Banka Borçlarından, Kredi Kartı Borçlarından Kurtulma Yöntemleri

Günümüzde Borçsuz İnsan Bulmak Zor. Türkiye’nin Neredeyse %70’inde Kredi Kartı Borcu, Banka Borcu ,Kredi Borcu Bulunmaktadır. Peki Bu Borçları Nasıl Çevirebilirsiniz… Bu Borçlardan Nasıl Kurtulursunuz? Ayrıntılar Haberimizde…

Kredi kartı ya da kredi ödememiz olsun, bunlar belirtilen vadelerde ödenmesi gereken borçlardır. Bu nedenle, günlük hayatımızı planlarken, gelir gider durumumuzu en iyi şekilde yapmak ve bu konuda gerçekçi davranmak, borçlu olunan dönemi zarar görmeden atlatmamızı sağlayacaktır. Bu dönemdeki harcamalar daha dikkatli yapılabilir. Öncelikli soru; “ gerçekten ihtiyaç ve zorunluluk mu ” olmalıdır. Eğer gerçekten acil bir durum yoksa daha sonraki bir zamanda alınmak üzere ertelenebilir. Bu gibi konulara dikkat etmek, borçların ödenebilirliğini sürekli kılacaktır. Bu da, banka gözünde, güvenilir, borcuna sadık müşteri profili oluşmasını sağlar. Bu düzenli ödemeler sayesinde de kredi notu daha yüksek seviyelere ulaşır.

Banka Borcundan Kurtulma:

Bankaya borçlu olma durumu; kredi kartı ve kredi kullanımından oluşmaktadır. Ve aksi belirtilmediği müddetçe ( geri ödemesi ertelemeli kredi kullanımı gibi ), bunların geri ödemeleri aylık olarak gerçekleşmektedir. Geri ödeme miktarında kredi kartı için; toplam borcun asgari ödemesi esas alınırken, kredide, istisnai durumlar haricinde önceden belirlenmiş sabit miktarda aylık ödeme yapılmaktadır. Bu ödemelerin yapılmasında güçlüklerle karşılaşılıyorsa, kredi ve kredi kartı borçlarının temizlenmesini daha kısa süreçte tamamlayabilecek alternatifler bulunabilir;

  1. Kredi kart borcunu kapatma: Kredi kartlarında bileşik faiz ( toplam borç üzerinden uygulanan faiz ) uygulaması olduğundan, sürekli asgari ödeme limitlerinde ödeyerek bu borcu kapatma süreci uzun ve zorlayıcı olabilir. Birden fazla kredi kartında durum oldukça aleyhimize çalışabilir. Bunun için, faiz oranı daha düşük bir ihtiyaç kredisi alarak kredi kartlarına ait borçlar kapatılıp, daha uzun vadede ve bütçeye uygun geri ödeme miktarlarında bireysel kredi ödemesi yapılabilir.
  2. Kredi borcunu kapatma: Kredi ödemelerinde sıkışıklık yaşanması durumunda, bu borcu kapatmak için ancak bir birikim sahibi olmak gerekebilir. Bu durumda erken ödeme yaparak kalan borç daha da düşürebilir ve aylık geri ödeme süreci sonlandırılabilir. Eğer böyle bir imkan yoksa ancak ilgili banka ile görüşülerek, borcun yeniden yapılandırılması, bütçenize göre aylık ödemeler yapılması sağlanabilir. Ya da faiz oranlarında, kredi kullanımı sonrası düşüş yaşanmışsa, krediye uygulanan faizin de düşürülmesi talep edilebilir. Eğer banka bu şekilde bir uygulamaya gitmiyorsa ve mümkünse, kalan toplam borç için daha düşük faizli yeni kredi çekilip ilk kredi borcu kapatılabilir. Yeni kredi, yine aynı şekilde aylık olarak ödenmeye devam eder ancak borçlanma maliyeti daha düşük olacağından bu durum lehinize olacaktır.

Banka Borcu Nasıl Ödenir:

Banka borçlarının ödenmesinde, ilgili kredi kartı ekstre dönemi ya da kredinin alındığı dönemdeki şartlar esas alınmaktadır. Bu nedenle, banka borcu gerçekleşmeden önce bu kuralların ve ödeme miktarı ya da oranlarının iyi araştırılması, gelir ve gider durumuyla karşılaştırılması, ileride olabilecek zorlukları yaşamamak adına önemlidir. Yine de bu tip sorunla karşılaşıldığında, bankaya ödeme yapmamak yerine, birebir görüşerek, alternatif çözümler oluşturulmalıdır. Bu; borcun yeniden yapılandırılması ya da yeni ama daha düşük faizli bir krediyle kapatılması gibi şekillerde sağlanabilir. Ancak en önemlisi, borç ödeme dönemlerinde zorluk yaşamamak için; kişisel ya da aile bütçesinin akılcı şekilde kullanılması en sağlıklı yoldur.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.