Ağva Denizi Nasıl? Tehlikeli mi? Suyu Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Temiz mi?

Ağva Denizi Nasıl? ,Ağva Denizi Tehlikeli mi? Ağva Denizinin Suyu Sıcak mı? Ağva Denizi Soğuk mu? Ağva Denizi Dalgalı mı? Ağva Denizi Derin mi? Ağva Denizi Sığ mı? Ağva Denizi Temiz mi? Ağva Denizine Ailecek Gidilir mi?

Şile bölgesinde denize girilecek en güzel sahiller Ağva’da bulunmakta. Onlarca koy ve son derece güzel sahillere sahip Ağva da ailecek güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Özellikle denizi son derece muylu bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Fakat Tüm İstanbul halkının hafta sonunu burada değerlendireceğini unutmayın bu nedenle biraz kalabalığı göze almanız gerekecek. Doğa temiz hava ve deniz için günübirlik İstanbul tatili yapmak istiyorsanız Ağva tam size göre…

Ağva Denizi Nasıl?

Ağva’da bir çok bölgede denize girebilirsiniz. Neredeyse tüm sahilleri denize girmeye elverişli. Ağvada deniz şile denizi ile aynı özellikleri taşımakta. Ağva denizi temiz mi sorusunu sormaya bile gerek yok son derece güzel ve temiz bir denizi bulunmakta. Hatta bazı bölgeleri Ege ve Akdeniz bölgelerini aratmaz. Doğası temiz havası ve güzel denizi ile size güzel bir hafta sonu sunar. Ağva denizi tehlikeli mi sorusunun cevabı ise kesinlikle evet. Sadece Temmuz 15 ile Ağustos 15 günleri arasında dalga son derece azdır. Akıntı da tehlikeli değildir. Fakat diğer zamanlarda son derece dikkat edilmesi gereken bir denizdir. Denizde dalga yoksa bile bir anda dalga çıkabilir. Bu nedenle kesinlikle Ağvada boyunuzu geçen yere gitmemeniz gerekmekte. Bir çok bölgesinde cankurtaranlar olsa da maalesef çoğu zaman boğulma vakalarına  zamanında yetişememektedir. Ağva bölgesinde gezilecek görülecek çok fazla koy mekan ve tarihi alan mevcut. Ağva gezi rehberi  sayesinde ağvanın altını üstüne getirebilirsiniz.

Ağva Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Ağva denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ağva Denizi Tehlikeli mi? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı?

Ağva denizi sıcak mı? sorusunun cevabı ise hangi ayda gittiğinize göre değişmekte. Haziran ayında ortalama 22 ile 23 derece civarında olmakta. Temmuz ve Ağustos aylarında 23 ile 25 derece arasında değişmektedir. Denize girmek için elverişli bir su sıcaklığı vardır. Ağva denizi hemen derinleşmez. Özellikle bazı bölgeleri son derece sığdır. Fakat yinede tekrar uyarıyoruz boyunuzu geçen yerlere kesinlikle açılmamanızı kesinlikle öneriyoruz. Ağva’da çocuklarınızla denize girebilirsiniz. Fakat gözünüz üzerlerinde olsun ve kıyıdan kesinlikle uzaklaşmalarına izin vermeyiniz. Ağva plajları temizdir ve kum dan oluşur. Denizin içi de kum olduğu için rahatlıkla deniz terliği kullanmadan yüzebilirsiniz. Ağva denizi yüzme bilmeyenler için ise kesinlikle çok tehlikelidir. Bu nedenle yüzme bilmeyenlerin kesinlikle belini geçen bölgelere açılmamaları gerekmektedir. Ağva denize girilecek plajlar konusunda bir çok seçeneğiniz mevcut.

Ağva bölgesine ailecek rahatlıkla gidebilirsiniz. Genellikle gençler tarafından çok fazla tercih edilmez. Fakat tüm İstanbul bölgesinde olduğu gibi Suriyeli gençler bu bölgelere de akın etmeye başlıyorlar bu nedenle biraz rahatsız olabilirsiniz. Fakat bazı bölgeler aile harici almıyor bu bölgeleri tercih ederseniz rahat ve huzurlu bir tatil günü geçirebilirsiniz.

Bölgedeki en güzel koylardan olan Akçakese koyunu kesinlikle ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.