Bel Ağrısı Geçiren En Etkili ve Mideyi Rahatsız Etmeyen Yan Etkisiz İlaçlar

Bel Ağrısını Ülkemizde neredeyse Her 10 Kişiden 6 ‘sı Çekmekte… Bel Ağrısını Geçiren En Etkili İlaçlar Neler? Mideye Rahatsızlık Vermeyen Bel Ağrısı İlaçları Neler? Bel Ağrısında En Çok Hangi İlaç Kullanıyor ? Gibi Bir Çok Sorunun Cevabı Özel Haberimizde…

Bel ağrısı, günlük hayatımızda sıklıkla yaşadığımız, birçok dikkatsiz hareket veya yanlış oturma ve yürüme sonucu meydana gelen geçici veya kronik rahatsızlıktır. Bununla birlikte bazı hastalıklarında bel ağrısına neden olduğu bilinir. Yaptığımız araştırmalarda bel ağrısına neden olan başlıca problemleri sıralamak gerekirse; erkeklerde arka ceplerde cüzdan taşıma, işyerinde veya araçlarda bel destekli yastık kullanmama ve kötü döşemelerden dolayı demirlerin belimize batması, ısınmadan spor yapmak, belimizi gerekli egzersiz yapmadan sıklıkla kıtlatmak, yanlış uyku pozisyonu, belimizin rüzgara maruz kalması, dengesiz yük kaldırmak, bilinçsiz ani hareketler olarak ifade edilmektedir. Bel ağrısını geçirmek için bel bölgesine kalas ile vurma, hastanın asılıp gerdirilmesi vb. gibi yapılan yanlış tedaviler hastalığı tedavi etmek yerine daha kalıcı hasarlar bırakmaktadır. Bel Ağrısını Geçiren İlaçların isimlerine değinecek olursak;

en-iyi-bel-agrisi-ilaci-aprol-fort

APROL FORT 550 MG

Bilim ilaç kozmetik ünvanlı firmanın ürettiği bu ilaç bir çok ağrılarda etki ettiği gibi bel ağrısında da hastaların en çok tercih ettiği ilaçların başında gelir. Bu ilacın özelliği 45 dakika gibi kısa sürede etki etmesi ve en az 1 gün gibi uzun bir sürede tedaviyi tamamlayıp, hastanın tekrar ağrı çekmesini önlemesidir. İçindeki bazı maddeler mide problemlerine neden olduğu için APROL FORT Hekimlerin yazdığı ilaçların başında gelmez veya mide koruyucu ilaçlarla kullanılması tavsiye edilir. İlacın belli başlı yan etkileri şunlardır; Mide bulantısı, kusma, uyku düzeni bozukluğu ve nadir olarak ta depresyon halidir. Bu tarz Bel Ağrısını Geçiren İlaçların ağrı kesmesinde sinirleri ciddi uyardığı için kısa süreli depresyon hali ve uyku düzeni bozulması normaldir.

en-iyi-bel-agrisi-ilaci-dolorex

DOLOREX 50 MG

 Abdi İbrahim ilaç pazarlama unvanlı firmanın ürettiği Dolorex, Doktorların bel ağrısına tedavi amaçlı sıklıkla yazdığı ilaçların başında gelir. Diğer ilaçların aksine bu ilaç tok karnına değil aç karnına alınır. Diğer ilaçlarda görünen mideyi yakma, mide bulantısı gibi şikayetler bu ilaçlarda görünmez. Yalnız alerjisi olan kişilerde, deri çatlaması, derinin pul pul dökülmesi,  idrarda yanma ve idrar rengini değiştirme, böbreklerde bazı problemler meydana getirebilir. Bu ilacı içindeki etken maddeleri sebebi ile asla aspirin ile kullanmamanızı tavsiye ediyoruz! ilaç antiafelemuar olması sebebi ile bel fıtığı ve l3+l4 disk problemi tedavisinde de sıklıkla kullanılır.

en-iyi-bel-agrisi-ilaci-salazopyrin

SALAZOPYRIN 500mg

Uzun süren tedavisi zorlaşmış bel ağrılarında kullanılan bel ağrısı ilacı Salazopyrın olarak sizlere tavsiye edilir. Salazopyrin, sabah akşam tok karnına 3 ay süre ile alınır, 3 ay sonra kronikleşmiş bel ağrısına gözle görülür etki ederek, özellikle gece ağrılarının tedavisine yardımcı olur. Salazopyrin,  etken maddesinde sülfolazin barındırdığı için deri problemleri, bağ dokusu problemleri ne sebep olabilir. Bu ilacın mutlaka doktor kontrolünde ve mide koruyucu ilaç ile birlikte kullanılması tavsiye edilir. İlacı kullanmadan önce mutlaka alerji testi yapılmalıdır. Bu ilacı antibiyotik ile birlikte kullanmak kalıcı problemlere neden olabilir. İlaç kullanıma başlarken 1 hafta süresinde günde sabah akşam 1 tablet, ilk aydan sonra sabah akşam 2×2 tablet kullanılması tavsiye edilmektedir.

en-iyi-bel-agrisi-ilaci-endol

ENDOL SPOZİTUVAR

Deva ilaç pazarlama ünvanlı firmanın ürettiği ENDO SPOSİTUVAR, indometazin etken maddeli ağrı kesici ve romatizmal rahatsızlıkları tedavi edici ilaçların başında gelmektedir. Bu ilaç rektal yolla alınan fitil formunda bir ilaç olması sebebi ile mide probleminiz var ise önceden doktorunuza belirtip kullanılması gereken bir ilaçtır. Bu ilaç kronikleşen ve ya normal bel ağrısından fazlasını çekenlere doktorlar tarafından tavsiye edilir. Bel ağrısı tedavisinde günde 1 kere kullanılması tavsiye edilir daha şiddetli ağrılarda ise sabah akşam 1 adet kullanılması tavsiye edilir. Endol, hastalarda uyku bozukluğu, göğüslerde büyüme ve sertleşme, yorgunluk, depresyon, rektal kanama, mide kanaması gibi yan etkilere neden olabilir. İlacın tedavi süresi kısıtlıdır. Mutlaka doktorunuzla koordineli ve kullanım tavsiyesine uygun kullanılması gereklidir.

en-iyi-bel-agrisi-ilaci-muscoril

Muscoril

Muscoril, bel ağrısını en çok geçiren ilaçlar arasında yer almaktadır. İlaç oldukça etkili bir ilaçtır ve insanların tercih ettikleri ilaçlar arasında yer almaktadır. Kimi insanlara göre ilacın belirli yan etkisi bulunabilmektedir. Bu ilaç hastalarda uyku bozukluğu, göğüslerde büyüme ve sertleşme, yorgunluk, depresyon, rektal kanama, mide kanaması gibi yan etkilere neden olabilir. İlacın tedavi süresi kısıtlıdır. Mutlaka doktorunuzla koordineli ve kullanım tavsiyesine uygun kullanılması gereklidir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.