Asgari Ücretle Çalışan İşçiler İçin Ev Kredisi Alma Yöntemi…

Asgari Ücret Alanların Ev Sahibi Olmaları Artık Hayal Değil… Asgari Ücret Alan Kişiler Nasıl Ev Kredisi Çekebilir Hangi Bankalar Kredi Veriyor… Hepsi Haberimizde…

Bankalar müşterilerine ve konut kredisi kullanmak isteyenlere ev kredisi verirken, Gelirinin nereden geldiği, ismi veya gelirin sınıfı değil ev kredisi kullanmak isteyenin gelir miktarına, gelirin düzenli olmasına bakmaktadır. Asgari ücretle çalışan kişi ev kredi alabilir mi ? sorunun cevabı olarak; Ev kredisi çekmek isteyenlerin asgari maaş almaları ev kredisi çekmelerine engel değildir. Temiz banka sicili, kredi kartı borcu olmaması yada düzenli ödeme yapması, her ay düzenli gelirinin olması yeterli olmaktadır.
Bankalar konut kredisi verirken öncelikle kullanılacak krediye bakarlar ,ardından kredi talebinde bulunan kişinin gelir düzeyini inerler. Eğer kullanılmak istenen aylık ödeme taksit tutarı ,aylık geliri sarsmayacak bir miktarda ise kredi onaylanma olasılığı yüksektir.Yani önemli olan sizin evi almak için kullanmakta istediğiniz konutun kredi tutarıdır.aylık gelirin genel olarak 3/1’ni krediye ayırmanız gerekmektedir. Kullanmak istenilen kredi tutarından hesaplanan aylık ödenmesi gereken taksit tutarı eğer bu oranı aşıyorsa kredi kullanmak zorlaşacaktır. Asgari ücretle çalışan kişi ev kredisi alabilir mi ? alamaz mı? diye soruyorsanız cevap kullanmak istediğiniz kredi tutarında ve sizin kredi notunuzda dır. Kredi notunuzu banka kartlarını kullanarak düzenli ödemeler ile yükselte bilmektesiniz.

Bankaya vereceğiniz otomatik ödeme talimatları sizin puanlarını da yükselme sağlamaktadır. Asgari ücretle çalıştığınız halde ek bir geliriniz var ise kredi taksit tutarının minimum iki katı kadar gelir elde edebiliyorsanız bu durumda ev kredi çeke bilmektesiniz. Bu durumda ev kredisi veren bütün bankalar araştırılmalı ve bankaların faiz oranları araştırmaları karşılaştırılmalıdır. Kredi için başvurmuş olduğunuz bankalardan herhangi biri size ayda elinize geçen gelir miktarı kadar kredi verse bile siz bu krediyi ödeyemeyecek durumdaysanız almamanız en doğru karar olacaktır. Asgari ücretle çalışan bir kişi de ortalama olarak aylık kredi taksiti maaşının yarısı olan bir kredi ürününü kullanabilir.

Asgari Ücretliye Kredi Veren Bankalar:
Asgari ücret alan vatandaşlara en uygun kredi 2016 yılı döneminde Akbank ve İng Bank tarafından verilmektedir. Kesinlikle bu 2 banka ile öncelik olarak görüşmenizi önermekteyiz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.