Borsa Açılış Saati 2024

Borsa Açılış Saati , Borsa Kaçta Açılıyor, 2024 Borsa Açılış Saati , Hisse Alım Satım Saati, Borsa Ne Zaman Açılıyor?

İstanbul Borsası Açılış Saati

İstanbul Borsası açılış saati 2024 yılında standart saatlerinde devam ediyor. Son dönemde çok fazla borsa bilgisi olmadan borsaya giriş yapan yatırımcı oldu. Bu yatırımcılar maalesef aslında borsanın açılış saatini bile bilmemekte. Tabi ki zamanla öğrenilecek bir durum ama sizlere İstanbul borsasının işleme açılış saati, Fiyat belirleme saati, Sürekli işlem saati gibi bir çok konuda genel bir bilgilendirme yapmak istedik.

Bu şekilde en azından borsa da hangi saatlerde nasıl işlemler yapılıyor ne gibi işlemler hangi saatler arasında yapılmakta genel bir öğrenmenizi istedik.

Öncelikle İstanbul Borsası Yani Bist Açılış saatine ve işlemlerine bakalım.

borsa-acilis-saati

Borsa Açılış saati genellikle saat 10:00 olarak bilinir. Fakat Kurumlar için ve yüksek alıcılar için Emir toplama diye bir saat bulunmakta. Şimdi kısaca sizlere anlaşılır şekilde anlatalım.

İstanbul Borsası Açılış ve İşlem Saatleri

Aşağıdaki saatler güncel 2024 borsa açılış saatleridir. Herhangi bir değişiklik olmadığı sürece aşağıdaki gibi Haftanın 5 günü bu şekilde işlem yapılmaktadır.

  • 09.45 – 09.55: Borsa Açılış Seansında Tek Fiyatla Emir Toplama Saat Aralığıdır
  • 09.55 – 10.00: Hisse Fiyat Belirlenmesi ve İşleme Başlama Aralığıdır.
  • 10.00 – 13.00: Sürekli İşlem Yapabileceğiniz Al Sat Saatidir.
  • 13.00 – 13.55: Tek Fiyat Seansı İle işlem yapılmaktadır (Gün Ortası Değer Saati)
  • 13.55 – 14.00: Hisse Eşleştirme ve Güncel Fiyat Belirleme Saatidir
  • 14.00 – 18.00: Sürekli İşlem Yapabileceğiniz Al Sat Saatidir.
  • 18:00 – 18:10: Karanlık Oda(Borsa kapandıktan sonra işlem emir verilebilen süre)

borsa-istanbul-sabah-kacta-aciliyor

Yani kısacası Borsa saat 10:00 da işleme açılır ve işlemler 18:01 saatine kadar devam eder. Ardından 18:05 saatine kadar yeni emirler toplanır. İşte karalık oda denilen yer borsada budur. Sonrasında 2 dakikalık yani 18:08 ile 18:10 arasında kapanış fiyatından tüm işlemler gerçekleşir ve borsa kapanır. Bu saatten sonra işlem yapılamaz.

BIST bu saatler arasında işlem yapmakta. Özellikle Avrupa borsaları ile neredeyse aynı saatlerde açılmakta ve kapanmakta. Fakat Asya ve Amerika Ülkeleri için zamanlama değişmektedir. Genellikle Asya ülkelerinin borsaları bizden erken açılmaktadır. Amerika ve Amerika Kıtası ülkülerinin borsaları ise bizden sonra açılıyor. Çin borsası misal olarak gece saat 03:00 ‘ te açılmakta. Amerika Borsası ise ortalama olarak 15:45 civarında açılıyor.

borsa-ne-zaman-aciliyor

Güncel olarak borsada işlem yapacaksanız BIST açılış saati ve Borsa işlem saatlerini iyi bilmekte fayda var. Sitemizde yayınlanan verilen güncel olarak Borsa İstanbul’dan alınan işlem saati verileridir. Herhangi bir değişiklikte anlık olarak güncellenecek tir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.