Ayvalık Denizi Nasıl? Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Temiz mi?

Ayvalık Denizi Nasıl? Ayvalık Denizi Suyu Sıcak mı Soğuk mu? Ayvalık Denizi Dalgalı mı? Ayvalık Denizi Derin mi? Sığ mı? Ayvalık Denizi Temiz mi? Ayvalık Denizi Taş mı Kum mu?

Tüm yıl çalıştınız ve güzel bir tatili hak ettiğinizi düşünüyorsanız ayvalık sizin için çok güzel bir tercih olabilir. Özellikle Rakı Balık sevenler için kaçınılmaz bir tatil beldesi. Ne demişler “Rakı Bakıl Ayvalık”. Ayvalık bölgesinde bir çok denize girilecek sahil bulunmakta. Bunların başında Sarımsaklı ,Altınsu ve Badavut gelmekte. Genel olarak Ayvalık merkezde denize giren fazla göremezsiniz. Özellikle Cunda Adası deniz sevenler için iyi bir tercihtir. Ayvalıkta ayrıca bir çok ünlünün yazlığıda bulunmakta Hülya Avşar , Seda Sayan, Ata Demirel, Sezen Aksu ve daha sayamadığımız bir çok ünlünün yazlıkları ayvalık bölgesindedir. Tabi ki bu kadar çok tercih edilmesinin ilk sebebi tertemiz pırıl pırıl suyu ve ince kumlu plajları.

Ayvalık Denizi Nasıl?

Gelelim ayvalık bölgesinde daha önce denize girmemiş denizin nasıl olduğunu merak edenleri aydınlatmaya. Ayvalık bölgesindeki tüm denize girmeye elverişli alanları neredeyse birbirinin aynısı. Ayvalık denizinin sahilleri öncelikle ince kumlardan oluşur. ayağınızı rahatsız edecek taş yada çakıl bulunmaz. Özellikle sarımsaklı ve badavut bölgeleri ince kumdan oluşuyor. Aslında Ayvalık denizinin tek kötü yanı var diyebiliriz. Ayvalık denizi suyu biraz soğuktur. Ege bölgesinde aslında doğal olan bir durum. Tabi ki dondurucu bir sudan bahsetmiyoruz fakat Marmara ve akdeniz bölgesine göre su 2-3 derece daha soğuk olmakta. Fakat Temmuz Ağustos aylarında giderseniz su rahatsız etmeyecek soguklukta oluyor. Ama haziran ve eylül aylarında su biraz soğuk. Soğuk deniz sevmiyorsanız tatil planı yaparken bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ayvalık Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Ayvalık denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ayvalık denizi sığ bir denizdir. Neredeyse 100 metre kadar açılsanız bile su belinizi zar zor geçer. Sonrasında ise derinleşir. Çocuklu aileler için son derece uygun bir bölgedir.Sahil bölgelerinde çocuklar rahatlıkla yüzebilir oynayabilir herhangi bir tehlikesi yoktur.

Ayvalık denizinin tuz oranıda son derece iyidir. Yüzmeye elverişlidir. Rahatlıkla denizin içinde gözlerinizi yanmadan açabilirsiniz. ayvalık bölgesi biraz fazla rüzgar almaktadır. Heleki firtınaları meşhurdur. Özellikle mayıs ayında ve ekim aylarında tatil düşünüyorsanız hava durumunu iyi takip etmeniz gerekiyor. Rüzgar nedeniyle bazen Ayvalık denizi dalgalı olabiliyor. Fakat özellikle öğleden önce temmuz ağustos aylarında sabahları çarşaf gibi denizde yüzebilirsiniz. Sadece öğleden sonraları hafif dalga olabilmekte.

Ayvalık bölgesi denize girmek için en elverişli bölgelerden biri. Ayrıca Ayvalık bölgesindeki otellerde diğer bölgelere göre son derece uygun fiyatlarda. Özellikle kış aylarından erken rezervasyon ile çok daha uygun hale getirebilirsiniz. Belediye maalesef sahilleri otellere kiralamış durumda. Fakat havlunuzu alıp istediğiniz yerden rahatlıkla denize girebilirsiniz yada şezlong şemsiye kiralayarak denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Ayvalık bölgesi genellik orta gelirli kesim tarafından tercih edilmekte. Ayrıca çok sayıda bulgar roman kafilelerine denk gelebilirsiniz. tercih edebileceğiniz oteller ise : Berk Otel , Zentinci Resort Otel, Muzo Otel , ve bölgenin tek 5 Yıldızlı oteli olan Grand Temizel Oteli tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.