British Shorthair Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

British Shorthair Kedisi Özellikleri Neler, British Shorthair Kedisi Bakımı Kolay Mı?, British Shorthair Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, British Shorthair Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, British Shorthair Kedisi Tüy Döker Mi?, British Shorthair Kedisi Eğitimi, British Shorthair Kedisi Fiyatları 2024, Yavru British Shorthair Kedisi Fiyatları 2024 British Shorthair Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

British Shorthair

Köklü bir tarihi olan British Shorthair kedi 19. yüzyılda İngiltere’de üretilmeye başlanmış bir kedi ırkıdır. Kökeninin İran olduğu da söylenmektedir. Çok güzel, asil ve zarif kediler olan British Shorthair’ler üretildikleri dönemde İngiltere’de son derecede popülerdi. Üretildikleri dönemden itibaren kedi severlerin gözdesi olan bu kedi ırkı uysal doğası, ilgi seven ve nazik yapısı ile dikkat çekmektedir. Çok zeki, sahiplerini yormayan mizaçları, iyi huylu yapıları ile tam bir ev kedisi olarak bilinmektedir. Kısa tüyleri ile çok tüy dökmeyen kedi arayanlar için de ideal bir seçimdir. Hem tüy renkleri hem de güzel, büyük göz yapısı ile görenleri büyüleyen bir kedi ırkı olarak karşımıza çıkmaktadır.

british-shorthair-bakimi

British Shorthair kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu British Shorthair kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir British Shorthair kedisi alacaksanız British Shorthair Kedisi Özellikleri Neler, British Shorthair Kedisi Bakımı Kolay Mı?, British Shorthair Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, British Shorthair Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, British Shorthair Kedisi Tüy Döker Mi?, British Shorthair Kedisi Eğitimi, British Shorthair Kedisi Fiyatları 2024, Yavru British Shorthair Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

British Shorthair Kedisi Özellikleri

Sevecen ve zarif British shorthair özellikleri ve niteliklerine daha detaylı değinmemiz gerekirse:

  • Erkekleri 5 kg ile 10 kg arasındayken; dişileri 3.5 ile 6.5 kg ağırlığındadır.
  • Büyük gözlü ve yuvarlak kafalıdırlar.
  • Sıklıkla duman grisi renginde olsalar da farklı desen ve renklerde olan türleri de mevcuttur.
  • Diğer ırklar ile kıyaslandığında çok daha az aktif ve hareketli olan bir kedi cinsidir.
  • Yumuşak ve kısa tüy yapısına sahiptirler.
  • Ev eşyalarına zarar vermezler ve yüksek yerlere tırmanma huyları yoktur.
  • Orta boy ile büyük boy arasında iri bir yapıya sahiptir.
  • Vücut yapıları oldukça sağlamdır.

british-shorthairmizaci-karakteri

British Shorthair Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Tüyleri oldukça sık ve kısadır. Bu nedenle British shorthair bakımı aslında kolaydır. Düzenli fırçalama ile kedinizin sağlıklı tüylere ve deriye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Fazla tüy dökmediklerinden evinde çok tüy dökmeyen kedi arayışında olanlar için ideal bir seçim olacaktır. Diğer kedi cinslerinden farklı oldukları için bu ırk için üretilen özel mama ve vitaminleri kullanmanız gerekir.

British Shorthair Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Genel olarak British shorthair karakter özelliklerini şu şekilde ele alabiliriz:

  • Oldukça uysal bir doğaya sahip olan, agresif olmayan kedilerdir.
  • Sabırlı olduklarından özellikle çocuklara karşı çok yüksek tolerans gösterirler.
  • Sahiplerinden sürekli ilgi beklemeyip yalnız kalmayı sevdiklerinden ofis çalışanları ve sürekli evde olmayan kişiler için ideal bir kedi ırkıdır.
  • Her ne kadar kucak kedisi olmasalar da sahipleri ile vakit geçirmeyi çok severler.
  • Yumuşak ses tonuna sahip olan bu kedi ırkı yüksek sesle miyavlamazlar. Bu nedenle apartmanda bakımı son derecede uygundur.
  • İletişim yetenekleri oldukça yüksektir diğer canlılar ile çok iyi anlaşır.
  • Çok titiz bir kedi ırkı olduğundan zamanının çoğu kendisini temizlemekle geçer.
  • Oldukça sadık ve sevgi dolu bir kedidir.
  • Tüm aileyi sahiplenen ve herkesle tek tek ilgilenen bir sevgi yumağıdır.
  • Oyun oynamayı sevse de her an ilgiye ihtiyaç duymazlar.

British-Shorthair-omru

British Shorthair Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Oldukça uzun ömürlü bir kedi ırkı olan British Shorthair cinsi 14 ile 20 sene arası bir ömre sahiptir. Beslenmesine, aşılarına ve bakımına özen gösterirseniz kediniz uzun süre yanınızda olacaktır. Güçlü ve sağlıklı bir fizyolojiye sahip olduğundan sık sık hastalanmayan bir cins kedi ırkıdır. Dikkat edilmesi gereken ve bu kedi cinsinde sık görülen hastalıklar üriner sistem rahatsızlıkları, dejeneratif retina hastalığı, metafizal osteopati rahatsızlığıdır.

British Shorthair Kedisi Tüy Döker Mi?

Tüyleri çok sık ve kısa olduğundan en az tüy döken kedi ırkları arasında yer almaktadır. Çok az tüy döken British Shorthair’lerin düzenli fırçalama ile tüy dökümü ciddi anlamda azaltılabilir. Mevsim geçişlerinde her kedi gibi British Shorthair’ler de daha fazla tüy dökme eğiliminde olacaklardır. Ancak bu durum dışında evde kedi tüyü çok az görürsünüz.

British Shorthair Kedisi Eğitimi

British Shorthair ırkı son derecede zeki, sakin ve iyi huylu kedilerdir. Bu nedenle evinizi dağıtmazlar ve eşyalarınıza zarar vermezler. Son derecede titiz bir kedi ırkı oldukları için temizlik konusunda da rahat olacağınız bir cinstir. Biraz hareketsiz olduğundan komutları yerine getirmede miskinlik yapabilir. Bu nedenle yavruyken ilgisini çekecek oyunlar ile kedilerinizin eğitimini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

British Shorthair Kedisi Fiyatları 2024

Ülkemizde en popüler ve sevilen kedi cinslerinden birisi olarak karşımıza çıkan British shorthair kedisi fiyatı 14.500 TL ile 19.000 TL aralığındadır. Kedinin kaç yaşında olduğu, hangi cinsiyette olduğu ve melez olup olmadığına göre sunulan satış fiyatları değişkenlik gösterir. Melez ve yetişkin British Shorthair kediler safkanlara kıyasla daha uygun fiyatlar ile sahiplendirilmektedir.,

British-Shorthair-fiyatlari

Yavru British Shorthair Kedisi Fiyatları 2024

Diğer pek çok kedi ırkı gibi British Shorthair cinsinde de yavrular daha çok sahiplenilmektedir. Yavruların alıcısı daha fazla olduğu için fiyatı da yetişkin kedilere kıyasla biraz daha yüksek olmaktadır. Bazı kişiler kedi sahiplendirme sözleşmeleri ile ücretsiz yavru British shorthair sahiplendirme ilanları paylaşmaktadır. Bütçenize göre bu ilanları takip edebilir ya da doğrudan bir satıcıdan yavru British shorthair sahiplenerek bu tatlı ve insan canlısı kedi cinsine sahip olabilirsiniz.

british-shorthair-omru-ne-kadar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.