Burun Şeklinize Doktorunuzla Birlikte Karar Verin!

Burun Şeklinize Doktorunuzla Birlikte Karar verin!

Burun estetiği operasyonları dış görüntüyü ve/veya burnun nefes ile ilgili fonksiyonunu düzeltmek için yapılan bir operasyondur. Hem estetik hem de sağlık açısından hastada önemli değişikliklere neden olan burun estetiği(rinoplasti) operasyonlarında doktor seçimi oldukça önemlidir. Deneyimli uzmanların gerçekleştirdiği bir burun estetiği ameliyatı kişinin yaşantısında kalıcı, etkili ve sağlıklı bir değişim yaratacaktır. Dış görünüm son zamanlarda insanlar için öncelikli hale gelmeye başladı. Örneğin daha dolgun dudaklar, zirkonyum kaplama yapılarak daha estetik bir gülüşe sahip olmak isteyenler. Bu işlemleri yaptırmadan önce en çok merak edilen ise işlemlerin fiyatları oluyor. Aklınızda zirkonyum kaplama fiyatları neler gibi sorular oluşuyorsa uzman bir ekipten yardım alabilirsiniz

Beklenti ve sonucun uyuşması için soru sormaktan çekinmeyin

Burun estetiği yaptırmak isteyen bazı hastalar, kliniklere gelirken yanlarında istedikleri burun şeklini gösteren bir görsel ile birlikte gelebilir ve hekimlerinden kendilerine, gösterdikleri burun şeklini yapmasını talep edebilirler. Ancak hastanın bu talebi bazen sadece psikolojik nedenlerden kaynaklanan bir istek olabilir ve istediği burun şekli, hastanın yüz yapısına uygun olmayabilir. Bu durumda operasyon sonrasında ortaya çıkan sonuç, hastayı memnun etmeyeceğinden hasta operasyondan mutsuz ayrılabilir. Bu noktada hastanın beklentileri ile operasyon sonrasında ortaya çıkacak sonucun operasyondan önce uyuşması önemlidir. Bu nedenle burun estetiği operasyonlarından önce burun şekline karar verilirken hastanın ve hekimin birlikte karar vermesi daha doğru olur.

Simülasyonlardan yardım alın

Öncelikle burun estetiği ile ilgili bilinmesi gereken şeylerden bir tanesi burun estetiği operasyonlarının burun küçültme ameliyatları olmadığıdır. Bu operasyonların amacı, burnun şeklini düzeltmek ve hastanın yüzüne en uygun burnu ortaya çıkarmaktır. Operasyon öncesinde bazı simülasyonlar yardımıyla hastalara operasyon sonucunda ortaya çıkabilecek burun şekilleri gösterilir. Bu şekiller arasında hastanın da istediği ve beğendiği bir burun şekline karar verilmesi, operasyondan sonra hastanın daha mutlu hissetmesine yardımcı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.