Araç Kaplama Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Araç Kaplama Muayeneden Geçer mi ? Araç Kaplama Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ? Araç Kaplama Muayene Sorun Çıkarır mı?

Araç Kaplama Muayeneden Geçer mi ?

Son dönemlerde çok fazla araçta gördüğümüz araç kaplama arabanıza son derece güzel bir hava katmakta. Özellikle modifiyeli araçlarda güzel bir görüntü sağlamakta. Tabi ki kaplamanın önemi araç boyalarında oluşan güneş yanıklarını engellemesi araç kaplama konusunda araç kullanıcıların kaplama yaptırmak için ilk tercihleri oluyor. Fakat gel gelelim kaplama işlemleri pahalı bir işlem ortalama 3.500 TL ile 15.000 TL arasında değişen fiyatlara yapılmakta. Peki gelelim en çok soruların başında gelen Araç Kaplama muayeneden geçer mi? Araç Kaplama muayeneye giderken çıkarılmalı mı? Araç Kaplamalı Araç Ağır Kusurlu mu Hafif kusurlu mu olarak muayeneden geçer?

Tüvtürk uzmanlarından Erkan bey bu konuda tüm detayları anlattı.

arac-kaplama-folyo-muayeneden-gecermi

Araç kaplama renginiz aracınızın boyası ile aynın renk ise yada boyanıza çok yakın ise rahatlıkla Tüvtürk araç muayenesinden geçmekte. Fakat aracınızın renginden farklı bir renk ise maalesef ruhsatınıza işlenmesi gerekmektedir. Bu işlem eskiden zor bir işlemdi fakat son zamanlarda çok kolaylaştı ve kolaylıkla ruhsatınıza ekletebilmektesiniz. Eski dönemlerde renk değişimi ve farklı renk kaplama için Ek 1 formu doldurulurdu ve Trafik tescile başvurmanız gerekirdi. Şimdi ise kaplama yapan firmaların bir çoğu bu işlem başvurularını kendi personellerine yaptırmakta. Bu sayede Araç muayenesinden rahatlıkla geçebiliyorsunuz. Renk değişikliği yaptığınıza dair faturanız ile birlikte notere giderseniz yeni Ruhsatınızı hızlı bir şekilde alabilirsiniz. Ayrıca aldığınız faturayı araç muayenesinde de yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Anlaşılacağı gibi eğer aracınızda aynı renk kaplama varsa aracınız araç muayenesinden sorunsuz olarak geçer. Fakat aracınızda orijinal rengi dışında bir araç kaplama varsa araç muayenesinden geçemezsiniz. Sadece ruhsata işli olan araç kaplamaları araç muayenesinden sorunsuz olarak geçmektedir. 

arac-kaplama-muayeneden-gecermi

Araç Kaplamanın Avantajları

Araç kaplamanın bir çok avantajı bulunmaktadır. Özellikle araç kaplandığında boyayı güneş ve dış etkenlere karşı korur. Ayrıca renk değişikliği içinde son derece kolay bir işlemdir. Aracın modifiyesi varsa genellikle mat kaplamalar özellikle kaput ve tavanda son derece iyi durmaktadır. Örneğin eski model araçlarda tavan ve kaput güneş yanıkları çok fazla olabilmektedir. Boyamak yerine bir çok araç sahibi aracını kaplama yaptırır. Bu şekilde hem aracın orijinalliği bozulmaz hemde farklı bir hava katar. Son yıllarda çok fazla araç kaplama firması türemiştir. Fakat bir çok kötü malzeme kullanmasından dolayı çabuk aşınmalar ve yıpranmalar olabilmektedir. Bu nedenle araç kaplama işlemlerini kaliteli firmalara yaptırmaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

arac-kaplama-muayeneden-hafif-kusurlumu-agir-kusurlumu-gecer

Araç Kaplama Cezası

Araç kaplamalar ruhsata işli ise herhangi bir cezai yaptırımı yoktur. Fakat bir çok kişi araçlarının ön kaputunu ve tavanını kaplama yaptırmaktadır. Bu gibi işlemlerde ruhsata işli değilse ceza işlemi uygulanabilmektedir. Hatta aracınız trafikten men bile edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.