Bozcaada Denizi Nasıl? Suyu Soğuk mu? Dalgalı mı? Taşlık mı? Temiz mi? Derin mi?

Bozcaada Denizi Nasıl? , Bozcaada Denizinin Suyu Sıcak mı? Bozcaada Denizi Soğuk mu? Bozcaada Denizi Dalgalı mı? Bozcaada Denizi Derin mi? Bozcaada Denizi Sığ mı? Bozcaada Denizi Temiz mi? Bozcaada’daki Plajlar ve Beach Clublar

Bozcaada Çanakkale’nin en güzel tatil adası diyebiliriz. Bozcaada özellikle gençlerin en çok tercih ettiği İstanbul’a yakın kolay ulaşımlı bir tatil adası. Bozcaada özellikle muhteşem bakir doğası muhteşem temiz ve pırıl pırıl denizi ile size harika bir tatil yapma fırsatı sunmaktadır.

Bozcaada da çok fazla otel bulunmamakta. Genellikle sabah kahvaltı otelleri bulunur. Zaten Bozcaada’da akşamları taptaze balık çeşitlerinden her akşam denemeniz gerekir. Bozcaada küçük ama çok güzel bir ada. Özellikle üzüm bağları ile kiraladığınız bisikletler ile gezebileceğiniz muhteşem bir ada.

Gelelim Bozcaada’nın denizi nasıl olduğunu…

Bozcaada Denizi Nasıl?

Bozcaada denizi nasıl denildiğinde ilk akla gelen pırıl pırıl bir deniz olduğu. .Harika 4-5 tane koyu ve plajı bulunmaktadır. ayrıca el değmemiş çok güzel koyları da bulunmaktadır. Bozcaadanın denizi soğuk mu?  Bozcaada denizinin önemli özelliği soğuk olması aslında. Evet bir çok kişi sıcak deniz sevmektedir. Fakat bozcaada sıcak deniz sevenlere hiç uygun değildir. Bozcaada denizi haziran aylarında 22 ile 23 derece arasında su sıcaklığı vardır. En sıcak ve denize en girilesi zaman ise Temmuz 20’si ile Ağustos 10’u arasındadır. bu zamanlarda deniz yine biraz soğuktur ama adanın denize girilecek en güzel zamanıdır.

Bozcaada Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Bozcaada denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bozcaada’nın denizi genellikle hafif çakıllıktır. Ayazma ,Habbele ve Akvaryum koylarında bulunan plajlar ise kumluktur. Ayağı rahatsız etmeyecek kadar hafif çakıllar vardır. Fakat rahatsız etmeyecektir. Terliksiz olarak denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Bozcaada denizi sığ bir denizdir. Çok fazla açılmadığınız sürece derinleşmez. Ortalama 80 ile 100 metre ilerledikten sonra boyunuzu geçer. Ailecek rahatlıkla denize girebileceğiniz bir denizdir. Bozcaada denizi çocuklar için son derece uygundur. Kolay kolay boğulma vakalarına rastlanılmaz.

Bozcaada denizi temiz mi ? Bu soru aslında sorulmaması gereken bir sorudur. Muhteşem denilebilecek bir denize sahiptir. Tüm koyları ve sahilleri Sağlık bakanlığı tarafından A sınıfı olarak değerlendirilmektedir. Kolibasil ve kirlilik oranı en düşük sahiller arasındadır.

Bozcaada sahilleri yazın genellikle kalabalıktır. Fakat bir çok sahili olduğu için yer bulma sorunu yaşamazsınız. Sadece sahil kesimlerinde özellikle Ayazma Plajı çevresinde araçla gidecekseniz yer ve otopark bulmak zordur. Plajda Şezlong ve Şemsiye ücreti 20 Tl ile 40 TL arasında değişmekte. Otopark ücreti ise gün boyu 20 TL alınmakta.

Bozcaada Plaj ve Koyları

Akvaryum Koyu

Bozcaada’nin en meşhur koylarından biri Akvaryum koyudur. Masmavi denizi kum plajı ve biraz soğuk denizi ile bozcaadaya gelenlerin ilk denize giriş tercihleri arasındadır. Sığ sayılabilecek bir denizi vardır. Çok temizdir.  Yaz mevsiminin ortalarında biraz kalabalık olabilmektedir fakat yinede sahil kesimi çok geniş olduğu için rahatlıkla denize girebilirsiniz.

Habbele Sahili

Bozcaada’nın en sakin sahillerinden biridir. Çok fazla bilinmemektedir. Denizi gayet sığ ve sakindir. Çok temiz bir denizi vardır. Derin değildir ve ortalama 100 metre civarında gittikten sonra su boyunuzu geçer. Denizi diğer bölgelere göre biraz daha ılıktır. Deniz kumluktur.

Sulubahçe Koyu

Sulubahçe doğanın içinde harika bir deniz keyfi yaşatacak bir bölgedir. Özellikle çok fazla tercih edilmedi için fazla kalabalık olmaz. Denizi kumluktur. Sadece denizin iç kısımlarında biraz taşlıklar bulunur. Deniz suyu soğuktur fakat harikadır. Pırıl pırıl bir deniz bulunmaktadır.

Beylik Koyu

Beylik koyu Bozcaada’nın en bakir koylarından biridir. Ulaşımı zor olması kalabalık olmasını engeller. Denizi çok güzeldir. Hafif taşlıktır ve biraz soğuktur. Fakat pırıl pırıl tuz oranı az olan bir denizi vardır. Deniz sığ bir denizdir ve kolay kolay derinleşmemektedir. Genelde dalga pek olmaz. Sakin hatta bazen çarşaf serilmiş gibi bir denizi vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.