatınızdaki durumlardan dolayı bile adetinizi geciktirebilirsiniz. Tabi ki en çok adet geciktirme sebebi tatil olarak ön plana çıkmakta. Google üzerinde de özellikle en çok aranan kelimeler arasında adet geciktirme, adet nasıl geciktirilir, regli tarihi nasıl ileri alınır, adet olma süresi nasıl geciktirilir adet geciktirmenin zararı var mı, adet geciktiren ilaçlar neler ve adet geciktiren ilaçların zararı ve yan etkileri var mı gibi bir çok arama yapılmakta. Bu aramaların cevapları çok fazla var fakat bir çok bilgi maalesef yanlış size en doğru ve en sağlıklı bilgiyi verebilmek için tüm detayları inceleyerek ve bir çok jinekoloji doktorunun görüşünü alarak bu makaleyi hazırladık.

adet-geciktirme-yontemleri

Adet Nasıl Geciktirilir?

Adet geciktirici ilaçlar arasında en çok tercih edilen ilaç Primolut adlı ilaçtır. İçerik olarak Noretisteron maddesinden oluşur. Noretisteron içeren ilaçlar Türkiye’de sadece Primolut adlı ilaçta bulunur.Adet döngüsü kadınlarda normal şartlarda standart bir döngüdür. Fakat adet döngüsü sırasında progesteron düzeyi en düşük seviyeye gelerek rahim iç duvarlarının astar dokusunda kalınlaşmaların kanaması ve dökülmesi ile olur. Eğer tablet olarak satılan progesteron veya Noretisteron ilaçlarını alırsanız progesteron kan düzeyi yükselmesi nedeniyle adet kanaması olmayacaktır. Primolut ilacı fiyatı 2021 yılında 23 TL ‘den satılmaktadır. Primolut ilacı Bayer Türk Kimya San. Tic. Ltd. Şti. tarafından İthal edilmektedir. Primolut bulinen en etkili adet geciktirici ilaçtır. Yan etkisi ve zararı en az diyebiliriz.

Adet Geciktirici Doğal Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

Adet geciktirmek için internet üzerinde bir çok kür bulunmakta. Fakat bu kürlerin %100 adet geciktireceğine dair kanıtlar bulunmamaktadır. Fakat bilimsel araştırmalara göre Tarçın en etkili adet geciktirici bitkisel çözüm olduğu söylenmektedir. Tarçını Zencefil, Civanperçemi , Maydanoz Çayı , Biberiye , Elma Sirkesi, Salatalık ve Karpuz takip eder. Fakat en başında da dediğimiz gibi kesinlikle bu doğal baharatlar ve yiyecekler adet geciktirilmesini tek başına sağlamaz. Fakat bir çok yorumu incelediğimizde doğal yolla adet geciktirici için en çok kullanılan bitkisel çözümlerdir.

İlaçsız Adet Geciktirme

İlaçsız adet geciktirmek son derece zordur. Yukarıdaki saydığımız bitkisel yöntemler ne kadar geciktirdiği söylense de adet geciktirme ilaçsız bir şekilde olması çok düşük bir ihtimaldir. Kesinlikle bu bitkisel yöntemlere güvenerek plan yapmamalısınız. Gerçekten çok ihtiyaç varsa adet geciktirmeye ilaç kullanarak adet geciktirme en mantıklı yöntemdir. ilaçlı adet geciktirme yöntemi bile %90 oranında garanti verilmektedir.

adet-geciktirici-hap-isimleri

Adet Geciktirici İlaç Nasıl Kullanılır?

Adet geciktirici ilacınızı aldığınız Bu ilaç büyük ihtimal Primolut  adlı ilaçtır. Her eczaneden rahatlıkla alabilirsiniz. Primolut ilacını adet olma tarihinizden en az 3-4 gün önce başlamanız tavsiyte edilmektedir. Günde 3 kere tok karna 1 tablet ilaç alabilirsiniz. ilaçlar ortalama 22 güne kadar adetinizi erteleyebilir. Bu ilacı kullanmaya devam ettiğiniz sürece adet süreniz gecikecektir. İlacı bıraktıktan sonra ortalama 3 ile 4 gün arasında adet kanamanız başlar. Bu adet kanamaları genellikle çok yoğun olabilir fakat merak edilecek bir durum yoktur. Genel bir sonuçtur

en-iyi-adet-geciktirici-ilac

Adet Geciktirici İlaçlar Ne Zaman Kullanılır?

Adet geciktirici ilaçlara başlama süreniz çok önemlidir. İlacın etkisini göstermesi adet sürenizden 3-4 gün önce başlamanızı gerektirir. İlaç %90 üzerinde adet gecikmesini sağlayacaktır. Fakat 5-6 gün öncede başlayabilirsiniz. Herhangi bir zararı yoktur. Fakat tavsiye edilen süre 3-4 gün adet sürenizden önce başlanmasıdır.

Adet Geciktirici İlaçların Yan Etkileri ve Zararları

Noretisteron etken maddesi tıp literatüründe güvenli ve yan etkisi en az adet geciktirici etken maddesi olarak bilinmektedir. Faakt düzenli bir şekilde kullanılması kesinlikle önerilmez. Devamlı kullanıma uygun değildir. Adet geciktirici ilaçların yan etkileri ve zararlarını  kısaca belirtmek gerekirse;

  • Duygusal durum bozuklukları, Mutsuzluk Karamsarlık ve İçine kapanma hissi
  • Alın ve yüz çevresinde Sivilce Oluşumu
  • Göğüslerde Hassasiyet
  • Vücudun ödem toplaması ve ayaklarda hafif şişmeler
  • Cinsel isteksizlik ve istek kaybı

Adet Geciktirici İlaçları Kimler Kullanılmamalı?

Adet geciktirici ilaçlar progesteron hormonu içermektedir. Bu ilaç bir çok hastalıkta kullanılmaması tavsiye edilir. Eğer aşağıdaki hastalıklardan biri varsa yada olabileceğini düşünüyorsanız kesinlikle bu adet geciktirici kullanmamanız gerekmektedir.

  • Karaciğer Rahatsızlığı olan ve Karaciğer Tümörü olan Hastalar
  • Meme kanseri tedavisi görmüş yada meme kanseri hastaları
  • Hamilelikte sarılık hastalığı geçirmiş hastalar
  • Damar yolları tıkalı yada damar hastalıklarından birini geçirmiş hastalar
  • Bebek emziren ve Loğusa dönemindeki hastalar
  • Vajinal kanaması yoğun olan ve Adet dönemini çok kanamalı olarak geçiren hastalar
  • Jinekolojik herhangi bir kanser teşhisi olan hastalarda
  • Anjiyo, Kalp krizi geçirmiş yada pıhtı nedeniyle daha öncesinde kısmı felç geçiren hastalarda kesinlikle kullanılması tavsiye edilmemektedir.

Adet Ne Kadar Geciktirilebilir?

Adet geciktiriciler her kadının bünyesinde farklı tepki verebilmektedir. Normal şartlarda adet geciktiriciler 15 ile 20 gün arasında ilaç kullanımına devam edilmesi durumunda adeti geciktirir. Fakat ilaç kullanımı bırakıldığında 3-4 gün içinde adet görebilirsiniz. Uzman doktorların tavsiyesi ise en fazla 10 gün geciktirilmesidir.

Adet Geciktirici Hamilelikten Korur mu?

Noretisteron etken maddesinin gebelikten koruduğuna dair herhangi bir çalışma yoktur. Fakat adet döneminde zaten gebe kalma ihtimali çok düşüktür. Fakat yinede cinsel birliktelik olacaksa kesinlikle prezarvatif kullanılmalıdır. Bu tür ilaçların gebelikten koruduğuna dair herhangi bir çalışma olmaması nedeniyle kimse garanti vermez. Adet geciktirici tüm ilaçlar kullanılırken cinsel birlikteliklerde kesinlikle korunulması tavsiye edilmektedir.

Adet Geciktirici Olarak Kullanılan Diğer yöntemler

Adet geciktirici olarak en çok kullanılan yöntem tabi ki ilaç ile adet geciktirmektedir. Fakat bazı doğum kontrol ilaçları da adet geciktirdiği bilinmektedir. Ayrıca Minera gibi rahim içine yerleştirilen hormonlu spiraller de adet kesebilir ve yok denilecek kadar az kanamaya sebep olabilir ve adet kanamasını kesebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.