Aldara Krem Fiyatı 2024 , Ne İşe Yarar? Aldara Krem Krem Kullananlar ve Yorumları

Genital Bölge ve Anüs Bölgesinde Siğil Tedavisi için Kullanılan Aldara Krem Fiyatı 2024, Aldara Krem İşe Yarıyor mu,Aldara Krem Kullananlar ve Yorumları ,Aldara Krem Ne İşe Yarar, Aldara Krem Faydaları, Aldara Krem Nasıl Kullanılır? Aldara Yaşlanma Karşıtı , Kuru ve Çok Kuru Cilt ve Vücut Nemlendirme için Kullanılan Krem

Aldara Krem Nedir?

Aldara krem nedir? Aldara krem kişilerde genital bölgenin dışında oluşan siğillerin ve anüs çevresindeki siğillerin tedavisi için kullanılan tedavi yöntemidir. Ayrıca bu krem küçük çaptaki cilt kanserlerinin ve güneş hasarı sonucu oluşan pürüzlerin tedavisi için de kullanılmaktadır. Ciltte görülen bu lezyonlar genelde zararsızdır. Ancak tedavi edilmediğinde cilt kanserine neden olabilirler.

Aldara krem bağışıklık sisteminde problem olmayan kişilerde yüz ve saçlarında oluşan ve kabarıklığa sahip olmayan lezyonların tedavisinde de kullanılmaktadır. Güçlü bir ilaç olması nedeniyle doktor tavsiyesi haricinde kullanılması önerilmemektedir. Google üzerinde Genital Bölge ve Anüs Bölgesinde Siğil Tedavisi için Kullanılan Aldara Krem Fiyatı Nedir, Aldara Krem Ne Kadar, Aldara Krem Ne İşe Yarar, Aldara Krem İşe Yarıyor mu, Aldara Krem Ne İçin Kullanılır, Aldara Krem Kullananlar ve Yorumları, Aldara Krem Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut.

aldara-krem-en-iyi-sigil-kremi

Aldara Krem Ne İçin Kullanılır?

Aldara krem ne için kullanılır? Aldara krem, muadili olmayan bir üründür. Ürün iriğindeki güçlü etkenler vücutta oluşan siğillerin ve lezyonların giderilmesi için kullanılmaktadır. Genel olarak 3 tip kullanım alanı bulunmaktadır:

Bazal hücreli karsinom tedavisi

Bazal hücreli tümör tedavisi için tedavi uygulaması bulunmaktadır. Aldara krem 5 gün boyunca etkilenen bölgelere yaklaşık 1 cm olacak şekilde uygulanmaktadır. Tedavi süresi 6 haftadır. Hastalık derecesine bağlı olarak bir doktor belirtilen süreyi ayarlayabilir.

Aktinik keratoz tedavisi

Aktinik keratozlu “Aldar” kremi nasıl kullanılır? Aldara krem cilde günde bir kez, haftada iki kez uygulanan bir üründür. Kremin uygulandığı günler arasında 3-4 gün ara verilmesi önerilir. Maksimum etki, 16 haftalık ilaç kullanımından sonra elde edilir.

Genital ve perianal siğillerin giderilmesi

Bu durumda, Aldara krem şu şekilde kullanılır: krem, etkilenen cilde haftada üç kez günde bir kez uygulanır. Tavsiye edilen uygulama süresi 16 haftadır. Tedaviyi bırakmamak son derece önemlidir. Siğiller tamamen kaybolsa da Aldara krem sürülmelidir. Görüşler, şişliğin genellikle 8-10 hafta sonra kaybolduğunu göstermektedir.

aldara-krem-iser-yariyormu

Aldara Krem İçeriği Nedir?

Aldara krem içeriği nedir? Aldara krem içeriğinde yüzde 5 oranında imikomid bulunur. Bu bileşen vücudun savunma mekanizmalarının uyarılmasını sağlamaktadır. Aldara krem deride bulunan bağışıklık hücrelerine bağlanır. Bu sayede sitokin ismindeki savunma mekanizmasının çalışmasını sağlamaktadır.

Etken madde olan imikimod dışında E218 (metilhidoksibenzoat), E216 (propilhidroksibenzoat), streil alkol, setil alkol bulundurur. Aldara krem içerisindeki bu maddeler etken maddenin gücünü arttırır.

Aldara Krem Yan Etkileri

Hemen hemen tüm ilaçların istenmeyen etkileri vardır ve Aldara krem bir istisna değildir. Aldara krem yan etkileri aşağıdaki belirtilerle kendini gösterir:

  • Cilt reaksiyonları: sık sık kremin uygulandığı yerde ağrı ve kaşıntı görülür. Daha az sıklıkla eritem, enfeksiyon, erozyon, ödem, deskuamasyon ve nadiren  dermatit, kaşıntı, folikülit, egzama, ürtiker, eritematöz döküntü görülmektedir.
  • Periferik ve merkezi sinir sistemi: sık sık baş dönmesi, baş ağrısı görülür. Nadiren depresyon, sinirlilik, uykusuzluk, parestezi, kulak çınlaması, uyuşukluk görülmektedir.
  • Sindirim sistemi: sık sık karışıklık görülür. Nadiren karın ağrısı, kusma, ishal, iştahsızlık, kolon yaralanması, anal ağrı görülmektedir.
  • Üreme sistemi: Nadiren bakteriyel ve fungal enfeksiyon, vulvit, vajinit, herpes simpleks, ilişki sırasında ağrı, vajinada ağrı görülür.
  • Hematopoetik sistem: çok nadir durumlarda hemoglobinde azalma, mutlak nötropeni, trombositopeni, lökopeni görülmektedir.
  • Solunum sistemi: nadir olarak rinit, farenjit görüldüğü belirtilmiştir.
  • Kas-iskelet sistemi: nadiren artralji, bel bölgesinde ağrı görülür.
  • Yaygın hastalıklar: sıklıkla kas ağrısı, enfeksiyon, ateş, yorgunluk, grip benzeri semptomlar görülür.

Lokal yan etkiler olması durumunda krem ​​sabun ve su ile yıkanmalıdır. Bu ilaçla tedaviye cilt reaksiyonu alındıktan sonra devam edilebilir. Bu semptomların çoğu orta düzeydedir ve tedaviden sonra kaybolur. Bununla birlikte, herhangi bir yan etkiyi görüldüğünde doktora bildirilmelidir.

Aldara krem bir ilaç. Bu nedenle, ana aktif birey veya formülasyonun diğer bileşenlerinden herhangi biri olduğunda bileşen intoleransında kullanılmamalıdır. Ayrıca uzmanlardan gelen Aldara kremi uygulamak, bunu intravajinal olarak ve üretral ve intranal siğillerin tedavisi için doğrulamaktadır.

Aldara krem sullanılmadan önce aşağıdaki durumların varlığı veya yokluğu dikkate alınmalıdır:

  • İnsan immün yetmezlik virüsünün (HIV) pozitif reaksiyonu.
  • Hamilelik veya gebe kalma planlama dönemi.
  • Diğer ilaçların kullanımı.

Bu kremin hamilelik sırasında kullanımı çocuk üzerinde olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Kullanılmadan önce doktor tavsiyesi alınmalıdır. Emzirme döneminde ilaç kullanımına ihtiyaç varsa çocuk sütten kesilmelidir.

Aldara kremin çocuğun vücudu üzerindeki etkisine dair veri bulunmadığından, 18 yaşına kadar olan çocuklar için krem ​​uygulanmaması önerilmektedir.

Aldara Krem Faydaları

Aldara krem faydaları arasında genital siğiller (kondilom) için oldukça etkili bir krem olması bulunmaktadır. Haftada 3 kez uygulanması yeterli olduğundan hızlı çalışır ve kullanımı kolaydır. İlaç, rahatsız edici semptomları kısa bir süre sonra azaltır ve genital siğillerin 4 hafta içinde kaybolmasını sağlar. Aldara krem ayrıca yetişkinlerde yüzeysel bazal hücreli karsinom ve aktinik keratoz gibi durumları tedavi etmek için kullanılır.

Aldara Krem Kullanıcı Yorumları

Aldara krem kullanıcı yorumları oldukça olumludur. Ürün sorun odaklı bir kremdir. Bu nedenle genital siğil gibi bir sorun için kullanan kullanıcılar ürünün işe yaradığını görmektedir. Ürün doğru kullanıldığında etkisini gösterecektir.

Aldara krem doğru kullanılmasının yanında kullanım sonrasında doğru temizlik de yapılmalıdır. Kullanıcılar kullanım ve temizliğine önem verdiklerinde kısa sürede etki gördüklerini belirtmiştir. Ayrıca doktorun önerdiği süre boyunca kesintisiz kullanan kişilerde hastalığın tamamen geçtiği belirtilmiştir.

Aldara krem doktor reçetesi ya da kontrolü olmadan kullanılmamalıdır. Ayrıca beklenmeyen yan etkiler durumunda kişi acilen tıbbi müdahale almalıdır. Aldara kremin güçlü bir içeriğe sahip olduğu unutulmamalı ve doktorun önerdiği bölge dışında kullanılmamalıdır.

aldara-krem-etkisi

Aldara Krem Nereye, Nerelere Sürülür?

Aldara krem nereye, nerelere sürülür? Bir krem ​​kullanmadan önce kişi ellerini ve etkilenen cildini yumuşak bir sabunla yıkamalı ve iyice kurulamalıdır. Parmağını az miktarda ilaç bileşiminde hafifçe sıkmalıdır. Etkilenen bölgeye ince bir tabaka krem ​​sürülmeli ve tamamen emilene kadar hafifçe ovalanmalıdır.

Tedavi sırasında krem ​​(yaklaşık 6-10 saat) banyo yapmayı, duş almayı reddetmeli, su ile temastan kaçınmalıdır. Bu süreden sonra kremin sürüleceği yer hafif sabunlu su ile yıkanır.

Talimatlara göre, ilaç pansumanları yerine kullanılamaz. Kesinlikle gerekli olduğunda pamuklu gazlı bez bandaj kullanımına izin verilir.

Aldara krem tedavisi boyunca cinsel temastan kaçınmak tavsiye edilir veya yakınlıktan hemen önce banyo yapmak gerekmektedir. Aktif ilacın prezervatif aşınma direncini ve diyaframları azaltabileceğine dikkat edilmelidir. Ancak tedavi sırasında bu tür doğum kontrol yöntemleri uygulanmamalıdır. Alternatif doğum kontrol yöntemleri konusunda kişi doktoruna danışmalıdır.

Aldara krem diğer cerrahi veya tıbbi tedavi türlerinden sonra cildi iyileştirmek için kullanılmaz. Açık yara veya ülserli cilt olarak kabul edilen kısımları iyileşmeyi tamamlamadan düzeltmek için kullanılamaz.

Aldara Krem Etkisi Nedir?

Aldara krem etkisi nedir? Aldara krem hızla çalışır ve birkaç gün içinde ağrılı ve rahatsız edici semptomları giderir. Düzenli uygulama ile (haftada 3 defaya kadar) siğiller de küçülmeye başlayacak ve 8-12 hafta içinde genellikle tamamen yok olacaktır. Erkeklerin genital siğillerden kurtulmasının (ortalama 12 hafta) kadınlara göre (ortalama 8 hafta) biraz daha uzun sürebileceğinin farkında olmak önemlidir.

Aldara krem, genital siğiller ve iki cilt kanseri türü olan bazal hücreli karsinom ve aktinik keratozların tedavisinde iyi bir prognoz gösterir. Genital siğilleri olan 923 hasta üzerinde yapılan çalışmalar, plasebo ile tedavi edilen hastaların %3 ila 18’ine kıyasla, Aldara ile tedavi edilen hastaların %15 ila 52’sinde siğillerin tam iyileşmesinin bulunabileceği sonucuna varmıştır.

Bazal hücreli karsinom ile ilgili iki çalışmada, Aldara krem iyi bir etki göstermiştir. Özet sonuç, Aldara krem ile tedavi edilen hastaların %66 ila 80’inde tam iyileşme oldu, plasebo grubunda ise bu oran %0 ila 3’tü. İki doz sıklığı arasında fark yoktu.

Aktinik keratozlarda (solar keratoz olarak da adlandırılır), Aldara krem de iyi prognoz gösterdi. Bir veya iki tedavi küründen sonra, iki çalışmada Aldara ile tedavi edilen hastaların %54 ve %55’inde tam iyileşme görülmüştür, bu oran plasebo ile tedavi edilen hastalarda %15 ve %2’dir.

aldara-krem-fiyati-2021

Aldara Krem 2024 Fiyatı

Aldara krem 2024 fiyatı Temmuz ayı itibarıyla 611,89 Türk Lirası’dır. Aldara krem pahalı bir üründür. Ancak muadili bulunmamaktadır. Kullanıldığı alanlarda işe yarayan bu krem eczanelerde satılmaktadır.

Aldara krem fiyatının bir kısmının sigorta tarafından ödenmesi için cilt hastalıkları doktorlarından bir rapor alınması gerekmektedir. Sadece yüzeysel bazal karsinom tedavisi için kullanıldığında sigorta tarafından ödenmektedir. Aksi bir durumda kişi tüm ücreti kendi karşılayacaktır.

Aldara krem güçlü bir içeriğe sahiptir. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Ayrıca krem, çoğu eczanede reçetesiz satılmamaktadır. Kişilerin ürünü kendi kendilerine kullanmamaları önerilmektedir. Bir doktor önermediği müddetçe kullanımı ciddi hasarlara neden olabilir.

Yorumlar
  1. Dilnoza dedi ki:

    Kremi bulamiyorum

    1. G.GUVEN dedi ki:

      Merhaba bana ulaşın çok ucuzdan vereceğim ben kurtuldum hamd olsun kare kodu üzerindeki bantları dahi duruyor isterseniz ulaşın bana ggguven086@gmail.com meil atin elimde 2 düzüne var fazla hayrına vericem amin ecmain suanki fiyatı 365 tl

      1. Evren dedi ki:

        Bana gonderebilirmisiniz suan cok pahali ous ve alicak durumum yok korkuyorumda doktorum bu kremin ise yaracagini soyledi

      2. Evren dedi ki:

        Bana gonderebilirmisiniz suan cok pahali olmus ve alicak durumum yok korkuyorumda lutfen

      3. Erünsal dedi ki:

        Ben rica etsem sizden alabilirmiyiz?

      4. İrfan dedi ki:

        Almak istiyorum

      5. Ümran dedi ki:

        Merhaba krem hiç bir yerde yok size mail attim bana acil dönüş yapabilir misiniz lütfen

      6. İsmail dedi ki:

        Acilen bana lazım lütfen bana ulaşın 05366973541

    2. Mehmet dedi ki:

      Ben yeni aldım

  2. halis dedi ki:

    aldara kremin fiyatı nedir nasıl sipariş verebilirim

  3. Mehmet Ali dedi ki:

    Ben kızım için kullanma gerekiyor4ay dediler durumu yok yardımcı olursanız sevinirim

  4. Mehmet dedi ki:

    Ben alabilirmiyim 05354601668

  5. Mehmet Ali dedi ki:

    Slm ben alabilirmiyim durum yok tl05354601667

  6. aldara dedi ki:

    kremi bulamıyorum elinde olup satmak isteyen var mı

  7. Pk dedi ki:

    Merhaba kremi bulamıyorum ,nasıl ulaşabilirim