Bel Fıtığı Ağrılarını Önlemek için 7 Dakikalık Özel Egzersizler

Bel Fıtığı Ağrıları Türkiye’de her 100 kişiden 70 inin En Büyük Sorunu… Fakat Ameliyatsız Haberimizdeki Hareketler ile Bel fıtığı Ağrınızı Geçirebilirsiniz…

Bel fıtığı ağrısı dünya genelinde binlerce insanın muzdarip olduğu sağlık sorunlarından biridir. Özellikle son yıllarda yaş ayrımı olmaksızın birçok insana bel fıtığı teşhisi konulmaktadır. Bel fıtığı ağrısını önlemek için çeşitli teknikler vardır. Bu teknikler arasından, yataktan kalkar kalkmaz yaklaşık 7 dakikanızı ayırarak uygulayabileceğiniz ve her aşamadaki bel fıtığı için rahatlatıcı etkisi olan teknikleri bir araya getirdik.

Bel fıtığı ağrılarını önlemek için germe hareketleri ve kas güçlendirme tekniklerini bir arada uygulamanız gerekiyor. İşte yapmanız gerekenler;

Meditasyon

Biraz konu dışı gibi görünebilir ancak meditasyon bel fıtığı ağrılarını azaltmak için oldukça yararlıdır. Vücudunuz egzersiz yaparak salgıladığı endorfin hormonunu meditasyon yaparak da salgılayabilir. Endorfin vücutta doğal olarak üretilir ve suni ağrı kesicilerden çok daha güçlü bir ağrı kesicidir.

Vücudunuz tarafından salgılanan endorfin, beyin tarafından gönderilen ağrı sinyallerini keser. Meditasyon 7 dakikalık egzersiz programınızın en uzun bölümüdür. Meditasyon için rahat bir pozisyon alın ve 2 dakika boyunca zihninizde oluşturduğunuz bir ses ya da bir görüntüye odaklanın. Zihniniz farklı şeylerde gezinmeye başladığında tekrar bu ses ve görüntüye dönün.

Merkezi Egzersiz

Şimdi programın daha fazla fiziksel olan yönüne geçiyoruz. Vücudunuzun merkezi, karın ve sırt kaslarınızdan oluşur ve bu kaslar omurganızı destekler. Zayıf bir merkez kronik sırt ağrılarına ve bel fıtığı gibi sırt problemlerine neden olur.

İlk egzersiz vücut kaldırma hareketi. Başlamak için bir egzersiz minderi ya da halı üzerine sırt üstü uzanın ve ayaklarınızı uzatın. Dizlerinizi bükerek ayaklarınızı geriye doğru çekin ve kollarınızı öne doğru uzatın. Üst karın kaslarınızı kullanarak vücudunuzu yerden hafifçe kaldırın. Hareketi yaparken boyun ve göğüs kaslarınızı kullanmadığınızdan emin olun. Omuzlarınız yerden hafif yüksekte olmalıdır. 5 saniye boyunca bu şekilde kalın ve omuzlarınızı yavaşça yere indirin. Bu hareketi 5 saniye aralıklarla 1 dakika boyunca tekrarlayın.

İkinci egzersiz bacak kaldırma hareketi. Tüm vücudunuz dümdüz olacak şekilde sırt üstü yatmaya devam edin. Karın kaslarınızı gevşetin. Bir bacağınızı vücudunuzla 90 derecelik açı sağlayacak şekilde yavaşça kaldırın ve yavaşça geri indirin. Bu hareketi 3 saniye aralıklarla iki bacağınızla da 1 dakikalık süreyle tekrarlayın.

Sırt Egzersizi

İlk sırt egzersizi kol-bacak kaldırma hareketidir. Yüzüstü yere uzanın ve kollarınızı öne doğru düz şekilde uzatın. Sağ kol ve sol bacağınızı yavaşça yerden kaldırın ve bu şekilde 5 saniye bekledikten sonra indirin. Daha sonra aynı hareketi sol kol ve sağ bacağınızı kullanarak yapın. Bu hareketi 1 dakika boyunca tekrarlayın.

İkinci sırt egzersizi hareketi için ilk hareketle aynı pozisyonu alın. Fakat bu sefer ellerinizi kulaklarınızın hizasına getirin. Alt sırt kaslarınıza odaklanarak başınızı, boynunuzu ve göğsünüzü yavaşça yerden kaldırın ve 5 saniye bu konumda tuttuktan sonra yavaşça yere indirin. Bu hareketi 1 dakika boyunca sürekli tekrarlayın. Sizin çok zor ya da acı verici olursa, sırt kaslarınız yeterince güçlenene kadar bu hareketi atlayabilirsiniz.

Bu 7 dakikalık egzersiz programıyla, gün boyunca daha az bel fıtığı ağrısı hissetmeye başlayacaksınız. Bu programı yalnızca sabahları değil, gün içinde herhangi bir zamanda da uygulayabilirsiniz. Programdaki hareketler sizin için kolaylaşmaya başladığında, hareket sürelerini 2 katına çıkartabilirsiniz. Bel fıtığı ağrılarının artık daha fazla hayatınızı zorlaştırmasına izin vermeyin!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.