Almanya Vize Başvurusu, Ücretleri, Konsolosluk Adres ve Telefonu

Almanya Vizesi Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir ? Vize Ücretleri Harç Ücreti Ne Kadar? İstanbul , Ankara , İzmir Almanya Konsolosluklarına Nasıl Ulaşırım? Tüm Sorularınızın Cevaplarını Sizin İçin Araştırdık Haberimizde…

Ülkemizden Almanya’ya gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatlerini gerçekleştirebilmek için Almanya Vizesi almaları gerekmektedir. Almanya’ya gitmek isteyen Umuma Mahsus yani Bordo pasaport sahipleri Almanya’ya seyahat etmek için Almanya Konsolosluğu’na başvuru yapmak zorundadırlar. Fakat Almanya’ya seyahat gerçekleştirecek kişilerin pasaportlarında daha önceden çok girişli ve geçerli Schengen Vizesi bulunması durumunda, Almanya’ya giriş yapabilmeleri için gerekli olan Almanya Schengen Vizesi için başvuruda bulunmaları gerekmemektedir. Ancak diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yani yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaporta sahip olan vatandaşlar 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde Almanya Vize başvurusundan muaf tutulmaktadır.

Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Almanya’ya uzun süreli yani aile kurma oturum oluşturma gibi nedenlerden dolayı gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurularını doğrudan Almanya Konsolosluğu ve Almanya Büyükelçiliği’ne yapmak zorundadır. Fakat kısa süreli olan ve Almanya Transit Vize ve Almanya Schengen Vizesi olarak adlandırılan başvurularda Almanya Konsolosluğu doğrudan başvuru kabul etmemektedir. Bu yüzden bu kişiler başvurularını Almanya Konsolosluğu tarafından kurumlar, vize merkezleri ve turizm/ seyahat acenteliklerinden yapabilirler.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Almanya vizesi başvurularında ilk olarak Almanya Vize başvuru formu doldurmalı ve gerekli kurum tarafından ibraz edilmelidir. Bu vize başvuru formu Türkçe ve Almanca olarak iki dilde eksizsiz bir şekilde ve büyük harf kullanılarak doldurulmalıdır. Almanya Konsolosluğu başvuruda bulunacak vatandaşların seyahatlerinin amacını, seyahat masraflarının ödenme biçimini ve başvuru sahibinin Türkiye’ye geri döneceğine dair belgeler talep etmektedir. Başvuru yapan kişiler işlemlerinin sağlıklı ilerlemesi ve başvurularının onaylanması için bu belgeleri eksizsiz tamamlamalıdırlar. Başvurudaki diğer evraklar yapılacak seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir.

Almanya Tatil amaçlı vize için gerekli belgeler:
Almanya’ya tatil amaçlı gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan vatandaşlar vize başvurusunda bulunmak için kendi adına Almanya’da bir otel rezervasyonu ibraz etmesi ve aşağıdaki belgeleri eksiksiz tamamlaması gerekmektedir.

1=) En az 6 ay geçerliliği olan pasaport

2=) İki adet 3, 5×4, 5 boyutunda biyometrik fotoğraf

3=) Tam temkinli nüfus kayıt örneği

4=) Üzerinize ait tapuların fotokopileri

5=) Otel rezervasyon belgesi

Almanya Ticari Amaçlı Vize İçin Gerekli Belgeler:
Almanya’ya ticari amaçlı gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ticari vize başvurusunda bulunabilmek için Almanya’dan bir şirket veya fuardan adınıza gönderilmiş davetiye ve aşağıdaki belgeleri eksiksiz tamamlamalıdırlar.

1=) En az 6 ay geçerliliği olan pasaport

2=) İki adet 3, 5×4, 5 boyutunda biyometrik fotoğraf

3=) Tam temkinli nüfus kayıt örneği

4=) Şirket veya Fuar davetiyesi

5=) Üzerinize ait tapuların fotokopileri

Almanya Vizesi Randevusu Nasıl Alınır
Almanya vize işlemlerine başlamak içni öncelikle aşağıdaki konsolosluk numaralarından randevu almanız gerekmektedir. Daha sonrasında size verilen günde konsoloslukta gerekli evraklarla birlikte hazır olmanız gerekiyor.

Almanya Vize Ve Harç Ücretleri:
Almanya’ya vize başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar Almanya Konsolosluğu Vize Bölümüne 60 Euro ücret ödemek zorundadırlar. 12 Yaş altı çocuklardan ise Almanya vizesi için harç alınmamaktadır.
Almanya’ya 7 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 8 Euro
Almanya’ya 14 Güne Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 10 Euro
Almanya’ya 1 Aya Kadar Seyahat Sigortası Ücreti: 18 Euro

Almanya Konsolosluk Adresleri:

Almanya İstanbul Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Adresi: Gümüşsuyu Mahallesi İnönü Caddesi 34437 Beyoğlu/İstanbul
Telefonu: 0212 334 6100

Almanya İzmir Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Havuzbaşı Sokak No:1 35330 Balçova/İzmir
Telefon: 0232 488 8888

Almanya Ankara Konsolosluğu Adres Bilgileri:
Atatürk Bulvarı 114, 06690 Kavaklıdere Çankaya/Ankara
Telefon: 0312 455 5100

Almanya’ya Yapılan Seyahatlerde Kesinlikle Gezip Görülmesi Gereken Yerler:
Münih Oktoberfest, Frankfurt am Main, Heidelberg Kalesi ,Köln Katedral, Füssen Kalesi, Garmisch-Partenkirchen Kış Sporları Merkezi, Rothenburg ob der Tauber Kilisesi, Berchtesgaden Mağaralar, Cuxhaven Plaji, Lindau Deniz Feneri, Potsdam Şatosu,

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.