Bengal Kedisi Fiyatı 2024 Özellikleri Karakteri Eğitimi Bakımı ve Ömrü

Bengal Kedisi Özellikleri Neler, Bengal Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Bengal Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Bengal Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Bengal Kedisi Tüy Döker Mi?, Bengal Kedisi Eğitimi, Bengal Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Bengal Kedisi Fiyatları 2024

Bengal Kedisi

İlk olarak ABD’de yetiştirilmeye başlayan bengal kedisi vahşi kedi ırkı görünümüne sahip olan bir kedi ırkıdır. Kısa tüylü bir kedi cinsi ile Pars’ın çiftleştirilmesi ile elde edilen bu ırk ilk olarak 1963 yılında ortaya çıkmıştır. Başta vahşi bir tür olsa da, 1980’lerde evcilleşerek ev kedisine evrilen bir tür haline gelmiştir. Bengal kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin başında gelmekte. Tabi ki bu kediler konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Misal vermek gerekirse bir bengal kedisi alacaksanız Bengal Kedisi Özellikleri Neler, Bengal Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Bengal Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Bengal Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Bengal Kedisi Tüy Döker Mi?, Bengal Kedisi Eğitimi, Bengal Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Bengal Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Her ne kadar vahşi görünse de mizacı son derecede sakin, sevecen ve uysaldır. Özellikle şehir hayatına çok kolay uyum sağlayan Bengaller çocuklu aileler için ideal bir kedi cinsidir. Oldukça güçlü ve atletik bir görünüme sahip olan Bengal leopar görünümlü bir deriye sahiptir. Görünümlerinin vahşi kedilere benzemesi, çita, leopar, aslan ve kaplan sevdalısı kişileri adeta büyülemektedir. Diğer kedi ırklarına kıyasla büyük boy sınıfında yer alırlar ve F4 cinsi ile birlikte en uysal kedi ırkları olarak bilinirler. Begal kedisi apartmanda rahatlıkla bakılabilecek bir kedidir.

Bengal Kedisi Özellikleri

Genel olarak bengal kedi ırkı fiziksel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kahverengi ağırlıklı kürk yapısına sahiptir. Kürkleri bazen turuncu ve sarı renklerde de olabilir.
  • Pars ırkının keskin yüz ve vücut hatlarına sahip olan bir kedi cinsidir.
  • Bengal kedilerin her birinin kürk yapısı ve kürklerindeki benekler birbirlerinden farklılık göstermektedir.
  • Oldukça fit bir görünüme sahiptir. Bu nedenle sürekli oyun oynamak isterler.
  • Son derecede hareketli ve kıvrak bir kedi cinsidir.
  • Ağırlığı 3.5 – 7 kg arasında değişiklik göstermektedir.
  • Boyları 50 – 70 cm arasında değişir.
  • Diğer kedilere oranla daha büyük bir kedi ırkıdır.

Bengal Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Kısa ve kalın tüy yapısına sahip olduğundan bengal kedisi bakımı son derecede kolaydır. Haftada bir iki kez kedinizin tüylerini tarayarak ve tüy dökümünü azaltan mamalar ile onu besleyerek tüy dökümünü ciddi anlamda azaltabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığı için ise kedilere özel diş fırçaları ile dişlerini fırçalamanız yeterli olacaktır.

Bengaller fiziksel bakımda sahiplerini zorlamasalar da son derecede duygusal bir mizaca sahiptir. Bu nedenle onunla iletişim kurmaya ve vakit geçirmeye özen göstermelisiniz. Karizmatik ve sert görünümü sizi yanıltmasın son derecede hassas bir kedi cinsidir. Aynı zamanda fit görünümünü korumak için bol bol hareket etmesini sağlayacak oyunlar oynamaya da gayret göstermelisiniz.

Bengal Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Genel olarak Bengal kedisi karakteri ve mizacı şu özelliklere sahiptir:

  • Çok hareketli olduğundan oyun oynamayı çok sever.
  • Son derecede duygusal ve hassas bir mizaca sahiptir.
  • Sevgisini göstermekten çekinmeyen bir kedi arayanlar için ideal bir seçim olmaktadır. Ancak çoğu Bengal kedisinin kucak kedisi olmadığını bilmenizde fayda vardır. Sizinle alışma sürecinde daha özgür takılmak isteyebilirler.
  • İstedikleri ilgiyi göremediklerinde depresif bir ruh haline bürünebilirler. Bu nedenle her gün onlarla vakit geçirmeye özen göstermelisiniz.
  • Çok meraklı olduğundan oyunlar oynamaya ve sahiplerinin eşyalarını incelemeye bayılırlar.

Bengal Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Kaliteli yaşam standartları, doğru aşılama ve beslenme ile 12 ile 16 yıl arasında yaşayabilen türlerdir. Çok dirençli bir vücuda sahiptirler ancak bazen hastalanabilirler. En sık görülen hastalıklar patellar lüks, yavru kedi sendromu, piruvat kinaz eksikliği ve kalça displazisidir.

Bengal Kedisi Tüy Döker Mi?

Bengaller oldukça kısa ve kalın yapılı tüylere sahiptirler. Bu nedenle Bengal kedisi tüy dökmesi diğer kedi cinslerine kıyasla çok daha azdır. Evinizde çok fazla kedi tüyü dökülmeden bakabileceğiniz bir türdür.

Bengal Kedisi Eğitimi

Bengaller her ne kadar çok zeki olsalar da eğitim konusunda zorlayıcı bir mizaca sahiptir. Yavaş öğrenirler. Kedinizin komutları öğrenebilmesi için biraz zaman ve sabır göstermeniz şarttır. Öğrenme sürecini hızlandırmak için Bengal kedisi eğitimi sırasında onların ilgisini çekecek nesneler kullanabilirsiniz. Ödül sistemi ile verdiğiniz komutları daha kolay öğrenmelerini sağlayabilirsiniz.

Bengal Kedisi Fiyatları 2024

2024 yılı için Bengal kedisi fiyatı 18.000 – 26.000 TL arası değişim göstermektedir. Kedinin yaşı, cinsiyeti, safkan mı melez mi olduğuna göre değişen fiyatlardan satışa sunulmaktadır. Net fiyat bilgisi için Bengal satıcıları ile iletişime geçmeniz şarttır.

Yavru Bengal Kedisi Fiyatları 2024

Yavruların fiyatları da tıpkı yetişkinlerin satış fiyatlarına benzerdir. Çoğu kişi yavru kedi sahiplenmek istediğinden yavruların fiyatları yetişkin kedilere kıyasla biraz daha yüksek olabilir. Eğer bu kadar maliyete girmeden Bengal sahibi olmak istiyorsanız ücretsiz Bengal kedisi ilanı paylaşan kişilerden sahiplenmeyi düşünebilirsiniz.

Bengal Kedisi Galeri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.