Başkanlık Seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Karşısına Hangi İsimler Çıkarılabilir?

2019 Başkanlık Seçimlerinde CHP- MHP -HDP Başkanlık Adayı Kim Olacak? Her Parti Farklı Bir Aday mı Gösterecek Yoksa Tek Adayda mı Karar Kılacaklar? Başkanlık Seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ın Karşısına Kim Gelirse Çıkarılabilir? Hangi İsimler Başkanlık İçin Aday Olma İhtimali Var? Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

16 Nisan 2017 itibariyle Referandumdan Evet çıktı ve Başkanlık sistemi ülkemizin yeni yönetim şekli oldu. Tabi ki Başkanlık denildiğinde Türkiye’nin yarısı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk aday olarak görmekte. Hem çok sevilmesi hemde milyonlarca gönülden bağlı bir kitleye sahip. Ak Partinin Başkanlık seçimlerindeki 1 Numaralı Adayı. Normal şartlarda Kasım 2019 yılında Başkanlık ve Milletvekili seçimleri yapılacak. Ak Partinin adayı zaten belli. Peki CHP MHP HDP yada halk ortak bir aday çıkarabilecek mi?

Aslında en büyük sorunda bu 3 Muhalefet partisinin uzlaşabileceği tam bir aday maalesef şimdilik görünmemekte. CHP önerdiklerini MHP kanadı sıcak bakmamakta. MHP önerdiğine HDP nin tamamı CHP ‘nin ise Bir kısmı desteklememe ihtimali yüksek. Adayın sadece parti üyesi biri olması da gerekmemekte.Yeni anayasada 100.000 imza ile Başkanlık için aday olunabilmekte.

Aday gösterilecek kişinin Tüm halkları kucaklayacak biri olması gerekiyor. Tabi ki birazda bilindik biri olmalı. Bu kriterlere uygun düşündüğümüzde akla fazla kişide gelmemekte.

baskanlik-adaylari

Yeni başlanlık seçiminde AK Partinin adayı Recep Tayyip Erdoğan olacağı kesin. Peki diğer partiler kendi adaylarınımı gösterecek yoksa tek bir adayda mı  birleşecekler. Bunu zamanla görücez. Fakat en doğrusu tek adamda birleşmek olacaktır. Meclis kulislerinde konuşulan söylentilerden çıkarabileceğimiz Başkan Aday tahminleri ise söyle;

Sinan Oğan : MHP ve CHP tabanından rahatlıkla oy alabilir.AKP ‘den de oy alma ihtimali var.  Fakat HDP tarafı kesinlikle karşı çıkar.

Meral Akşener : MHP ve CHP tabanından rahatlıkla oy alabilir. Yine HDP tarafından oy alamaz.

Ümit Özdağ : MHP ve CHP tarafından benimsenir. Hatta AKP içinden bile oy alabilir. HDP kesinlikle desteklemez.

Hikmet Çetin : Kürt asıllı olması nedeniyle HDP destekler . CHP tarafından da destek görür. Fakat MHP tarafından sıkıntı olabilir.

Yılmaz Büyükerşen : Sevilen ve sayılan bir kişilik. Tüm partiler Sıcak bakabilir.

Abdullah Gül : Tekrar aday olursa Tüm partilerden oy alacaktır.

partilerin-baskanlik-adaylari-

İlker Başbuğ:  Askeri kimliği nedeniyle HDP tarafından oy alamaz. Fakat MHP ve CHP destekleyebilir.

Ali Babacan : AKP içerisinden çok zor olsa da Başkanlık için en ideal adaylardan. AKP CHP MHP ve HDP den oy alabilir. Tabiki çok zor bir ihtimal.

Mansur Yavaş: CHP ve MHP den rahatlıkla destek alır. Hatta AKP’den bile fire verdirebilecek biri. Fakat MHP kimliği ile HDP tarafından desteklenmez.

Rıza Türkmen : Aslında CHP MHP ve HDP nin birleşeceği bir adaydır. Geçmişi ve Siyasi ahlakı son derece düzgündür.

Mustafa Sarıgül: Hakkında olumsuz yorumlar olsa da 3 partiyi de birleştirebilecek adaylardan bir tanesi.

Metin Feyzioğlu : CHP ve MHP saflarından rahatlıkla oyları alabilecek biridir. AKP oylarından bile alabilir. HDP ile herhangi bir sıkıntı yaşamaması HDP tarafından da desteklenmesini sağlayabilir.

Yukarıdaki isimler tamamen kulislerde konuşulan ve ihtimali olan kişilerdir. Hiç birinin şu anlık böyle bir tercihi yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.