Burun Törpüleme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ameliyat Sonrası Süreçler ve Fiyatı

Sadece Türkiye’de Değil Dünyanın Her Yerinde Burun İle Problemler İnsanların En Önemli Görsel ve Sağlıksal Sorunlarından Biridir… Fakat Günümüz Teknolojisi İle Burun Törpüleme Ameliyatları Oldukça Kolaylaştı. Güzel Düzgün Bir Buruna Sahip olmak Neredeyse 2 Saatlik Bir Operasyonla Artık Mümkün… Burun Törpüleme Ameliyatı Fiyatları, Ameliyat Sonrası Yaşananlar ,Riskleri Gibi Tüm Detaylar Haberimizde…

Burun Törpüleme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun Törpüleme ameliyatı, burun kemiğinin gerekli görüldü yerlerde tıraşlanması işlemidir. Bu uygulama burun ameliyatı ile birlikte yapılan bir uygulamadır ve burun sırtında eğri duran kemiğin düzeltilme işlemidir. Genel anestezi altında yapılan bu işlemde burun kemiği tek başına törpü yapılamaz. Bazen doktorlar burun içinde daha az işlem yaptıkların ifade etmek için burun törpülendi kelimesini kullanabilir ve ayrıca bu işlemi için özel bir cerrahi işlem yoktur. Burun ameliyatları sadece estetik amaçlı değil aynı zamanda burun tıkanmaları, nefes alma ve vermede zorluk yaşayan kişilerde. Geniz eti olan hastalarda burun ameliyatları yaptırabilir ve daha kaliteli bir yaşamı tercih edebilirler.Burun törpüleme ameliyat süresi duruma bağlı olarak 40 dk ile 2 saat arasında değişen bir sürede yapılmaktadır.

burun-torpulama-ameliyati2

Burun Törpüleme Ameliyatı İyileşme Süreci;

Burun törpüleme ameliyatı sonrasında hastanın yüzünde morluklar ve şişkinlikler her zaman görülebilir. Operasyon sırasında derinin altına biriken kan yüzünden meydana gelecek olan bu morluklar için ameliyattan çıkan hastalara hemen bu uygulaması öneriliyor. Burun içene yerleştirilen tampona sizlerde kısa süreliğine nefes alıp vermede bazı sorunlarında beraberinde getirecektir. İki gün sonra çıkartılan bu tamponlardan sonra daha rahat edeceksiniz. Burun üstüne tamponlardan sonra burun üstüne koruyucu bantlar yerleştirilecektir. Bir hafta sona burun içinde yer alan dişiler alınır ve sizlerin evinizde istirahat etmeniz önerilir. Bu arada doktorunuz sizlere vereceği bilgileri her zaman çok dikkatli dinleyerek iyileşme sürecinizi her zaman hızlandırabilirsiniz. Şapka kullanmadan güneşe çıkmayın ve burnunuza darbe alacağınız ortamlarda olmaktan kaçının.

burun-torpulama-ameliyati3

Burun Törpüleme Ameliyatı Fiyatları;

Yüz yapınız ne kara değişik olursa burun törpüleme ve yapılacak işlemin fiyatı da o yönde farklılıklar beraberinde getirecektir. Tercih edeceğiniz doktorunuzdan her zaman burun törpüleme ameliyatı fiyatı hakkında özel bilgiler alabilir ve tercihinizi o yönde kullanabilirsiniz. Doktorunuz bu konuda ne kadar uzman ise fiyatı da ona göre büyük değişikliler gösterebiliyor. Kullanılan malzeme ve tercih edeceğiniz hastanede bu fiyatların içinde yer alacaktır.

Burun Törpüleme Ameliyatı Fiyatları ortalama 3500 TL ile 9.500 TL arasında değişen fiyatlarda yapılmaktadır.

burun-torpulama-ameliyati5

Burun Törpüleme Ameliyatı Riski;

Burun törpüleme işlemi kişiye göre tercih edilen r işlem olacağı için aslında burun ameliyatı ile birlikte yapılması her zaman en uygun olanı olacaktır. Burun üzerinde yer alan kemik fazla törpülendiği zaman ortaya ciddi problemler çıkabilir. Burun törpüleme her zaman uzman hekimler tarafında ameliyathane ortamında çok dikkatli yapılması gerek bir uygulama olacaktır. Çok nadirde olsa ameliyattan sona enfeksiyon ya da kanama olmaktadır. Bu riskleri her zaman en aza indirmeye çalışan uzman hekimler sizlere bu konu ile ilgili bilgileri anlatarak yapılması gereken konular hakkında sizleri bilgi sahibi yapacaklardır. Bu tip ameliyatlar 18 yaşın altında oluna hastalara uygulanmamakta ve yüzde kemik yapısının oluşması ve yerine oturması beklenmektedir.

burun-torpulama-ameliyati6

Burun Törpüleme Ameliyatı Sonrası İz Kalır mı?

Burun törpüleme ameliyatları burun ameliyatı ile birlikte yapılacağı için iz kalma gibi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız. Burnunuzun üstüne yerleştiren bantlardan bir hafta içinde kurtulur ve daha rahat hareket etmeye başlarsınız. Sizler sadece iyileşme süreci içinde çok dikkatli olursanız çok daha hızlı iyileşme gösterebilirsiniz. Bu süre zarfında yere fazla eğilmeyin ve dış etkilerden kendiniz her zaman koruma yolunu tercih edin. doktorunuz sizlere önerdiği uygulamaları kesin yapın ve sizlere verilen tedaviyi çok dikkatli uygulayın. Hoşunuza gitmeyen bir görüntü olduğu anda hemen doktorunuza danışın. Kontrol günlerinizi asla aksatmayın. Bu süre içinde güneşten kaçın ve gözlük yerine lens kullanıyorsanız bir müddet lensleri kullanmaktan vazgeçebilirsiniz. Spor yapıyorsanız kısa süreliğine spor yapmayı ve ağır darbeler alabileceğiniz ortamlardan uzak durmayı tercih ediniz. Zaman içinde burnunuzda oluşan değişiklikler sizleri de memnun edecek ve görüntünüz sizi daha da mutlu edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.