Avokado Nasıl Yenir? Avokado Faydaları ve Vitaminleri

Aslında Hayatımıza Banu Alkan Sayesinde Girmiş Bir Meyve Denilebilir. Banu Alkan Devamlı Tükettiğini Televizyonlarda Bir Dönem Her gün Belirtti. Peki Nedir Bu Avokado. Avokado Faydaları Zararları Neler , Avokado Nasıl Yenir, Avokado Nasıl Tüketilir? Tüm sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Avokado Nasıl Seçilmeli?

Öncelikle Avokado seçerken kesinlikle olgununu seçmelisiniz. Avokado yeşilini seçerseniz kesinlikle tatsız gelecektir. Ayrıca bu meyve olgunlaştıkça vitamini artan bir meyvedir. Kesinlikle olgun olan ve hafif yumuşak ve rengi koyu olan Avokado seçmelisiniz. Fakat şunu da hatırlatmamakta gerekir Avokado ‘yu hemen yemeyeceksiniz 2-3 gün bekleyecekse yeşil ve sertlerin den alabilirsiniz. Sert Avokado oda sıcaklığında 2-3 gün bekletilerek yenilecek kıvama gelir.
avokado-nasil-secilir

Avokado Nasıl Yenir?

Öncelikle ülkemizde son dönemlerde meşhur olan avokado şeftali meyvesinden çok bir farkı yoktur. Elinizle yada bıçakla ikiye ayırıp çekirdeğini çıkarıp yiyebilirsiniz. En kolay yöntem ise çekirdeği çıkardıktan sonra büyük yemek kaşığı ile kabuğun kenarından girerek avokadonun kabuğunu sıyırabilirsiniz.Ayrıca Avokado meyvesinin salatası da çok güzel olur. ince ince dilimleyip salatanızın içine katabilirsiniz. Son derece güzel bir tat verir. Ayrıca yoğurdun içine ince ince dilimleyerek te tüketebilirsiniz. Son olarak ta bu meyve fırında da pişe bilmektedir. 120 derecede 30 40 dk pişirip tüketebilirsiniz. Ceviz Sarımsak ve zeytinyağı ile ezilmiş Avokadoyu karıştırırsanız muhteşem bir Avokado ezmesi yapabilirsiniz.Ayrıca avokado çorbası da İngilizler tarafından son derece beğenilen bir çorba çeşididir.

Avokadonun Faydaları Nelerdir ?

Avokado; yeşil yapraklı, iri çekirdekli, yenilen kısımları açık yeşil olan ve Akdeniz ikliminde yetişen bir meyvedir. Yağ ve protein açısından zengin olan meyvenin enerji değeri de oldukça yüksektir. Bir çok vitamin ve mineral içeren, besin değeri yüksek bir yiyecektir.
Toksit maddeleri etkisiz hale getirir. Böylece cildin yaşlanmasına engel olur. Yaşlılıkla birlikte gelen hastalıkları da önlemeye yardımcıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirici özellik içerir. Kabızlık şikayeti olan kişiler avokado tüketerek bağırsaklarının çalışmasına yardımcı olabilir. Kalp ve damat sağlığı açısından da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Cilt sağlığı konusunda etkilidir. Cildin yenilenmesini sağlar. Ciltte oluşan yaraların kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Tam bir antioksidandır. Vücuttaki zararlı organizmaların dışarı atılmasını sağlar.
Yeterli derecede besin almayan kişiler, avokado tüketerek vücutlarının ihtiyacı olan besinleri ondan karşılayabilirler.
Üreme sistemi konusunda rahatsızlığı olan kişilerin avokado tüketmesi tavsiye edilir.
Kötü kolesterolü düşürücü etkisi vardır ve kalp dostudur.
Kalp ve damar sağlığını koruyarak, damar tıkanıklığı ve daralmalarının önüne geçer.

Tüketilen diğer meyvelere göre protein içeriği daha fazladır.
Egzama ve sedef rahatsızlığı olanlar avokado tüketmelidir. Avokado cildi nemlendirir ve yatıştırır.
Avokado yerken hiç bir korkunuz olmasın. Çünkü 100 gram avokado 165 kaloriyle eşdeğer.
Anemi rahatsızlığı olan kişiler avokado tüketerek bu durumun önüne geçebilirler. Avokado, demir açısından oldukça zengin içeriğe sahiptir.
Avokado; A, B1, B2, B3, B6, E, C ve K vitaminlerini içerir. Demir, potasyum, fosfor, magnezyum, çinko ve kalsiyum gibi mineraller açısından da oldukça zengindir.
Kandaki kırmızı kan hücrelerinin üremesine yardımcı olur. Kandaki alkali seviyesini korur.
Seratonin hormonu içermesi de çok güzel bir meyve olduğunun kanıtıdır. Seratonin; mutluluk hormonu olarak adlandırılır. Yani avokado vücut sağlığınızı iyileştirirken ruhunuza da iyi gelecektir. Avokado tüketen kişi daha dinç ve hareketli olur. Üzerindeki olumsuzluk yaratan rehavetin kalkmasında faydalıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.