Bursa Kapalı Çarşı Altın Fiyatları (Anlık Çeyrek Gram Tam ve Bilezik Fiyatları)

Bursa Altın Fiyatları, Bursa Kapalı Çarşı Altın Fiyatları, Bursa Kapalı Çarşı Anlık Çeyrek Altın Gram Altın , Tam Altın, Cumhuriyet Altını ve 14,18,22 Ayar Bilezik Fiyatları

Bursa ilinde kapalı çarşı altın fiyatları anlık olarak değişmektedir. Özellikle bir çok ile göre Bursa altın fiyatları kapalı çarşıda 3-4 TL farklı olabilmekte. Ayrıca Bursa kapalı Çarşıda Çeyrek altın, Gram Altın, Tam Altın Cumhuriyet Altını gibi bir çok altın fiyatlarını güncel olarak sitemizde bulabilirsiniz. Ayrıca Bursa Altın Borsası fiyatları ve Bursa Kuyumcular odası canlı fiyatları da anlık olarak sitemizden görebilirsiniz. Bursa altın fiyatları şuan güncel olarak Altın Gramı 496 TL den satılmakta. Gram Altın Alış  ise 491 TL den yapılmakta. Çeyrek altın alış fiyatı 808 TL çeyrek altın satış fiyatı ise 815 TL ‘dir. Bursa kapalı çarşıda Gençay kuyumculuk ve Pırlanta, Sağıroğlu Kuyumculuk, Arda Kuyumculuk, Gonca Kuyumculuk,Bircan Kuyumculuktan güvenle altın alışverişinizi yapabilirsiniz. Fiyat olarak en uygun bu kuyumcularda altın satılmaktadır. Alış ve satış farkıda en az bu kuyumculardadır.

Bursa kapalı çarşıda en çok altın bozdurumu yapılmaktadır. Bursa ilinde altın almak isterseniz kesinlikle en uygun fiyatla altın almak için Bursa kapalı çarşıya uğramanız gerekmekte. Bursa kapalı çarşı kuyumcuları Nalbantoğlu Mahallesi Kapalı Çarşı Caddesi Osmangazi ilçesinde bulunmaktadır. Günümüzde hem yatırım hemde parayı güvende tutmak için en doğru adres altındır. Bursa ilinde altına talep çok fazladır. Özellikle yatırım için çok fazla tercih edilir. 2021 bursa altın fiyatları anlık ve en güncel halini sitemizden rahatlıkla görebilirsiniz. Sitemizi altınınız varsa kesinlikte takip etmeyi unutmayın.

Bursa Altın Fiyatları (Anlık)

Bursa Altın Fiyatları:

Gram Altın: 496 TL
Bursa Çeyrek Altın: 814 TL
Bursa Altın Gramı: 496 TL
Bursa Gümüş Gram : 7 TL

Bursa Canlı Altın

Bursa canlı altın fiyatları konusunda tüm detayları sizin için hazırladık. Özellikle Yaz döneminde çok farklı fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz. Fakat size en bursa’daki en doğru altın fiyatlarını gösteriyoruz. Bu şekilde bazı uyanık kuyumcuların tuzağına düşmezsiniz. Bursa kapalı çarşıda tabi ki çok fazla fiyat farklı olmamakta. Ama yine de siz siz olun güncel fiyatlara bakmadan altın almayın yada satmayın. Özellikle altın satacaksanız ani düşüşlere denk gelmemeye dikkat edin. Altın fiyatları ons ile doların çarpılması ile belirlenir. Sağda solda söylenen düğün sezonunda altın yükseler gibi düşünceler kesinlikle bilgisizce söylenmiş sözlerdir.

Bursa Kapalı Çarşı Altın Fiyatları

Bursa’da altın denildiğinde ilk akla gelen yer bursa kapalı çarşı. Bursa kapalı çarşı altın fiyatları dakika da bile değişebilmekte. Özellikle son dönemde dolardaki ve onstaki oynamalar altın fiyatlarını son derece oynak hale getirmiştir. Kapalı çarşıda tüm altın çeşitlerini bulabilirsiniz. En çok bursa kapalı çarşı altın fiyatları çeyrek altın Gram altın , Tam Altın , Cumhuriyet Altını ve Bilezik fiyatları öne çıkmakta.

Bursa Tanıtımı

Bursa bir edebiyat şehri olarak bilinen en güzel şehirlerimizden biridir. Ahmet Hamdi Tanpınar, Taşlıcalı Yahya gibi ünlü edebiyatçıların ilham kaynağı olan ihtişamlı bir kenttir. Türkiye’nin 4. büyük şehirlerinden biri olan Bursa, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunların beraberinde birde yemyeşil doğası midelerde enfes tatlar verecek yemek kültürü ilave edilince günümüzde turist için gezi denince ilk akla gelen şehirlerden biridir.

Özellikle de bulunduğu yerin konumu ele alınırsa ile hafta sonunda Bursa turu yapmak, hatta konaklamadan günübirlik Bursa’yı gezmek ideal seçenekler arasında yer alır. Bursa’nın Bizans Dönemindeki eski ismi Prussa, fakat zaman içinde dillerde söylene söylenerek Bursa ismini almıştır. Ek olarak Bursa ismi ile alakalı olarak birçok hikaye de bulunur. Bu hikayelere ile ilgili pek çok bilgiye şehirdeki müze ve tarihi binalardaki yazıtlardan ulaşmak mümkündür.

Bursa’ya deniz veya karayolu ile ulaşabileceğiniz gibi uçakla yolculuk etmeyi de tercih edebilirsiniz. Fakat uçak seferlerinin genel olarak az olduğu ve çoğu seferin aktarmalı olarak yapıldığını belirtmekte fayda vardır. Karayolunu seçecekler için Bursa-İstanbul’a 153, İzmir’e 345, Ankara’ya ise 387 km uzaklıkta yer alıyor.

bursa-tanitimi

Bursa otobüs terminali şehir merkezine 10 km mesafede ve Türkiye’nin her yerine direkt olarak otobüs seferleri bulunuyor. Kendi otomobili ile yolculuk yapmak isteyenlere Osmangazi Köprüsü’nün tercih etmek yolculuğu bir hayli kısa tutacaktır. Fakat geçiş bedeli ödemek istemeyen geziciler için Gebze Körfez Yolu’nu tercih etmelerini tavsiye edilir. Son olarak deniz otobüsü kullanmak isteyen yolcular Bursa vapur seferleri ile de seyahatlerini gerçekleştirebilirler.

Bursa’ya gezmek amaçlı yolculuk yapmak isteyen bireyler kışın kar tatilini geçirmeleri için avantajlı bir yer olduğu söylenebilir. Uludağ’da kayağın zevkini çıkarmak için gitmeyi tercih edenler kış mevsiminde Bursa’ya gidebilirler. Fakat tatil planı yapmadan önce meteoroloji genel müdürlüğünün sitesinden kar kalınlığı hakkında bilgi aldıktan sonra gitmesinde fayda vardır.

Bursa’ da doğal güzellikler pek çoktur. Dolayısı ile kayak dışındaki seçenekleri de değerlendirmek isteyen kişiler için hiking, trekking, kamp ve doğa yürüyüşü ve benzeri birçok imkan bulabiliyor. Dondurucu soğuklarda trekking yapmak imkansız olduğu için bu faaliyetleri yapmak için ilkbahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz.

Bursa’da gezilecek yerlerin en başında Yeşil Mahallesi geliyor. Bursa’da tarihi yerler denilince ilk akla gelen eski mahallelerden biridir. Yeşil Türbe, Yeşil Medrese, Yeşil Hamamı, Yeşil Cami gibi Bursa ismi duyulunca ilk başta aklınıza gelen tarihi yapı ve mimariler bu mahallede bulunuyor.

Özellikle Sultan Çelebi Mehmet’e ait olan Yeşil Türbeyi görmelisiniz. Çünkü bu türbe geleneğin tan aksine Anadolu’da bir camiye göre daha yüksek bir platformda yapılmış olan tek türbedir.

Bursa turistik yer açısından pek çok seçenek bulunduruyor. Irgandi Çarşılı Köprü de görülecek yerlerin başında yer alıyor. Osmanlı tercümesi ile sallandı köprüsü Osmangazi ilçesi ve Yıldırım ilçesini birbirine bağlıyor. Arastalı yani dükkanlı olarak inşa edilmiş olan köprü dünyadaki ilk köprü olarak biliniyor. Zaten dünyada arastalı köprü olarak yalnızca 4 adet bulunuyor.

Bu eşine ender rastlanır köprünün tanıtımı için Bursa Büyükşehir belediyesi tarafından her sene ekim ayında Irgandi sanat günleri festivali yapılıyor. Fakat ekim ayına denk gelmeseniz bile mutlaka uğramanızı ve geçmişe dayalı geleneksel el sanatları ile uğraşan ustalarla sohbet etmeniz oldukça keyifli olacaktır.

Yaklaşık olarak sekiz bin yıla dayanan geçmişi ile Bursa’ya gidip ve kent müzesini gezmeden ayrılmak büyük bir kayıp olur. Müze içinde Bursa’da kurulan ilk uygarlıklardan günümüze kadar gelen süredeki tüm dönemlere ait ayrıntıları yer alıyor.

İlk iki kattan oluşan bu müzenin üt katında daha çok Etnografik eserler bulunurken bu müzenin alt katında ise Bursa’nın uygarlıklar tarihindeki dönemler kronolojik bir halde sergileniyor. Müzenin hemen karşı tarafında ise eskiden Bursa Valiliği görevinde bulunmuş olan Ahmet Vefik Paşa’nın kurmuş olduğu Bursa tiyatrosunu da gezme imkanınız vardır.

Fatih Sultan Mehmet’in oğlu olan ikinci Beyazıt tarafından İstanbul’daki camisine gelir getirmesi maksadı ile yaptırılmıştır. Koza Han’ın etrafında Kapan Han, Hallaçlar Han’ı ile Pirinç Han gibi pek çok han bulunuyor. Fakat hanların tipik özelliğini en çok koruyan ise han olma nedeni ile tercih etmeniz gereken Koza Han’ı ziyaret etmeniz tavsiye edilir.

İçerisinde çay yudumlayıp simit yiyebileceğiniz geziniz esnasında dinlenmek için durabileceğiniz en güzel yerlerden biri olduğunu söylemek mümkündür. Koza Han’dan bahsetmişken bir bilgiyi de konu etmekte fayda vardır. Bu bölgedeki hanlarda Osmanlıların Ahilik geleneği günümüzde hala devam ediyor. Ve her gün sabahın erken saatlerinde çarşının yaşlı esnafı dualar ile çarşıyı açıyor. Erken saatlerde gezmeye başlar iseniz bu güzel geleneği görmeye denk gelebilirsiniz.

Bursa Ulu Cami gezilecek yerlerin başında gelen bir yerdir. Hatta Bursa denilince akla gelen ilk yerler arasında bulunan Ulu Cami Yıldırım Beyazıt tarafından Niğbolu zaferi ardından inşa edilen bu cami 6000 kişilik iç mekan kapasitesine sahip bir yerdir. 20 kubbe ile örtülü oldukça ihtişamlı bir yapıdır. Camiye Bursa Kapalı Çarşı‘ya bakan kısmındaki kapıdan giriş yaptığınızda iç mekanı bir hat eserleri müzesi olarak görebilirsiniz.

Camii içerisinde 13 farklı yazı bulunuyor. 41 ayrı hattat tarafından bu yazılar yazılmıştır. Fakat günümüze gelen bu yazı karakterlerinden sadece 9’u kalmıştır. Ulu Cami içindeki bütün hatları kendi başımıza araştırmak ve anlamak birkaç gün yeterli olmayabilir. Anca Bursa Büyükşehir Belediye’si ve cami yönetimi gelen konuklar için her hat eserinin önüne eserin içeriği ifade eden bilgilendirmeler yerleştirmiştir.

Bursa’dan Cumalıkızık gezisi yapmadan dönüş yapmayınız. Bursa’ya araç ile 15 dakika mesafede yer alan Uludağ’ın eteklerindeki Cumalıkızık Köyü 300 senelik bir tarihi geçmişe sahip köyün ismi köy meydanının ortasında bulunan camiden alıyor.

Bu cami tarih boyunca çevre köylerden cuma namazını kılmak için bu köye gelmişlerdir. Cumalıkızık Köyü görülecek yerler arasında daracık sokakları olan Cumbalı Evler Bağdadi üslubu ile inşası gerçekleşmiştir. Sivil ve dini mimari örnekler barındırıyor. Kahvaltı ve öğle yemeği vakitlerinde bulunduğunuz zaman yöresel lezzetleri deneme imkanınız mevcuttur.

Kent tarihi ve kültürel bilgilerinizi artırmak için bol bol geziler düzenleyebilirisiniz. Tam bir endüstri kenti olduğu için iş alanı ve faaliyet sahası da fazladır. Bursa’da kış turizmin ve doğa turizminin merkezi olan Uludağ ziyaret gerçekleştirilebilir.

Burada, çeşitli sportif ve sanatsal etkinliklere katılma şansı bulunur. Alışveriş yönünden de oldukça fazla çeşide sahip bir şehirdir. Geniş Alışveriş merkezleri ile ürün çeşitliliğinin pek çok olmasıyla Türkiye’nin önemli ticaret merkezleri arasında yer alıyor.

Bursa’da et ve et türevlerini yemek istiyorsanız tercih edeceğiniz bir sürü lokanta vardır. Kebapçısından et yemeklerine ciğerden İnegöl Köfte, Izgaraya kadar birçok yemek kültürü bulunuyor. Genellikle bu lezzetler Ulu Cami çevresinde bulunan mekanlarda tatmanız mümkündür.

Tatlı olarak ise Kestaneli Kurabiye denemeniz gereken tatlılardandır. Ek olarak fırında tahinli pide, kestane şekeri şeker ilavesiz pasta ve dondurmaları denemeniz de tavsiye edilir. Bursa’da cantık ve İskender yemediyseniz Bursa’ya gittim dememeniz gerekir.

Tam bir kültür şehri olan Bursa’dan pek çok unutulmayacak hediye ve kullanabileceğiniz ürünler alabilmeniz mümkün. Gıda olarak bahsedilecek olursa Bursa kestane şekeri, Mihaliç Peyniri, Bursa şeftalisi, Bursa kirazı, Dağ çileği ve Siyah incir alabilirsiniz.

Kumaş olarak ise Bursa’nın has ipekli dokumaları ve Bursa kumaşı alınabilir. Bursa havlusu ve Bursa bıçağı ve tabi ki İznik çinisi yakınlarınıza Bursa’dan alabileceğiniz en güzel hediyelerdir.

Tarihin derinliklerinde ilerlemek istiyorsanız eğer Bursa size bu deneyimi en güzel ve özel bir şekilde yaşatacaktır. Osmanlılardan ilk altı padişahın kabri Bursa Kültür Park’ta yer alıyor. Onlarca külliye ve türbeyi içinde barındırıyor. Kütüphaneler ve üniversiteler, medreseler bu parkın içinde görmeniz mümkündür.

Tarihimize at ve başka kültürlerin tarihine ait pek çok ziyaret edilecek yer Bursa’da bulunuyor. İddia edilir ki gerek yerli ve gerekse yabancı olan turistler Bursa kentini ziyarete geldikleri zaman iki ya da üç günlük geziyi kendilerine yeterli gelmeyecektir. Bu şehirden ayrılan tekrardan gezi planlarına Bursa’yı dahil ettikleri sıklıkla görülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.