Balık Kızartırken Evin Kokmaması En Garanti Denenmiş Yöntem

Balık Pişirirken Koku Nasıl Önlenir? ,Balık Kızartırken Evin Kokmaması İçin Ne Yapmalıyız? Balık Kokusu Nasıl Giderilir? Kış Aylarının Gelmesiyle Balık Mevsimi de Geldi… En Büyük Dert Balık Kokusu… Balık Kokusundan Kurtulmak İçin Özel Yöntemler

Balık kızartırken evin kokmaması için ne yapmalıyız? Kış ayların gelmesi ve balık sezonunun açılması ile evlerden balık kokuları yükselmeye başladı. Bu sene balık bol olacağı için bol bol balık kızartmaları sofralardan eksik olmayacak. Fakat balık kızartırken ev hanımların en büyük korkusu ise balık kızartma kokusu.  Aslında bir çok insan bu koku nedeniyle bu muhteşem balık tadından uzak durmakta. Hele ki mutfağınız iyi havalandırlamıyorsa.

 

Öncelikle balık kızartırken kesinlikle aspiratör ve camların açık olması gerekmekte. Güzel havalandırılan bir evde balık kokusu fazla rahatsız edici olmaz. Çok kısa sürede evden çıkar.

Öncelikle balıklarınızı kesinlikle mısır unu ile bulamalısınız. Çoğu kişi balıkları normal buğday unu ile bular. Fakat normal un balığı daha fazla kokmasını sağlamaktadır. Ayrıca balık kızartmasının tadı da mısır unu ile çok daha güzel olacaktır.

Balık kızartırken tavanızın yanında hoş kokulu bir mum yakmanız balığın ağır kokusunu bir nebze azaltacaktır. Değişik kokulu mumlar yakarak balık kokusunu azaltabilirsiniz. Ayrıca bir tütsüyü de mutfağınızda yakarsanız balık kokusu yerine hoş bir koku olacaktır.

Ayrıca balık kızartırken yağın içine 2-3 dilim limon dilimi koyabilirsiniz. Bu sayede balığın kokusunun yayılması azalacaktır. Balık kokusunu alan diğer yöntemler ise kızgın yağınızın içine defne yaprağı koyabilirsiniz.

Ayrıca en son bir balıkçı arkadaşımızdan aldığımız bir yöntemi de denedik ve balık kızartırken kokuyu önleme konusunda son derece başarılı sonuç aldık. Öncelikle çamaşır yumuşatıcısını bir cezveye bir parça döküyoruz. Hafif sulandırıyoruz ve balık pişirdiğimiz tavanın yanında kısık ateşle ısıtıyoruz. Kesinlikle balık kokusu yerine yumuşatıcınızın kokusunu almaya başlayacaksınız.

Yorumlar
  1. Yıldız güzel dedi ki:

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ev gerçektende balık kizartirken kokmadi.