Adidas Markasının Vietnam’da Fabrikası Var mı? Orijinal mi?

Vietnam Üretimi Adidas Ayakkabı Orjinal mi?, Adidas Spor ayakkabı Vietnamda Üretiliyor mu?, Vietnamda Adidas Fabrikası Varmı?, Made in Vietnam Adidas Spor Ayakkabı Orijinal mi Çakma mı İmitasyon mu?, Vietnam Üretimi Adidas Ayakkabı Orijinal mi?,

Adidas Vietnam Fabrikası Var mı?

Adidas mağazalarından yada internet üzerinden adidas marka spor ayakkabı ,mont, tayt şort, yada tişort aldınız. Sonraısnda etiketine baktığınızda made in vietnam yazdığını görebilirsiniz. Bir çok kişi bu üretim yerini gördüğünde hemen acaba çakma yada imitasyon bir ürün mü aldığını düşünür. Özellikle mağazalardan bile alınsa bazen ürünlerin çakmaları olabilmektedir. Herkes Adidas denildiğinde Avrupa yada Amerika’da üretildiğini düşünmekte. Fakat Adidas firmasinin maliyetleri düşürmesi açısından bir çok ülkede fabrikası olduğu bilinmekte. Adidas üretimi Avrupa ve Amerika’da artık neredeyse %5 civarında üretilmekte.

 Aslında aka bu konuda bir çok soru gelmekte. Özellikle Vietnam Üretimi Adidas Ayakkabı Orjinal mi?, Adidas Spor ayakkabı Vietnamda Üretiliyor mu?, Vietnamda Adidas Fabrikası Varmı?, Made in Vietnam Adidas Spor Ayakkabı Orijinal mi Çakma mı İmitasyon mu?, Vietnam Üretimi Adidas Ayakkabı Orijinal mi? gibi sorular kafanızı kurcalayabilir. Sizler için Araştırdık.

Adidas Made in Vietnam Orjinal mi?

Adidas spor ayakkabılar özellikle bir çok değişik ülkede üretiliyor. Bunun başında Çin ön planda. Adidas markası özellikle spor ayakkabılarınınin %35 ‘ini Çin’de üretimini sağlamakta. Güncel olarak Adidas bir çok Ülkede fabrika kurmuş durumda. Adidas ayakkabılar Çinde üretilse de kalitesi Avrupa yada Amerika’ki ürünlerle birebir. Sadece işçilik nedeniyle bu ülkelerde üretim sağlamakta. Gelelim Made in Vietnam Adidas spor ayakkabılarına. Son 5 yıldır Adidas marka spor ayakkabı üretimi %45 oranında Vietnam’da üretilmekte. Hatta 2024 yılından sonra yeni açılacak fabrika ile %60 civarında vietnamda Adidas üretim yapmayı planlıyor.

Adidas marka ürünler Vietnam , Çin ,Endonezya ve Malezya Fabrikalarında 90 civarında üretimi kaydırmıştır. Yani alacağınız neredeyse tüm adidas spor ayakkabılar bu ülkelerde üretilmiş olacaktır. 

Kısacası Aldığınız adidas ayakkabıda Vietnam yazıyorsa herhangi bir sıkıntı yok ve orijinaldir. Gönül rahatlığı ile giyebilirsiniz. Hatta yapılan bazı testler de Vietnam üretimi olan adidas spor ayakkabılarının diğer üretilen ülkelere göre işçilik konusunda daha iyi olduğu belirtilmekte.

Yukarıdaki videoda Adidas ayakkabıların nasıl orijinal olup olmadığını kontrol etmeniz için ufak ip uçları vermektedir. Uyarmamız gereken konu ise maalesef ülkemizde sahte çakma yada imitasyon olarak adlandırılan ve birebir ayakkabıları kopyalayan bir çok şebeke mevcut. Bunlar bazen çok kaliteli ve orijinalinden ayırt edemeyeceğiniz kalitede spor ayakkabılar üretebilmekte. Bu nedenle aldığınız ürünün bilindik yerlerden almaya özen gösteriniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.