Aft İlaçları (En İyi En Etkili Hızlı İyileştiren Reçetesiz)

en İyi En Çok Tercih Edilen Aft (Dudakta Pamukçuk) İlaçları ve Spreyleri

En iyi En Etkili Aft İlaçları

Aft, bilindiği gibi küçük kolay bir şekilde çıkan ve ağzın iç kısmında oluşan beyaz bir ülserdir. Kimisi çok ağrılı olabilir. Kimileri ise hemen geçer. Aftlar evde tedavi edilebilir. Yanak içi, damak ve dil kısmında da ortaya çıkmakta ve tedavi edilmek için öncelikle aslında bunların risk faktörlerini bilerek hareket etmek gerekmektedir. Aft denilen rahatsızlığın vuku bulmasının yani çıkmasının sebepleri gıda alerjisi, stres, hormonal değişimler, vitamin ve mineral eksikliği, bağışıklık sistemi problemi veya virüsten kaynaklanan herhangi bir enfeksiyon durumunda olabilir. Özellikle gıda alerjiniz varsa alerji olduğunuz yiyecekten uzak durmalı, vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir aft bu durumda vitamin ilacı kullanmanız gerekmektedir.

Aft Oluşumu Neden Olur?

B3, B12 veya B9 gibi vitamin eksikliği özellikle aft oluşumuna insanları meyilli hale getirir. Bu da çinko, kalsiyum ya da demir eksikliği gibi daha ağrılı aftların oluşmasına sebep olur. Aft yaraları genellikle tedaviye gerek kalmadan kendiliğinden geçen yaralar olarak bilinmektedir. Ancak iyileşmeyi hızlandırmak için evde yapabileceğimiz kolay tedavi yöntemleri olduğunu bilmek gerekir.

Afta İyi Gelen Evde Tedavi Yöntemleri

Afta iyi gelen yöntemler hakkında sizlere kısaca bilgi vermeye çalışalım. En iyi ve en etkili aft ilaçları konusunda bilgi vermeden önce özellikle evde yapabileceğiniz işlemler hakkında biraz bilgi vermeye çalışalım. Düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapmanız özellikle de diş ipi kullanmanız bu anlamda sağlıklı bir ağıza sahip olmanızı ve böylece aft oluşumunun önüne geçmenize fayda sağlayacaktır. Bilindiği gibi bu tarz ağızda kalan kalıntılar belirli bir zaman sonra bakteri üretimini ortaya çıkarmakta ve bu bakteride enfeksiyon sebebiyle aft oluşturmaktadır. Böyle bir şeyin önüne geçebilmek adına sürekli olarak ağız ve diş bakımını yaparsanız bu durumda daha sağlıklı sonuç alabilirsiniz.

Aft arasında özellikle oluştuktan sonra yaranın büyümesini önlemek isteyenler baharatlı ve acı yiyeceklerden aynı zamanda da ekşi ve asitli içeceklerden uzak durmaları gerekmektedir. Aft oluşumundan sonra ağrıyı azaltmak isteyenler özellikle süt ve süt ürünleri tüketebilirler. Yoğurt ve dondurma yemek bu anlamda aslında oluşturmuş olduğu ağrıyı azaltmaktadır. Ayrıca ekinezya bitkisi de yine aynı şekilde iltihabı azaltarak daha çabuk bir iyileşme sürecini başlatacaktır. Eğer aşırı ağrılı bir aft yaranız varsa bu durumda evde tuzlu su ile gargara yapabilirsiniz. Ancak şunu da söylemek gerekir ki tuzlu su biraz canınızı yakacaktır. Buna da hazırlıklı olmalısınız.

Aft İçin Kullanılabilecek İlaçlar

Antibiyotik jel veya sprey kullanmak bu tip rahatsızlıklarda sizlerin daha rahat bir şekilde ve bu hastalıktan kurtulmanız açısından sağlıklı olacaktır. Hindistan cevizi ve bal da özellikle aftın üzerine sürüldüğünde ciddi anlamda hızlı bir iyileşme sürecini sağlamaktadır. Evde yapılabilecek tedavi yöntemlerinden biri de aft için karbonatlı su karışımını sürmektir. Oksijenin suya batırılmış pamuk ile de altın temizlenmesi sağlanabilir. Yani kısacası aft aslında ağrılı bir süreç olmasına rağmen birçok şekilde tedavi edilebilecek ve evde de bir şekilde tedavi edilebilecek bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak elbette ki bu tip rahatsızlıkların ilerleyen seviyelerde daha kötü durumlara çevirmesi gibi bir hassasiyet gösterilmesi de gerekmektedir.

Özellikle çok sık şekilde aft hastalığı ile karşı karşıya kalanlar için ilaç kullanımında bile daha dikkatli şekilde hareket etmek gerekmektedir. En etkili aft ilaçları denildiğinde günümüzde özellikle Kenacort çok faydalı olmaktadır. Ancak sürekli olarak aft hastalığına yakalananlar bu konuda daha dikkatli olmak adına kortizonlu bir ilaç kullanmayabilirler. Ayrıca özellikle ilk çıktığı günlerde bir iki gün içerisinde Tantum Verde Sprey, kullanma şansına sahip olursunuz. Bu da sizlerin çok rahat kullanabileceğiniz aynı zamanda da rahat bir şekilde sonuç alabileceğiniz bir ilaç olarak karşınızda bulunmaktadır. İlk çıktığı günlerde kullandığımızda çabucak geçmesini sağlar ve herhangi bir şekilde yaraya dönmesinin de önüne geçmiş olursunuz.

Aft İçin Kullanılabilecek Spreyler

Kloroben denilen ilaç, yine aynı şekilde aftın üzerine sıkılarak enfekte olması önlenebilir. Bir ilaçtır. Burada asıl önemli olan şey bazı ilaçların yemeklerden önce sıkılırsa lokal olarak ağrıyı kesmesidir ve yemek yemeyi kolaylaştırmasıdır. Bu anlamda sizlere Klorhex isimli ilacı önerebiliriz. Bu ilaç sayesinde de özellikle yemeklerden önce sıktığımızda aftın vermiş olduğu acı, yemek sırasında sizlerden uzak duracak. Böylece rahatlıkla yemeklerinizi yeme şansına da sahip olacaksınız. En iyi en etkili aft ilaçları denildiğinde en etkilerinden bir tanesi de aslında Farhex isimli ilaçtır.

Rahat kullanımının yanı sıra aynı zamanda da sizlere çok rahat bir sunum yapacaktır. Bundan sonra sizler de aft olması durumunda da herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Günümüzde aft için kullanılabilecek bu tarzda ilaçlar vardır. Gargaradan önce yine kullanabileceğiniz oral bir sprey ararsanız bu durumda Oralmedic sizlere çok kolay bir kullanımla birlikte sunulmaktadır. Ayrıca Aftoral Oral Sprey 20 mililitrelik yine aynı şekilde bir sprey olarak kullanılmakta ve yara tedavisinde çok iyi gelmektedir. Yani günümüzde artık aft oluşmasına rağmen sizler de çok rahatlıkla ağrısından ve acısından uzak durabilir ve istediğiniz sonuçları çok daha kısa sürede alabilirsiniz. Asıl önemli olan şey bir doktora görünerek aslında bu aftın oluşum sebebini de net olarak bilgisine sahip olmak olmaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.