Ayakkabı Kokusu Nasıl Giderilir? Basit ve Kolay 5 Yöntem ve Tavsiyeler

Günümüzde Özellikle Kış Aylarında Botların ve Ayakkabıların İçinin Kötü Kokması Bazen İnsanları Zor Durumlarda Bırakabiliyor. En Çok Spor Ayakkabı ve Botlarda Bu Sorun Yaşanmaktadır. Sizler İÇin Basit Ucuz ve Kolay Yöntemleri Araştırdık …Özel Haberimiz…

Kış aylarının başlarında ya da yaz aylarının başlarında genellikle herkesin büyük sıkıntılarından biridir ayakkabılardaki kötü koku. Aslında ayaklarınız kokmasa da sabah saatlerinden itibaren ayakkabı çevrenizden bir koku yükselmeye başlar. Bu koku zaten ayakkabınızın içinde olan bir kokudur ve ayağınızla alakası yoktur. Fakat ayağınızda 1-2 saat içinde kokmaya başlar ve çok kötü bir hal alır. Şirketlerde çalışan personeller için çok büyük sıkıntıdır hele ki aynı ortamda çalışma arkadaşlarınız varsa…

Kötü Ayakkabı kokusunun en büyük sebeplerinden biri çoraplardır. Genellikle naylon olan çoraplar çok fazla koku yapar. Ayrıca aynı ayakkabının üst üste giyilmesi de ayakkabının kokusunu arttırır. Bu nedenle özellikle kışın botun içindeki kötü kokuyu gidermek için 3 günden fazla üst üste giymemek gerekmektedir. Ayrıca spor ayakkabıların kokusunu da gidermek için kesinlikle 2 günden fazla üst üste giyilmemelidir.

bot yada spor ayakkabılar içinde bulunan tabanlıkların temiz ve kokmadığına da dikkat edilmelidir. Tabanlık çok uygun fiyatlara neredeyse marketlerde bile artık satılmaktadır. Senede 1 defa değiştirilmelidir.

Sadece erkeklerin değil aslında bu sorun tüm herkesin problemidir. Bir çok bayanın da maalesef ayakkabısı koka bilmektedir. Bu gibi durumlarda doğal çözümler ile çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Bot ve Spor Ayakkabılardaki Kötü Kokuları Gidermek İçin Yöntemler

1 ) Talk Pudrası Çözümü
bebek-pudrasi-ile-ayakkabi-kokusu-giderme

Aslında dünya üzerinde en çok kullanılan çözüm yöntemi Talk Pudrasıdır. Talk Pudrasının en büyük özelliği kötü kokuları emerek hapseder. ve koku oluşumunu engeller. Bot yada spor ayakkabınızın içine gece bir miktar serpip tüm iç kısmına yaydırın. ve sabah fırça yada kuru bir bez yardımı ile temizleyin. Kötü kokuların kaybolduğunu göreceksiniz.

2. Sodyum Bikarbonat Çözümü
sodyum-bikarbonati-ile-ayakkabi-kokusu-giderme

Sodyum bikarbonat günümüzde neredeyse her şeye iyi geliyor. Köfteye ekliyorsunuz tadı güzelleşiyor. Suya ekliyorsunuz PH derecesi artıyor. En büyük özelliklerinden biri ise ayakkabıların kokusunu alması. İçindeki bileşenler ayakkabı içindeki kokuyu hapsedip temizliyor. Uygulaması ise çok basit gece yatmadan önce ayakkabınızın için Sodyum bikarbonat dökün ve iyice yaydırın. Sabah temizleyin. Kokunun yok olduğunu göreceksiniz. Sodyum bikarbonat ‘ eczanelerde bulabilirsiniz.

3 ) Lavanta Filizi İle Koku Yapan Bakterilerden Kurtulmak
lavanta-filizi-ile-ayakkabi-kokusu-giderme

Lavanta filizi güzel koktuğu gibi kötü kokuları da hapseder ve koku yapan bakterilere karşı inanılmaz etkilidir. Kokan boy yada spor ayakkabınızın içine bir miktar lavanta filizi  geceden koyarsanız sabaha ayakkabınız ilk günkü gibi koktuğunu göreceksiniz.

4 ) Limon Portakal Mandalina Kabuğu Çözümü
limon-portakal-kabugu-ile-ayakkabi-kokusu-giderme

Limon ve Portakal kabuklarını genelde çöpe atsak ta bu turunçgillerin kabuklarının en büyük özelliği kokuyu çekip bulunduğu yeri temizlemesidir. İçindeki asidik maddeler koku bakterilerine karşı çok etkilidir. ve geceden ayakkabınızın içine koyarsanız sabah tertemiz bir şekilde ayakkabınızın kokusuz olduğunu görürsünüz.

5 ) Çay Ağacı Yağı

cay-agaci-yagi-ile-ayakkabi-kokusu-giderme

Aslında muhteşem bir yağdır. Onlarca faydası bulunmaktadır. Bunlardan biride kötü kokuları yok etmesidir. Haftada 1 kere ayakkabılarınızın içine 2 damla çay ağacı yağı damlatmanız yeterlidir. Kolay hızlı ve ucuz ayakkabı kokusu giderme çözümüdür.

Yukarıdaki anlatılanlara ek olarak alacağınız ayakkabının derisinin kaliteli olmasına ayağınıza tam oturmasına dikkat edin. Ayağınıza tam oturmayan ayakkabılar içinde ayaklarınız hareket ettikçe daha fazla bakteri üretecek ve koku salacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.